Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΙΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΙΣ "ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΑΖΟΥΣΕΣ" Ο... ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ ΠΡΩΗΝ ΣΥΖΥΓΟΣ ΔΑΜΑΝΑΚΑΙΝΑΣ ΚΑΙ ΝΥΝ ΤΣΙΠΡΙΚΟΣ... ΕΦΥΓΕ ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ, ΑΦΟΥ ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ! ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΤΑΚΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΠΕ!!!

Δίχασε το Πατρινό κοινό η παράσταση «Θεσμοφοριάζουσες» του Αριστοφάνη με τον Γιώργο Κιμούλη, ο οποίος έχει διασκευάσει την αριστουργηματι...

Δίχασε το Πατρινό κοινό η παράσταση «Θεσμοφοριάζουσες» του Αριστοφάνη με τον Γιώργο Κιμούλη, ο οποίος έχει διασκευάσει την αριστουργηματική αρχαία κωμωδία μαζί με τον γνωστό μπλόγκερ Πιτσιρίκο σε μία σάτιρα επιθεωρησιακού τύπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr μερίδα θεατρόφιλων έφυγε μάλλον ενοχλημένη από την παράσταση που δόθηκε την περασμένη Παρασκευή 29/8/2014 στο Αρχαίο Ωδείο στο πλαίσιο του 33ου Επετειακού Φεστιβάλ Πάτρας – Θεσμός Αρχαίου Δράματος του ΟΚΠΕ, σχολιάζοντας αρνητικά και θεωρώντας ότι το κείμενο παραείχε γίνει σύγχρονο και «αγνώριστο» ενώ η βωμολοχία ήταν ασυγκράτητη!

Χαρακτηριστικό πάντως της «επικαιροποίησης» του κειμένου σε σχέση με το χάος της σημερινής κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα είναι σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, ότι ο ευφυής και ταλαντούχος Γιώργος Κιμούλης που υποδύεται τον κεντρικό ρόλο του Συγγενή, είχε φροντίσει στην παράσταση της Πάτρας να εντάξει με καυστικό τρόπο και την περιβόητη ατάκα του βουλευτή Αχαίας Νίκου Νικολόπουλου που αφορούσε στον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Xavier Bettel.

*Να θυμίσουμε ότι ο Νίκος Νικολόπουλος με μήνυμα του στο twitter χαρακτήρισε π@ουστ@ριό τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, γράφοντας χαρακτηριστικά, "από την Ευρώπη των εθνών – κρατών στην Ευρώπη των π@ουστ@ριών. Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου αρραβωνιάστηκε με τον αγαπημένο του!".

Ως γνωστόν το συγκεκριμένο θέμα «έπαιξε» δυνατά στα Μέσα ενημέρωσης και πήρε και πανευρωπαική διάσταση καθώς ο Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου απήντησε κι αυτός με δικό του μήνυμα.

Έτσι ο Γιώργος Κιμούλης που υπέγραφε και την σκηνοθεσία, θεώρησε σκόπιμο να βάλει στην παράσταση του την επίκαιρη αυτή σφήνα με ιδιαίτερα δεικτικό τρόπο, που έκανε πάντως τον κόσμο να γελάσει! Πλάι στον Κιμούλη, ξεχώρισε ο Δημήτρης Πιατάς, που με ιδιαίτερα κωμικό τρόπο ερμήνευσε το ρόλο του Ευριπίδη και του Ευάγγελου Βενιζέλου αλλά και ο Θανάσης Αλευράς, ο οποίος ήταν διασκεδαστικός με την γκροτέσκο υπερβολή που ερμήνευσε τον μεταμοντέρνο γκέι Αγάθωνα.

www.thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.