Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

KAI ΣΤΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ... ΜΕ ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΤΟΥ...

Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα η ενορία της Αγίας Σκέπης Παπάγου, εόρτασε τον Άγιο Αλέξανδρο Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως, στον οποίο είναι ...

Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα η ενορία της Αγίας Σκέπης Παπάγου, εόρτασε τον Άγιο Αλέξανδρο Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως, στον οποίο είναι αφιερωμένο το βόρειο κλίτος του Ναού.
Αφ' εσπέρας τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σαλώνων Αντωνίου και λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και τεμαχίου λειψάνου του εορτάζοντος Αγίου.
Ο Θεοφιλέστατος, ο οποίος έχει διατελέσει και ιερατικός προϊστάμενος του Ναού επί 10 και πλέον έτη, αναφέρθηκε στην σημαντικότητα των Ποιμένων της Εκκλησίας "'όπως ο Μέγας Αρχιερέας και Καλός Ποιμένας Χριστός ενδιαφέρθηκε για τη σωτηρία του λαού του και ποιμνίου του, και προσέφερε ως μεγάλη θυσία τον ίδιο τον εαυτό Του, για να ξεπλύνει με το Πανάγιο Αίμα Του τις αμαρτίες των προβάτων της ποίμνης Του. Το έργο της σωτηρίας του ποιμνίου Του, μετά την Ανάστασή Του, ο Κύριος το ανέθεσε στους Αγίους Αποστόλους. Έτσι και έργο των Ποιμένων της Εκκλησίας είναι κατεξοχήν πνευματικό. Οι Ποιμένες έχουν υποχρέωση να διδάσκουν το Λόγο της Αληθείας και συγχρόνως να βοηθούν το λαό να ζήσει την Αλήθεια, που είναι η ζωή του Χριστού. Αυτή την Αλήθεια, οφείλουν οι Ποιμένες της Εκκλησίας να διαφυλάτουν ακέραιη. Οι Άγιοι Πατέρες διαφύλαξαν την Αλήθεια του Χριστού με θυσιάζοντας τη ζωή τους γιατί γνώριζαν ότι η αλλοίωση της Αληθείας, σημαίνει αλλοίωση της ζωής των ανθρώπων, άρα απώλεια της Σωτηρίας. Οι Καλοί Ποιμένες οφείλουν, επίσης, να αναζητούν και να θεραπεύουν τα απολωλότα πρόβατα, να αγρυπνούν και να προσέχουν όταν οι "βαρείς λύκοι" πλησιάσουν να κατασπαράξουν το κοπάδι. Ένας τέτοιος Ποιμένας ήταν και ο Άγιος Αλέξανδρος ο οποίος αγωνίστηκε με αγάπη για τη διαφύλαξη του Ποιμνίου του και ο Κύριος του έδωσε το χάρισμα της Αγιότητος, να πρεσβεύει πάντα για τη δική μας σωτηρία."
Την κυριώνυμο ημέρα, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, υπό του Θεοφιλεστάτου Σαλώνων και το θείο λόγο κήρυξε, ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Συμεών Καλοπαναγιώτης, αναφερόμενος στη σημασία της έννοιας Χριστιανός, "ότι δεν είναι αυτός που εξαντλείται σε κάποια τυπικά καθήκοντα προσευχής, εκκλησιασμού και έργα αγάπης κάποιες φορές το χρόνο, αλλά αυτός που θέτει στο περιθώριο τον εαυτό του και δείχνει εμπράκτως την αγάπη στο συνάνθρωπο για να έρθει σε κοινωνία με τον Θεό. Η κοινωνία με τον αδελφό μας, είναι κοινωνία με τον Θεό. Είμαι ελεύθερος και απαλλαγμένος από πάθη να έλθω σε κοινωνία και γνωριμία με τον άλλο. Μια τέτοια κοινωνία με τον Χριστό έζησε και ο Άγιος Αλέξανδρος, που ομολογούσε τον Χριστό και προτιμούσε να θυσιασθεί ο ίδιος, γιατί δεν ζούσε ο ίδιος αλλά ζούσε μέσα του ο Χριστός. Αν δεν κοινωνήσουμε τον Χριστό σε αυτή τη ζωή, μην περιμένουμε να τον κοινωνήσουμε σε κάποια άλλη ζωή.
Ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Αρχιμ. Νεκτάριος Καρσιώτης, ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο Σαλώνων που παρέστη σε άλλη μια πανήγυρη, ενώ ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην διοργάνωση της πανηγύρεως. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον απερχόμενο και τον νυν Δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού καθώς και τον Υπουργό Εμπ. Ναυτιλίας για την παραχώρηση της Φιλαρμονικής του Λιμενικού Σώματος.

www.amen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.