Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΥΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΜΑΖΙΩΤΗ ΨΑΧΝΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ... Ο ΕΝΑΣ ΗΤΑΝ ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΚΩΣΤΑ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΑΡΗ...!!!

Έναν 37χρονο αντιεξουσιαστή και έναν 33χρονο, που είχαν επαφές με Πάσσαρη και Παλαιοκώστα, βάζει η ΕΛ.ΑΣ. στο κάδρο των ερευνών για Μαζιώ...

Έναν 37χρονο αντιεξουσιαστή και έναν 33χρονο, που είχαν επαφές με Πάσσαρη και Παλαιοκώστα, βάζει η ΕΛ.ΑΣ. στο κάδρο των ερευνών για Μαζιώτη και Πετρακάκο.
Ακόμη δύο «εξαφανισμένοι» ή τουλάχιστον «αγνοούμενοι»-μη εντοπίσιμοι παλιοί συνεργάτες του Βασίλη Παλαιοκώστα, που είχαν... συνεταιριστεί με τον καταζητούμενο ποινικό-τρομοκράτη, μέσω αντιεξουσιαστικών και ποινικών διαύλων, έχουν μπει έντονα από τις διωκτικές αρχές στο πεδίο ερευνών ενδεχόμενης διασύνδεσή τους με τον Νίκο Μαζιώτη και τον Γιώργο Πετρακάκο.

Αυτό αποκαλύπτουν στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής», υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. Ο πρώτος, είχε παράσχει κρησφύγετο στη «δολοφονική μηχανή» που άκουγε στο όνομα Κώστας Πάσσαρης. «Σύνδεσμος» ανάμεσα στον Βασίλη Παλαιοκώστα και τον 37χρονο σήμερα άνδρα, ήταν γνωστός αντιεξουσιαστής των Εξαρχείων, προκειμένου ο δεύτερος να δώσει καταφύγιο στον Κώστα Πάσσαρη, ο οποίος ήταν καταζητούμενος για τη διπλή δολοφονία αστυνομικών και τον τραυματισμό ενός σωφρονιστικού υπαλλήλου, κατά τη διάρκεια μεταγωγής του στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών, στις 16 Φεβρουαρίου 2001.

Ο δεύτερος, ήταν ο «ενοικιαστής» του ελικοπτέρου, με το οποίο στις 4 Ιουνίου 2006, ο Βασίλης Παλαιοκώστας και ο Αλκέτ Ριζάι, δραπέτευσαν από τις φυλακές Κορυδαλλού. Ο 33χρονος σήμερα άνδρας, είναι δραπέτης από τον Ιούνιο του 2013 όταν και παραβίασε άδεια που είχε λάβει από τις φυλακές Δομοκού. 

Πώς μπήκαν στο «κάδρο» των ερευνών

Σήμερα, τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου, πιστοποιώντας την ισχυρή διασύνδεση του Βασίλη Παλαιοκώστα και Νίκου Μαζιώτη, με κοινούς συνεργούς στις δράσεις τους, επιχειρούν να εντοπίσουν και άλλα πρόσωπα που κατά το παρελθόν είχαν συνεργαστεί με τον «μεταμορφωμένο» από πλαστικές, 48χρονο καταζητούμενο.

Ενας από αυτούς είναι και ο 37χρονος αντιεξουσιαστής, ο οποίος κατά τη διάρκεια των ερευνών εντοπισμού του Νίκου Μαζιώτη, αναζητήθηκε από τους αστυνομικούς, χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν βρέθηκε, όπως και αν υπάρχουν στοιχεία που δικαιολογούν αυτή την αναζήτηση ή απλά ήταν μια κίνηση πίεσης προς τις αντιεξουσιαστικές επαφές Παλαιοκώστα-Μαζιώτη. 

Αλλες πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., αναφέρουν ότι έχουν χαθεί τα ίχνη του συγκεκριμένου άνδρα, τουλάχιστον τα τελευταία 2,5 χρόνια, σημειώνοντας ότι για περίπου 5 χρόνια ήταν «φάντασμα» και ο 35χρονος, καταζητούμενος σήμερα, Γιώργος Πετρακάκος, που είχε καταδικαστεί ερήμην το 2009 για την εμπλοκή του στην απαγωγή του βιομήχανου Γιώργου Μυλωνά.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης καθιστούν «ύποπτο» τον 37χρονο, για συμμετοχή στις ένοπλες ληστείες και τρομοκρατικές ενέργειες της «ομάδας Μαζιώτη-Παλαιοκώστα», υποστηρίζοντας πως υπάρχουν ενδείξεις για παρουσία του στη ληστεία υποκαταστήματος τράπεζας στην Ακράτα στις 20 Δεκεμβρίου 2012, με λεία περίπου 550.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τη σύλληψη Μαζιώτη, δόθηκαν φωτογραφίες τριών άγνωστων συνεργών των Μαζιώτη-Πετρακάκου, στη συγκεκριμένη ληστεία.

Ο «γνωστός-άγνωστος»

Ο 37χρονος -σήμερα- άνδρας, έως και τη σύλληψή του στις 2 Αυγούστου 2001, κατά την επιχείρηση-φιάσκο της Ελληνικής Αστυνομίας, για τη σύλληψη του Κώστα Πάσσαρη, σε διαμέρισμα της οδού Ιππάρχου στον Ν. Κόσμο, ήταν από τους «συνήθεις ύποπτους» νεαρούς, που συμμετείχαν σε επεισόδια κατά τη διάρκεια πορειών διαμαρτυρίας.

Ο 37χρονος, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 6 ετών και 9 μηνών, ως ιδιοκτήτης του διαμερίσματος, όπου είχε βρει καταφύγιο ο Πάσσαρης.

Το 1995, έφηβος ακόμη, σύμφωνα με την αστυνομία, είχε τοποθετήσει γκαζάκια σε μηχάνημα αυτόματων συναλλαγών Τράπεζας. Το 1996 συνελήφθη για αντίσταση κατά της αρχής. Από τα δακτυλικά του αποτυπώματα κατηγορήθηκε για την τοποθέτηση του αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού, δικάστηκε και εξέτισε ποινή διετούς φυλάκισης. 

Μέσα στις φυλακές, όπως υποστηρίζουν αστυνομικές πηγές, είχε επαφές με άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ποινικούς αλλά και τον Κώστα Πάσσαρη, που τότε ήταν έγκλειστος φυλακών. Το καλοκαίρι του 2001, όταν συνελήφθη, είπε ελάχιστα πράγματα στους αστυνομικούς και υποστήριξε ότι τα όπλα που βρέθηκαν στο διαμέρισμά του δεν του ανήκουν, χωρίς όμως να δίνει πειστικές απαντήσεις για το πώς βρέθηκαν εκεί.

Τότε οι αστυνομικές αρχές ερευνούσαν τη σύνδεση του Κώστα Πάσσαρη και του 37χρονου, με ομάδες, που είχαν αναπτύξει δράση με τοποθέτηση εμπρηστικών και εκρηκτικών μηχανισμών, και κινούνταν στις «παρυφές» τρομοκρατικών οργανώσεων.

Σαν αφετηρία για να ερευνηθεί αυτό το ενδεχόμενο είχε λειτουργήσει η εύρεση στο σπίτι του εγχειριδίων κατασκευής εκρηκτικών και εμπρηστικών μηχανισμών αλλά και βιβλίων σχετικών με τη δράση τρομοκρατικών οργανώσεων, όπως του ισπανικού ΕΤΑ και της Γαλλικής «Αμεσης Δράσης».


Καταδίκη και πληροφορίες

Ο 37χρονος, καταδικάστηκε σε κάθειρξη έξι ετών και εννέα μηνών, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας, ως ιδιοκτήτης του διαμερίσματος στην οδό Ιππάρχου στο Νέο Κόσμο, όπου είχε βρει καταφύγιο επί ενάμιση μήνα ο Κώστας Πάσσαρης, μετά την αιματηρή απόδρασή του από το Γενικό Κρατικό το 2001.

Είχε κριθεί ένοχος για τα αδικήματα της υπόθαλψης εγκληματία, κατοχής όπλων και κατοχής ασυρμάτου. Στο εδώλιο είχε καθίσει και η φίλη του συνεργάτη του Πάσσαρη Μάριο Ραντουγκάν, η Ισιέλα Κάρκου, η οποία αθωώθηκε.

Ο ύποπτος άνδρας, είχε κριθεί τότε προφυλακιστέος με την ομόφωνη γνώμη της ανακρίτριας και του αρμόδιου εισαγγελέα, για σειρά κακουργημάτων που είχαν σχέση με τη φιλοξενία του Κώστα Πάσσαρη.

Ο ίδιος στην απολογία του υποστήριξε ότι τον Πάσσαρη τον γνώρισε στη φυλακή και επανασυνδέθηκε μαζί του μέσω κάποιων Pουμάνων συγκρατούμενων τους, το χρονικό διάστημα μετά το μακελειό στο Γενικό Kρατικό Aθηνών. O κατηγορούμενος, είπε ότι είχε φιλοξενήσει αρκετές φορές τον Πάσσαρη και ότι δεν είχε καμία σχέση με τις έκνομες δραστηριότητες του γνωστού κακοποιού.

Ο δεύτερος ύποπτος για συμμετοχή στη ομάδα Μαζιώτη-Παλαιοκώστα, είναι ο 33χρονος «καρφάκιας», συνεργός των Βασίλη Παλαιοκώστα-Ριζάι στην πρώτη εναέρια απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού

Ωστόσο, υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., υποστήριζαν τότε ότι ο Βασίλης Παλαιοκώστας, ενώ ήταν έγκλειστος στις φυλακές, μέσω γνωστού αντιεξουσιαστή περίπου 45 χρόνων σήμερα, ανέθεσε στον 37χρονο, τη «φιλοξενία» Πάσσαρη. Στόχος του, σύμφωνα με τους ίδιους αξιωματικούς, ήταν ο Κώστας Πάσσαρης μαζί με τον ελεύθερο τότε αδερφό του Νίκο, να ανατίναζαν την εξωτερική μάντρα των φυλακών, προκειμένου να δραπετεύσει. Τα παραπάνω δεν είχαν προκύψει προανακριτικά, είχαν πληροφοριακό χαρακτήρα, υψηλής όμως εγκυρότητας.

Ο Βασίλης Παλαιοκώστας είχε συλληφθεί τον Δεκέμβριο του 1999 μετά από εκτροπή του αυτοκινήτου του σε αρδευτικό κανάλι στη Λάρισα. Tον Iούνιο του 2000 καταδικάσθηκε σε ποινή φυλάκισης 25 ετών για την απαγωγή Xαΐτογλου. O Nίκος Παλαιοκώστας, ήταν επικηρυγμένος πλέον για 250 εκατομμύρια δρχ., ωστόσο το 2001, όπως υποστηρίζουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., σχεδίαζε σε συνεννόηση με τον φυλακισμένο αδερφό του, μαζί με τον Κώστα Πάσσαρη, που ήταν πλέον ελεύθερος, σε συνεργασία με ομάδα κακοποιών και αντιεξουσιαστών να επιτεθούν με εκρηκτικά και όπλα εναντίον των φυλακών Kορυδαλλού, προκειμένου να τον βοηθήσουν να δραπευτεύσει.

Το κατάφερε τελικά εναέρια, με ελικόπτερο, στις 4 Ιουνίου 2006, μαζί με τον Αλκέτ Ριζάι. Λίγους μήνες μετά συλλαμβάνεται ο αδερφό του Νίκος, τον Σεπτέμβριο του 2006, όταν το αυτοκίνητό του ανατρέπεται κατά τη διάρκεια αστυνομικής καταδίωξης στην Αράχωβα. Ο Βασίλης Παλαιοκώστας μαζί με ομάδα ποινικών και αντιεξουσιαστών, στις 9 Ιουνίου 2008 απαγάγει τον βιομήχανο Γιώργο Μυλωνά στη Θεσσαλονίκη. Παίρνουν ως λύτρα περίπου 12 εκατομμύρια ευρώ. Συλλαμβάνεται στις 20 Αυγούστου 2008, οι αστυνομικοί εντοπίζουν μέρος των λύτρων, όχι όμως και το μερίδιο του Βασίλη Παλαιοκώστα, περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ. Τον Φεβρουάριο του 2009 δραπετεύει και πάλι με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού και πάλι μαζί με τον Αλκέτ Ριζάι.

Ο δραπέτης «καρφάκιας»

Ο δεύτερος ύποπτος για συμμετοχή στη ομάδα Μαζιώτη-Παλαιοκώστα, είναι ο 33χρονος, γνωστός ως «καρφάκιας», εξαιτίας του ιδιαίτερου κουρέματος που είχε τότε, συνεργός του 48χρονου Βασίλη Παλαιοκώστα και του Αλκέτ Ριζάι κατά την πρώτη τους εναέρια απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού, στις 4 Ιουνίου 2006. Και σε αυτή την αναζήτηση των διωκτικών αρχών δεν έχουν γίνει γνωστά τα στοιχεία που τον έχουν καταστήσει ύποπτο για συμμετοχή στις δράσεις των Νίκου Μαζιώτη και Βασίλη Παλαιοκώστα.

Ο 33χρονος θεωρείται δραπέτης από τις αρχές Ιουνίου του 2013, όταν παραβίασε άδεια από τις φυλακές Δομοκού

Οπως και να έχει ο 33χρονος, θεωρείται δραπέτης από τις αρχές Ιουνίου 2013. Μετά από απεργία πείνας διαμαρτυρόμενος για την άρνηση των αρμόδιων αρχών να του δώσουν άδεια, τελικά την πήρε από τις φυλακές Δομοκού όπου κρατείτο, και τελικά την παραβίασε.

Τον Μάρτιο του 2009, ο 33χρονος είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά σε φυλάκιση 17 ετών για τη συμμετοχή του στην πρώτη απόδραση με ελικόπτερο των Παλαιοκώστα - Ριζάι. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, επέβαινε στο ελικόπτερο το οποίο είχε παραλάβει από το προαύλιο των φυλακών Κορυδαλλού τους δύο κακοποιούς.

Ο επονομαζόμενος «καρφάκιας» (λόγω του χαρακτηριστικού κουρέματός του) συνελήφθη δύο χρόνια αργότερα, τον Αύγουστο του 2008, στο Αγρίνιο όπου είχε πάει για να συναντήσει μια φίλη του. Τρεις μήνες πριν πάρει μέρος στο σχέδιο απόδρασης των Παλαιοκώστα και Ριζάι, τον Μάρτιο του 2006, ο 32χρονος είχε παραβιάσει οκταήμερη άδεια από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατείτο καταδικασμένος σε 6ετή κάθειρξη για ναρκωτικά.

Τον Φεβρουάριο του 2013, ο «καρφάκιας» ξεκίνησε απεργία πείνας αντιδρώντας στην άρνηση των εισαγγελικών και σωφρονιστικών αρχών να του χορηγήσουν άδεια. Ως αιτία για τη διακοπή χορήγησης αδειών στον 33χρονο, ήταν νέα δίωξή του για συμμετοχή σε ληστεία, το 2007.

Σε κείμενο που είχε συντάξει και δημοσιεύσει στις 4 Φεβρουαρίου 2013 ανέφερε: «Πριν από μερικούς μήνες, ενώ είχα ξεπεράσει το προβλεπόμενο όριο φυλάκισης για τη χορήγηση άδειας, το κράτος και οι διωκτικές αρχές εξάντλησαν πάνω μου την εκδικητική τους μανία απορρίπτοντας, τη μία μετά την άλλη, όλες τις αιτήσεις μου για το κεκτημένο δικαίωμα της άδειας που δικαιούμουν». Τις εβδομάδες που ακολούθησαν, με την υπόθεση του ασχολήθηκαν «κινήσεις» αναρχικών. Στο Indymedia αναρτήθηκε κείμενο που ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο Σπύρος δεν είναι μόνος... Πρέπει να γίνουν κινήσεις αλληλεγγύης σε όλη την Ελλάδα! Πρέπει να γίνουν κινήσεις αλληλεγγύης σε όλη την Ελλάδα». Επιστολή συμπαράστασης συνέταξε και ο Τάσος Θεοφίλου, κρατούμενος για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και συμμετοχή στην αιματηρή ληστεία της Πάρου τον Αύγουστο του 2012.

Μαζί με τον «καρφάκια», στην «απαγωγή» του ελικοπτέρου της εταιρείας Air Lift, ήταν και ο 38χρονος σήμερα, P.P, από την Αλβανία, που είχε συλληφθεί τον Μάρτιο του 2009, στο Αμστερνταμ της Ολλανδίας. Ο 38χρονος καθόταν στη θέση του συγκυβερνήτη, κρατώντας ένα πιστόλι κολλημένο στον κρόταφο του πιλότου, ενώ δακτυλικά του αποτυπώματα είχαν βρεθεί στο εσωτερικό του ελικοπτέρου και σε πλαστικά μπιτόνια στον χώρο προσγείωσης του.

Καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών για αρπαγή με απειλή, για διατάραξη της αεροπλοΐας και για παράνομη κατάληψη αεροσκάφους, ενώ τον περασμένο Απρίλιο επικυρώθηκαν από τον Αρειο Πάγο οι ποινές που είχαν επιβληθεί στους κατηγορουμένους της απόδρασης. Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε τις αιτήσεις δύο κατηγορουμένων, που ζητούσαν να αναιρεθεί η καταδικαστική για αυτούς απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά.

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.