Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ Ή ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΙΑ...;;; ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΜΝΗΜΗ ΥΠΕΡ ΤΟΝ ΡΟΜΑ (SIC) ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ...!

Διεθνής Αμνηστία ή μήπως καλύτερα Διεθνής…Αμνησία; Το λέμε γιατί η απίθανη αυτή οργάνωση φαίνεται ότι έχει πολύ επιλεκτική μνήμη και ευα...


Διεθνής Αμνηστία ή μήπως καλύτερα Διεθνής…Αμνησία; Το λέμε γιατί η απίθανη αυτή οργάνωση φαίνεται ότι έχει πολύ επιλεκτική μνήμη και ευαισθησία σε θέματα καταπίεσης. Έτσι, λοιπόν, η ετήσια έκθεσή της καταγράφει «Βίαιες επιθέσεις, ατιμωρησία, διαχωρισμό στα σχολεία και ρατσιστική βία» ενάντια στους Ρομά που ζουν στην Ελλάδα.

Μιλώντας από την άνεση των πολυτελών τους γραφείων και μακριά από τον τόπο του προβλήματος, οι τύποι που απαρτίζουν την Διεθνή Αμνησ(τ)ία είδανε «διακρίσεις, μισαλλοδοξία και βία» απέναντι στους Ρομά. Πήρανε, δηλαδή, κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις εναντίον των Ρομά (καταδικαστέες φυσικά) και τις γενίκευσαν, στοχοποιώντας ένα ολόκληρο Έθνος.

Τίποτα, όμως, για την ροπή προς την εγκληματικότητα που ρέπει ένα μέρος των Ρομά. Τίποτα για τις κλοπές στα σπίτια, τους ξυλοδαρμούς και την «αποψίλωση» στις κολώνες της ΔΕΗ και τις ράγες του ΟΣΕ που επιχειρούν μέλη των Ρομά. Τίποτα για το εμπόριο βρεφών, ναρκωτικών και το λαθρεμπόριο. Δεν θα ισχυριστούμε, εννοείται, καμία συλλογική ευθύνη γι’ αυτούς. Όμως, φροντίζουν οι ίδιοι (για την ακρίβεια ένα μέρος τους) να προκαλούν με την συμπεριφορά τους και να αντιμετωπίζουν την καχυποψία από τον υπόλοιπο κόσμο.

Με δεδομένο, μάλιστα, ότι ένα μέρος τους δεν είναι ντόπιοι Ρομά, αλλά έχουν έρθει από την Βουλγαρία, την Ρουμανία παράνομα και κάνουν σωρηδόν ανάλογες ενέργειες είναι κάτι που πρέπει να απασχολήσει και τους εγχώριους Ρομά. Από εκεί και πέρα περιμένουμε την Διεθνή Αμνησ(τ)ία να ευαισθητοποιηθεί σε πιο σοβαρές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως στο Ισραήλ όπου οι Παλαιστίνιοι τραβούν τα πάνδεινα, και να πάψει να κρίνει εκ του ασφαλούς. Τους καλούμε, επίσης, να έρθουν στην Ελλάδα και να ζήσουν για ένα χρονικό διάστημα μαζί με τους Ρομά, έτσι για να διαπιστώσουν στην πράξη τον πολυπολιτισμό.

Γιώργος Μάστορας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.