Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ... ΠΟΙΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ...;;; ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΛΕΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΥΔΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 5,4 ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟ ΝΗΣΙ...

Ο σεισμός μεγέθους 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις 11 το βράδυ, με επίκεντρο την Υδρα. Ο σεισμός των 5,4 Ρίχτε...


Ο σεισμός μεγέθους 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις 11 το βράδυ, με επίκεντρο την Υδρα.

Ο σεισμός των 5,4 Ρίχτερ (σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών) ήταν ο κύριος σεισμός, διαβεβαίωσε μέσω της πρωινής εκπομπής του Mega ο σεισμολόγος Θανάσης Γκάνας και πρόσθεσε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Καθησυχαστική είναι και η διδάκτωρ σεισμολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Καραγιάννη. Μιλώντας στο ΑΠΕ είπε οτι πρόκειται για έναν υποθαλάσσιο «σεισμό βάθους» με μεγάλο εστιακό βάθος και για μια μεμονωμένη περίπτωση και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις δεν συντρέχει λόγος ιδιαίτερης ανησυχίας.

Η ισχυρή σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε πολύ μεγάλο μέρος της χώρας 8 λεπτά μετά τις 11 το βράδυ αναστατώντας τους κατοίκους στην Πελοπόννησο, σε όλο το Λεκανοπέδιο μέχρι και την Κρήτη αλλά και τη νότια Ιταλία.

Πάντως ο δήμαρχος του νησιού Λουκάς Κοτρώνης μιλώντας στο Newsit.gr ανέφερε πως δεν έχει δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα στο νησί από τον χθεσινό σεισμό, ενώ δεν τον αντιλήφθηκαν καν οι περισσότεροι κάτοικοι του νησιού. Σύμφωνα με τον δήμαρχο δεν είναι σεισμογενής περιοχή και δεν θυμάται κάποιον πρόσφατο σεισμό. Τέλος αναφέρει πως το νησί είναι βραχώδες και όλα τα σπίτια έχουν θεμελιωθεί πάνω σε βράχο και δεν υπάρχουν προβλήματα σε αυτά.

1 σχόλιο

  1. δεν τον αντιληφθηκαν οι κατοικοι στο νησι κ τον αντιληφθηκαμε εδω στην Αττικη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.