Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΙ ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ... ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΤΖΕΛΙΝΑ ΤΖΟΛΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΝ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ... ΣΕΡΒΩΝ!!! ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΟΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ!!!

Σε μια άθλια παρωδία ¨διεθνούς ενδιαφέροντος¨ σχετικά με την κακοποίηση γυναικών σε συνθήκες πολέμου., ο υπεξ της Βρετανίας Ουίλιαμ Χέιγ...

Σε μια άθλια παρωδία ¨διεθνούς ενδιαφέροντος¨ σχετικά με την κακοποίηση γυναικών σε συνθήκες πολέμου., ο υπεξ της Βρετανίας Ουίλιαμ Χέιγκ μαζί με τους ομολόγους του Αυστρίας, της Ουγγαρίας και της Κροατίας, Σεμπάστιαν Κουρτζ, Γιάνος Μάρτονι και Βέσνα Πούσιτς και την ηθοποιό του Χόλιγουντ, Αντζελίνα Τζολί έλαβαν μέρος σε διάσκεψη στο Σαράγεβο της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, όπου δεν παρέλειψαν να καταδικάσουν μονομερώς τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τους Σέρβους, στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου, ξεχνώντας τα αντίστοιχα των Κροατών και Μουσουλμάνων!

Η καλά σχεδιασμένη αυτή παράσταση αποτελεί μέρος της εν εξελίξει προσπάθειας της ΕΕ και των ΗΠΑ να καταργήσουν με κάθε τρόπο τη Συμφωνία του Νταίητον (1995), που αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο συγκρότησης της χώρας, που αναγνωρίζει τρεις διαφορετικές συνιστώσες οντότητες.

Η προσπάθεια αυτή άλλωστε δεν αποκρύβει στις δηλώσεις των παρισταμένων που ασχολήθηκαν κυρίως με αυτή τη διάσταση της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και λιγότερο με την κακοποίηση των γυναικών.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) πρέπει να υιοθετήσει διαφορετική προσέγγιση έναντι της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, ώστε να βοηθήσει τη χώρα να άρει το τρέχον αδιέξοδο, που εμποδίζει την πρόοδό της στην πορεία προς την ΕΕ, τόνισαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτζ και της Ουγγαρίας Γιάνος Μάρτονι.

Ο Γιάνος Μάρτονι είπε ότι η Βοσνία-Ερζεγοβίνη είναι σημαντική χώρα και για την Ουγγαρία και για την Αυστρία και ανήγγειλε ότι η κατάσταση στη χώρα θα συζητηθεί στη Σύνοδο Gymnich των υπουργών Εξωτερικών των χωρών-μελών της ΕΕ στον Απρίλιο.

“Θέλουμε μαζί να βοηθήσουμε τη Βοσνία στην πορεία προσέγγισης της ΕΕ, επειδή φαίνεται πως έχει προς το παρόν ακινητοποιηθεί” δήλωσε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών.

“Είναι αναγκαία μια διαφορετική και ευρύτερη προσέγγιση έναντι της Βοσνίας και η Αυστρία και η Ουγγαρία θα συνεργαστούν, ώστε να οικοδομηθεί η νέα προσέγγιση” δεσμεύθηκε ο κ. Μάρτονι.

Ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών τόνισε τις στενές σχέσεις της χώρας του με τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και εξέφρασε σοβαρή ανησυχία για τις διαδηλώσεις και τις διαμαρτυρίες στη χώρα που ήταν ταυτόχρονα κάλεσμα αφύπνισης, ώστε να αρθεί το αδιέξοδο.

“Το Σύνταγμα και άλλα πεδία εμποδίζουν την πρόοδο στα σχέδια ενσωμάτωσης της Βοσνίας στην ΕΕ” είπε ο κ. Κουρτζ, προσθέτοντας ότι η Βοσνία χρειάζεται εκτελεστική εξουσία που θα είναι αποτελεσματική.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Ουίλιαμ Χέιγκ τόνισε ότι προσωπικά υποστηρίζει τη μελλοντική ένταξη της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ, αλλά σημείωσε ότι αυτό θα συμβεί, αν η χώρα καταφέρει να λειτουργήσει ως ενιαίο κράτος.

Λόγοι διάσπασης της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης θα προσκρούσουν στη σθεναρή αντίσταση του Ηνωμένου Βασιλείου και της διεθνούς κοινότητας, επισήμανε ο κ. Χέιγκ.

«Είμαι μεγάλος υποστηρικτής της μελλοντικής ένταξης της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, αλλά αυτό θα συμβεί αν η Βοσνία-Ερζεγοβίνη καταφέρει να λειτουργήσει ως κράτος. Αυτό σημαίνει ότι ο χάρτης της Βοσνίας είναι οριστικός, ότι οι άνθρωποι πρέπει να συνεργαστούν» είπε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών.

2 σχόλια

  1. και η αυτοδιάθεση των λαών? μόνο όταν σας αρέσει κύριε Χέιγκ? Στην Ερζεγοβίνη το 90% είναι Κροάτες, γιατί θα πρέπει να τους δοιηκούν οι μουσουλμάνοι του Σαράγεβο? Επειδή έτσι αρέσει σε εσάς και τους εταίρους σας? το λαό τον ρωτήσατε ή αυτό σας αφήνει αδιάφορο? Ρε αι σηχτίρ πιά.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για την Βοσνία θέλουν ενιαίο κράτος
    Για την Κύπρο;
    Δεν τους κάνει το ενιαίο κράτος και θέλουν ομοσπονδία ή συνομοσπονδία ή τι άλλο ανάθεμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.