Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΥΠΑΣΤΥΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΓΛΙΤΩΣΕ ΑΠΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ... Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΟΥ...

Αστυνομικοί της Πάτρας και Πυροσβέστες από την 6η ΕΜΑΚ έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στα γεγονότα της Κεφαλονιάς. Από την πρώτη κιόλ...

Αστυνομικοί της Πάτρας και Πυροσβέστες από την 6η ΕΜΑΚ έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στα γεγονότα της Κεφαλονιάς.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή δυνάμεις από την αχαϊκή πρωτεύουσα έδωσαν το παρών συνεισφέροντας στην προσπάθεια όλων για την αποκατάσταση των ζημιών και την συμπαράσταση στους σεισμόπληκτους.
Πολλοί ήταν αυτοί που κινδύνευσαν, ακόμη και με τραυματισμό, ενώ ένας ανθυπαστυνόμος γλίτωσε στην κυριολεξία από θαύμα. Πρόκειται για τον ανθυπαστυνόμο Φάνη Λαμπρόπουλο ο οποίος υπηρετεί στο 5ο Αστυνομικό Τμήμα Πατρών και βρέθηκε μαζί με άλλους Πατρινούς ένστολους (μεταξύ αυτών και η ομάδα ΟΠΚΕ) στο νησί των 6 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΚΟΣΜΟΣ» ο Ανθυπαστυνόμος βρισκόταν σε νυχτερινή περιπολία πάνω στον πιο επικίνδυνο δρόμο της Κεφαλονιάς, τη λεγόμενη «γύρα» που συνδέει το Ληξούρι με το Αργοστόλι.
Ο δρόμος είχε κριθεί ακατάλληλος ακόμη και από τον πρώτο σεισμό και μάλιστα είχε απαγορευθεί η κυκλοφορία. Ωστόσο περιπολικά της Αστυνομίας εκτελούσαν συνεχώς περιπολίες προκειμένου να ενημερώνουν τους πολίτες. Την ώρα του δεύτερου σεισμού το τζιπ μάρκας KIA Sorento που οδηγούσε ο ανθυπαστυνόμος Φάνης Λαμπρόπουλος κινείτο σε αυτό τον δρόμο.


Στις 5.08, όταν δηλαδή το νησί χτυπήθηκε από τα 6,1 Ρίχτερ βρισκόταν στο δυσκολότερο και πιο επικίνδυνο τμήμα του. Ξαφνικά ο ανθυπαστυνόμος άκουσε έναν δυνατό θόρυβο, ένιωσε τη γη να τρέμει, πάτησε απότομα φρένο, αλλά όπως περιέγραφε αργότερα σε συναδέλφους του, ακόμη και το βαρύ Sorento δύσκολα μπορούσε να συγκρατηθεί. Ξαφνικά είδε βράχους να πέφτουν από το βουνό, ο ένας μάλιστα τεράστιος. Δύο μεγάλα βράχια πέρασαν από μπροστά του και ένα ξυστά πίσω από το όχημά του. Ένιωσε μάλιστα πως ο μεγάλος βράχος "έξυσε" στην κυριολεξία το όχημά του. Ο ανθυπαστυνόμος "πάγωσε". Αν είχε σταματήσει μισό μέτρο πιο πίσω ίσως είχε βρεθεί στον γκρεμό.


Έφυγε... γρήγορα!Μόλις έπεσαν οι βράχοι βρήκε το θάρρος και έφυγε γρήγορα. Προσευχόταν να μην σημειωθεί και άλλη κατάρρευση βράχων. Είχε, σύμφωνα με το dete, ακόμη 8 χιλιόμετρα να διανύσει. Ήταν νύχτα και αυτό έκανε ακόμη πιο δύσκολη την προσπάθειά του να φθάσει σώος και αβλαβής στο τέλος της αποστολής του στο Αργοστόλι. Τον συναντήσαμε στο ξενοδοχείο το απόγευμα. Σε μία μικρή ανάπαυλα για καφέ μαζί με συναδέλφους του. Τους εξιστορούσε όλα όσα του είχαν συμβεί. Και πως θα μπορούσε να είχε χάσει ακόμη και τη ζωή του στον πιο επικίνδυνο δρόμο της σεισμόπληκτης Κεφαλονιάς.

 iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.