Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΟΣΟ ΜΑΚΡΙΑ ΘΑ ΠΑΕΙ Η… ΒΑΛΙΤΣΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΑΣΟΚΟΚΡΑΤΙΑΣ;

Γράφει ο Αντίοχος Εντάξει, σχηματίστηκε η νέα δικομματική συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που έχει μεν οριακή πλειοψηφία 153 βουλευτών, αλλά που...


Γράφει ο Αντίοχος

Εντάξει, σχηματίστηκε η νέα δικομματική συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που έχει μεν οριακή πλειοψηφία 153 βουλευτών, αλλά που διαθέτει δε 5-6 «ρεζέρβες» (Μαρκόπουλος, Σολδάτος, Λοβέρδος, Αηδόνης οι φανερές, ο Κουράκος και ο… χριστιανοδημοκράτης Νικολόπουλος οι… κρυφές, για ώρα ανάγκης). Υπάρχει βέβαια πάντα και η… συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση της ΡΗΜΑΔ, η οποία, λέει, θα αποφασίζει κατά περίπτωση και θα στηρίζει… α λα καρτ τη συγκυβέρνηση. Πόσο μακριά θα πάει η… βαλίτσα; Ο καταρρέων (φον) Αντωνάκης και το τετράπαχο συνεταιράκι του, ο Ευάγγελος ο… βουλημικός (για εξουσία και μάσα…), μιλάνε για συγκυβέρνηση με ορίζοντα… τετραετίας. Αλλά, δεν το πιστεύουν αυτό ούτε οι ίδιοι!

Reuters: η κυβέρνηση θα συρθεί για λίγο καιρό.

Κατ’ αρχάς, τα κακά μαντάτα έρχονται από το υπερατλαντικό κέντρο αποφάσεων. Σύμφωνα, λοιπόν, με το πρακτορείο Reuters, «Η τραυματισμένη ελληνική κυβέρνηση θα συρθεί για λίγο καιρό», όπως είναι ο τίτλος σχετικού του δημοσιεύματος. Ιδού τι προβλέπει (ή τι έχει πληροφορηθεί από κάποια… πουλάκια το Reuters): «Μετά από ένα χρόνο στην εξουσία, ο Αντώνης Σαμαράς δέχθηκε ένα ισχυρό χτύπημα με την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ, αναγκαζόμενος πλέον να τα βρει με τον μοναδικό σύμμαχο που του απέμεινε, το ΠΑΣΟΚ δίνοντας του κεντρικές θέσεις στην κυβέρνηση και κάνοντας τον Ευάγγελο Βενιζέλο υπουργό. Ο σχηματισμός της δικομματικής κυβέρνησης, με την ευρεία συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ, θα δώσει στην κυβέρνηση Σαμαρά τη δυνατότητα να συρθεί για λίγο καιρό, ωστόσο, όπως επισημαίνεται, ελάχιστοι αναλυτές θεωρούν ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την θητεία της μέχρι το 2016, καθώς κυριαρχεί η άποψη πως η συνοχή της θα δοκιμαστεί σοβαρά το φθινόπωρο, εάν οι δανειστές της Ελλάδας ζητήσουν νέα μέτρα λιτότητας, ενώ αναρωτιούνται εάν θα μπορέσει να πιάσει τον μνημονιακό στόχο των 15.000 απολύσεων από το Δημόσιο».

Focus: Έρχεται πολιτική και οικονομική άβυσσος στην Ελλάδα.

Το δεύτερο μήνυμα έρχεται από το γνωστό γερμανικό περιοδικό Focus, το οποίο αποδίδει (και πολύ σωστά!) την αποχώρηση της ΡΗΜΑΔ από τη συγκυβέρνηση στο φόβο για τα χειρότερα που έρχονται, προβλέποντας ότι προσεχώς η χώρα θα βυθιστεί σε πολιτική και οικονομική άβυσσο: «Οι λόγοι αποχώρησης της ΔΗΜΑΡ από τον κυβερνητικό συνασπισμό είναι πολύ πιο βαθιοί από την ΕΡΤ και αφορούν μια πολιτική και οικονομική άβυσσο στην οποία θα βυθίζεται όλο και περισσότερο η Ελλάδα, η οποία θα συμπαρέσυρε και το κόμμα και τον ίδιο τον Φ. Κουβέλη…».

Βήμα: κυβέρνηση τετραμηνίας!

Το τρίτο (και… φαρμακερό) μήνυμα έρχεται εκ των έσω. Και μάλιστα από μία υπεράνω πάσης υποψίας ναυαρχίδα του καθεστωτισμού, το «Βήμα», η οποία μιλάει ωμά και ξεκάθαρα για κυβέρνηση τετραμηνίας (άρα, με ημερομηνία λήξεως τα μέσα Οκτωβρίου) και προφητεύει ότι οι (φον) Αντωνάκης και Βενιζέλος θα έχουν το οικτρό τέλος του Jeffrey: «Την ίδια στιγμή όμως, αυτή η πικρή φάρσα έρχεται ακόμα πιο κοντά στην τραγωδία: οι εταίροι φωνάζουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ληφθούν νέα μέτρα, την ώρα που ξέρουν ήδη ότι είναι αναπόφευκτο να τα λάβουν. Είναι κάτι που έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν: σε αυτό το πεδίο, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος βαδίζουν ακριβώς στα χνάρια του Γιώργου Παπανδρέου. Αυτό βέβαια, είναι δικό τους ζήτημα. Το κακό, είναι ότι με τη λογική που σκέπτονται και ενεργούν είναι φανερό ότι από αυτά τα χνάρια δεν μπορεί να ξεφύγει πια ούτε η χώρα, που όλα δείχνουν ότι εισέρχεται πλέον στην ευθεία μιας ιδιότυπης τετραμηνίας και προφανώς δεν συνεχίζει στην οδό της τετραετίας, παρά τα στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο δηλωθέντα…».

Οπωσδήποτε εκλογές πριν από τις ευρωεκλογές!

Τι μέλλει γενέσθαι, λοιπόν; Στις 22 Σεπτεμβρίου γίνονται οι εκλογές στη Γερμανία. Μέχρι τότε δε θα κουνηθεί φύλλο. Από την επομένη, ανοίγει ο ασκός του Αιόλου κι όποιον πάρει ο… χάρος! Όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά. Από το να γίνουν πρώτα εκλογές και να περάσει μετά το Μνημόνιο 4 (με τα νέα μέτρα μέσα…), από τη νέα πλειοψηφία που θα προκύψει, μέχρι να περάσει πρώτα το Μνημόνιο 4 και να συρθεί η συγκυβέρνηση μέχρι τον Φεβρουάριο-Μάρτιο (το πολύ…) και να γίνουν τότε οι εκλογές. Οι οποίες, σε κάθε περίπτωση ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να μην γίνουν πριν από τις ευρωεκλογές (25 Μαΐου 2014). Γιατί, αν πάμε έτσι κατευθείαν στις ευρωεκλογές, από το αποτέλεσμα που θα προκύψει απ’ αυτές, θα καταρρεύσει ολόκληρο το σάπιο μεταπολιτευτικό σύστημα!

Γιατί η συγκυβέρνηση ελπίζει να φτάσει μέχρι Φεβρουάριο-Μάρτιο.

Τι συμφέρει τη συγκυβέρνηση; Να πάμε σε εκλογές Φεβρουάριο-Μάρτιο. Για πολλούς λόγους: (α) για να κερδίσει πολιτικό χρόνο, (β) αν οι εκλογές γίνουν πριν από την 6η Νοεμβρίου ισχύει η λίστα (λόγω μη παρελεύσεως 18μήνου από την 6η Μαΐου 2012), κάτι που απεύχεται η ΝΔ, γιατί αν δεν τρέξουν όλοι οι πολιτευτές της (για το κυνήγι του σταυρού), αν δεν εκβιάσουν κάποιους ευάλωτους ψηφοφόρους, αν δεν τρομοκρατήσουν κ.τ.λ., τότε προμηνύεται πανωλεθρία (γ) ο (φον) Αντωνάκης (όπως και όλοι οι αρχηγοί των καθεστωτικών κομμάτων) θα έχει μεγάλο πρόβλημα στην κατάρτιση της λίστας, μιας και όσοι μείνουν εκτός εκλόγιμων θέσεων θα κάνουν… σαμποτάζ και (δ) μόνο μέσα στο καταχείμωνο, με τη δικαιολογία των κακών καιρικών συνθηκών, έχουν τη δυνατότητα να κρύψουν τη γύμνια τους με συγκεντρώσεις σε μικρούς κλειστούς χώρους.

Τα δύο κυρίαρχα σενάρια.

Από κει κι έπειτα, δύο είναι τα κυρίαρχα σενάρια: (α) αν πρωτεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ και μπουν στη βουλή –πράγμα εξαιρετικά αμφίβολο- η ΔΗΜΑΡ και το κόμμα Καμμένου, φτιάχνουν συγκυβέρνηση. Αν δεν τους βγαίνουν τα κουκιά, θα βάλουν υποχρεωτικά στο χορό και το ΚΚΕ (αν μπει στη βουλή…) και σε εσχάτη ανάγκη και το ΠΑΣΟΚ (επίσης, αν μπει στη βουλή), (β) αν πρωτεύσει η ΝΔ και δεν υπάρχει δυνατότητα σχηματισμού συγκυβέρνησης με ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και κόμμα Καμμένου (λόγω μη εισόδου στη βουλή κάποιων ή όλων εξ’ αυτών), τότε πάμε για μεγάλη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, που θα είναι το τελευταίο χαρτί του συστήματος πριν την οριστική κατάρρευση!
Τρόμος για την «κρυφή ψήφο»!

Το ’μαθα (μου το’ πε κάποιο… πουλάκι) και σας το μεταφέρω. Αυτή τη στιγμή η δύναμη της Χρυσής Αυγής στις κρυφές δημοσκοπήσεις είναι 17-18%. Εκείνο, όμως, που προβληματίζει ιδιαίτερα τους δημοσκόπους (και ολόκληρο το σάπιο σύστημα) είναι η λεγόμενη «κρυφή ψήφος», που αφορά κυρίως ψηφοφόρους κλειστών επαρχιακών κοινωνιών. Έχουν καταλήξει, λοιπόν, από τις γενικές ερωτήσεις που κάνουν στους συμμετέχοντες στις δημοσκοπήσεις, ότι ένα ποσοστό 3-4% απ’ αυτούς που δηλώνουν «άλλο κόμμα», «δεν ξέρω», «δεν έχω αποφασίσει ακόμα» κ.τ.λ., θα καταλήξει σίγουρα στην Χρυσή Αυγή, αλλά δεν το… μαρτυράει. Επίσης, τρόμο προκαλούν και οι ψηφοφόροι που μόλις ακούσουν ότι πρόκειται για δημοσκόπηση κλείνουν το τηλέφωνο, για τους οποίους υπάρχουν βάσιμες… υποψίες ότι θα ψηφίσουν αυτό που… δεν πρέπει. Οπότε, ή είναι ήδη 2ο κόμμα η Χρυσή Αυγή ή όπου να’ ναι θα γίνει!

ethnikismos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.