Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΣΚΑ ΤΟΥ ΣΚΑΪ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΥΤΙΑ! ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΡΩΣΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ...!!!

Δεν πιστεύαμε στα αυτιά μας με αυτό που ακούσαμε χθες στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Μιλώντας για το θέμα των σ...


Δεν πιστεύαμε στα αυτιά μας με αυτό που ακούσαμε χθες στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.
Μιλώντας για το θέμα των συντάξεων ΟΓΑ η συμπαρουσιάστρια του Αυτιά κ. Μάγδα Τσέγκου χαρακτήρισε τους Βορειοηπειρώτες και τους Ποντίους, Αλβανούς και Ρώσους αντίστοιχα.

«Να πούμε και κάτι θετικό γιατί είχαμε δεχτεί πολλά παράπονα, όχι φέτος και πέρσι και πρόπερσι για τις συντάξεις που δύνονται σε ανθρώπους που ζουν στο Εξωτερικό. Σε Ρώσους, σε Αλβανούς, σε Βούλγαρους κλπ. Κόπηκε αυτό. Αυτό είναι καλό!» είπε η ανιστόρητη συμπαρουσιάστρια του Γιώργου Αυτιά, Μάγδα Τσέγκου.

Στο πάνελ βρισκόταν επίσης και ο γνωστός νομικός-εργατολόγος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Μητρόπουλος ο οποίος προσπάθησε να «διορθώσει» κάπως τα πράγματα τονίζοντας πως «δεν κόπηκε, αλλά έβαλαν αυξημένα κριτήρια» για να συμπληρώσει στην συνέχεια πως ο νόμος αυτός αφόρα τους «ομογενείς μας από την Β…Αλβανία» και «δικούς μας ανθρώπους Βορειοηπειρώτες, είναι μια μεγάλη αδικία για ανθρώπους που δεν έχουν πώς να ζήσουν».

Μόνο η λέξη ΝΤΡΟΠΗ μπορεί να χαρακτηρίσει τα όσα είπε για τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου και του Πόντου η ανιστόρητη δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ Μάγδα Τσέγκου.

Μάθετε λοιπόν κ. Τσέγκου πως ανάμεσα στους μεγάλους Εθνικούς Ευεργέτες της πατρίδας μας, της Ελλάδας, εξέχουσα θέση κατέχουν λαμπρά τέκνα της Βορείου Ηπείρου. Ο Ευάγγελος και ο Κων/νος Ζάππας, ο Απόστολος Αρσάκης, ο Γεώργιος και ο Σίμων Σίνας, άφησαν για το Έθνος ολόκληρο και για την ιδιαίτερη πατρίδα τους την Βόρεια Ηπειρο μεγάλα ποσά για κοινωφελείς σκοπούς σε βασικούς τομείς. Οι γνωστές περιπέτειες όμως του Έθνους είχαν σαν αποτέλεσμα αυτό το γνήσια Ελληνικό κομμάτι της Ηπείρου να βρεθεί εκτός Ελληνικών συνόρων και να ανήκει εδώ και αρκετά χρόνια, στην Αλβανία.

Ανάλογες με τις περιπέτειες του Έθνους ήταν και οι περιπέτειες των Κληροδοτημάτων τα οποία συνέστησαν οι Βορειοηπειρώτες ευεργέτες και αφορούσαν τις ιδιαίτερες πατρίδες τους, στη Βόρειο Ήπειρο.

Η σύνταξη αυτή –που δεν αποτελεί σύνταξη αλλά προνοιακό βοήθημα- δίνεται σε Έλληνες υπερήλικες της Βορείου Ηπείρου που έδωσαν αγώνες και υπέστησαν τους πιο σκληρούς διωγμούς για να διατηρήσουν άσβεστη την φλόγα του Ελληνισμού στο σκλαβωμένο κομμάτι της Ηπείρου.

Μπορούσαμε να γράψουμε πολλά αλλά θα σας πούμε ένα: ΕΜΕΙΣ οι ΕΛΛΗΝΕΣ του ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ -όπως μας αποκαλείτε εσείς- αγαπάμε περισσότερο από εσάς την ΕΛΛΑΔΑ!

Και αν εναντιωνόμαστε απέναντι σ’ αυτήν την αδικία είναι γιατί με την απόφαση αυτή οδηγούν στον θάνατο χιλιάδες Βορειοηπειρώτες και οδηγούν σε ερήμωση την Βόρειο Ήπειρο, την ώρα που ο Μπερίσα δηλώνει πως τα σύνορα της Αλβανίας φτάνουν μέχρι την ιδιαίτερη πατρίδα σας, την Πρέβεζα!





aftonomi.gr

2 σχόλια

  1. Επειδή συνέβη να το δω, επί του προκειμένου πρέπει να σημειώσω κάτι βασικό. Πέραν των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών καί Ποντίων, υπάρχουν πράγματι καί Αλβανοί καί Ρώσοι συνταξιοδοτούμενοι εξ Ελλάδος. Άρα, επί τέτοιων συγκεκριμένων ενστάσεων, θα πρέπει να ζητηθεί ο διαχωρισμός των Ελλήνων ομογενών καί αλυτρώτων αδελφών μας, από τους αλλοεθνείς. Καί μάλιστα, θα πρέπει να αγωνισθούμε για την καθιέρωση της τηλεοπτικής, ραδιοφωνικής, διαδικτυακής καί έντυπης καθιέερωσης του απολύτου διαχωρισμού των ανά των πλανήτη Ελλήνων από τους αντιστοίχους πολίτες των άλλων κρατών.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΠΕΙΔΗ ΜΙΛΗΣΑΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΑΣ ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ, ΠΟΥ ΠΟΛΥ ΟΡΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΑΤΕ. ΘΕΩΡΩ ΟΜΩΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΤΑΔΙΔΕΤΕ.
    ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ, ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΄Η ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.
    ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΑ,ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΗΜΕΝΕΣ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ -ΟΧΙ ΟΙ ΣΕΛΙΔΕΣ! ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.....
    ΝΑ ΣΑΣ ΘΥΜΙΣΩ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΦΙΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΚΑΙ
    ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΗΓΕΤΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821; ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΥΨΗΛΑΝΤΗ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΤΟ 1792 ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.Η ΡΙΖΑ ΤΩΝ ΥΨΗΛΑΝΤΩΝ ΚΑΤΑΓΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΝΗΝΩΝ.ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑΣ, ΟΙ ΚΟΜΝΗΝΟΙ ΠΡΟΣΘΕΣΑΝ ΣΤΟ ΕΠΙΘΕΤΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ. Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ ΕΙΧΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΗΣ ΤΟΥ ΤΣΑΡΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΘΕΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΚΟΠΟ. ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 25 ΕΤΩΝ, Ο ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΞΑΝΘΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ.ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ. ΕΠΙΣΗΣ,Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΑΡΧΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ ΠΟΥ ΤΟ 1829 ΝΙΚΗΣΕ 7000 ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ(ΜΕ 3000 ΕΛΛΗΝΕΣ).ΠΟΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΝΤΙΟΙ ΕΝΙΣΧΥΣΑΝ ΤΗΝ ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΟΤΑΝ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1814 ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΛΟΧΟ.
    Η ορκωμοσία των ιερολοχιτών ήταν:
    “Ορκίζομαι να χύσω και αυτήν την υστέραν ρανίδα του αίματός μου υπέρ της πατρίδος και της θρησκείας μου. Να φονεύσω και αυτόν τον ίδιον τον αδελφόν αν τον εύρω προδότην της πατρίδος… Να μην παραιτήσω τα όπλα προτού να ίδω ελευθέραν την πατρίδα μου και εξολοθρευμένους τους εχθρούς της…”.

    ΑΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΝΤΙΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΗΤΑΝ Ο ΒΑΣΙΛΙΟΣ ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ, ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΚΟΥΡΤΙΔΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΡΤΙΔΗΣ. ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΕΩΣ ΤΟ 1923 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 1919 ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΝΤΙΟΙ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΕΦΕΡΑΝ ΤΑ ΕΞΗΣ: "Ενεργώντας κατόπιν εντολής των αρχηγών των αντάρτικων ομάδων της ιδιαιτέρας μας πατρίδας που αγωνίζονται για την ελευθερία και την ανεξαρτησία του Πόντου σε ανεξάρτητη Ελληνική Δημοκρατία, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα: Ως γνωστόν από πενταετίας ήδη επαναστάτησαν τα τέκνα του Πόντου και αγωνίζονται κατά του τουρκισμού με δικούς τους αρχηγούς... Επιβάλλεται η ανάγκη προμήθειας σ' αυτούς ενδυμάτων και σκεπασμάτων... Εκτός αυτού υπάρχει μεγάλη ανάγκη αποστολής φαρμάκων, επιδέσμων κ.λπ. χρειωδών για τους τραυματίες. Εχουμε επίσης μεγάλη ανάγκη όπλων, πολυβόλων και μυδραλιοβόλων με όλα τους τα εξαρτήματα. Γι αυτό δηλώνουμε ότι θέλουμε να στείλουμε με δικές μας δαπάνες εδώ δύο άνδρες για εξάσκηση...". ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΤΟΤΕ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ(ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ)
    ΔΕΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΚΑΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ Ή ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΕΝΩ Ο ΚΕΜΑΛ ΕΣΤΕΛΝΕ ΕΚΕΙ ΤΗΝ 3Η ΣΤΡΑΤΙΑ ΤΟΥ τΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ..ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΙΧΕ ΦΟΡΤΩΘΕΙ ΕΝΑ ΠΟΛΟΙΟ ΜΕ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΣΤΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΑΜΙΣΟ,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΠΟΤΕ.
    ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΝΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.