Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

AΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΕ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ.... ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΝ ΤΟ "Η" ΚΑΙ ΤΟ "Ω" ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ...!!!

Αλλάζουν τα δεδομένα στην ελληνική γλώσσα, αφού το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε πως τα φωνήεντα της ελληνικής γλώσσας είναι πέντε και τα σ...

Αλλάζουν τα δεδομένα στην ελληνική γλώσσα, αφού το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε πως τα φωνήεντα της ελληνικής γλώσσας είναι πέντε και τα σύμφωνα... 18, καταργώντας το «η» και το «ω» και αντικαθιστώντας τα με το «ου».

Σύμφωνα με καταγγελία του συλλόγου δασκάλων Ανατολικής Αττικής στο enikos.gr, αυτό ακριβώς θα μάθει όποιος διαβάσει το βιβλίο '«Νέα Ελληνική Γραμματική» για την Ε' και ΣΤ' δημοτικού.

Και απ' ότι φαίνεται είναι όντως...νέα η εν λόγω ελληνική γραμματική αφού ο μαθητής ή ο αναγνώστης που θα διαβάσει το βιβλίο θα μάθει ότι τα φωνήεντα της ελληνικής γλώσσας είναι πέντε και είναι τα εξής: α, ε, ι, ο και.. ου. Και μπορεί να συγκατελέγεται στα φωνήεντα ο δίφθογγος «ου», όμως από το βιβλίο απουσιάζουν παντελώς τα φωνήεντα «η» και «υ»!

Αυτά για τα φωνήεντα, γιατί άλλαξαν και τα σύμφωνα, αφού στα... 18 που απαριθμεί το βιβλίο συγκαταλέγονται το «ντ», το «μπ» και το «γκ» και απουσιάζουν το «ξ» και το «ψ».

Κανείς δεν γνωρίζει αν τα παραπάνω τραγελαφικά αποτελούν...νεωτερισμό στην ελληνική γλώσσα ή πρωτοφανή τσαπατσουλιά και επιπολαιότητα από τους αρμόδιους φορείς. Τι να πει κανείς; «Ω καιροι, ω ήθη» που έλεγαν και οι Λατίνοι...  dexiextrem.blogspot.gr


-----------------------------


4 σχόλια

  1. Prosoxh edw milaei mono gia proforà twn fwnientwn oxi gia thn grafh! Kai apo oti xerw "y" kai "h" proferontai "i"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. να κανονισουμε να δουλευουμε ως εθελοντες πλεον και να δικασκουμε τα παιδια μας τα σωστα ελληνικα.θελει η νεα ταξη πραγματων να εξαφανιση οτιδηποτε ελληνικο.σχολεια στα σπιτια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στην αρχή μας είπαν ότι τα αρχαία ελληνικά (άσχετα αν τα ομιλούμε ηθελημένα η αθέλητα μέχρι σήμερα μιας και για παράδειγμα ας πούμε όλες οι σύνθετες λέξεις είναι ομηρικές) είναι "ξένη" γλώσσα. Έτσι ένοιωθαν οι μισέλληνες έτσι δήλωναν. Μετά, κατήργησαν τον τονισμό με την "δικαιολογία" της ...απλούστευσης της γραφής. Μετά κατήργησαν την δοτική πτώση (άσχετα αν την χρησημοποιούν κατά κόρον όπως π.χ. εν πτήσει, εντάξει, εν πλω κλπ) και μετά, την τρίτη κλίση των ουσιαστικών. Ύστερα μας είπαν πως το αυγό γράφεται με "β", αλλά δεν μας είπαν γιατί ο ναύαρχος και η αυγή εξακολουθούν να γράφονται με "αυ". Κατόπιν ο παιδο-ορθοπεδικός γιατρός, έπρεπε να γράφεται παιδο-ορθοπαιδικός όπως και ο...παιδότοπος. Κάποιο διάστημα επέμεναν να αλλάξουν το ελληνικό αλφάβητο με το λατινικό, αλλά όταν "έμαθαν" ότι το λατινικό ήταν παράγωγον του ελληνικού τους "επιασε" κόψιμο γιατί θα έβγαιναν πολλά στην φόρα, και το σταμάτησαν. Τελευταία κατήργησαν και το "ν" από τις καταλήξεις των λέξεων για να μην δονείται ο εγκέφαλος και ξυπνάει.(προσπαθείστε να πείτε λέξεις με πολλά "ν" και ειδικά στην κατάληξην τους και θα καταλάβετε την δόνησην.) Τώρα κατήργησαν και την ορθογραφία, "καταργώντας" γράμματα (αν είναι δυνατόν η ώρα να γράφεται με "ο-μικρόν") αγνοώντας οι "μεγαλοσχήμονες" ΤΙΠΟΤΑ ότι η διαφορετικότητα των γραμμάτων στην ελληνική γλώσσα δεν υπάρχει για να βασανίζει τα παιδιά αλλά επειδή εκφράζουν συγκεκριμένες έννοιες, αξίες και αριθμούς. Όλοι αυτοί οι ψυχικά και σωματικά διεστραμένοι και συμπλεγματικοί ελληνόφωνοι πρέπει να προσάγωνται σε δίκη με την κατηγορία ̈́εγκλημα κατά της Ελλάδος και του Ελληνισμού" και ο νόμος να προβλέπει από δήμευση της περιουσίας τους υπέρ του Δημοσίου, αφαίρεση της ελληνικής ιθαγένειας και υπηκοότητας και φορολογία της τάξεως του 80% αν θέλουν να παραμείνουν στην Ελλάδα. Αυτό το έγκλημα πρέπει κάποτε να σταματήσει. Δεν είναι δυνατόν καθε λίγο και λιγάκι κάποιοι ηλίθιοι ανθέλληνες μη έχοντας τιποτ' άλλο στον νουν παρά τον αφανισμόν της Ελλάδος βυσοδομούν και ασελγούν πάνω στην Ελληνική Γλώσσα. Αν δεν έχουν άλλη δουλειά, βάλτε τους να καθαρίζουν φρεάτια ομβρίων. "Δεν έχεις Όλυμπε θεούς, μηδέ λεβέντες Όσσα. Ραγιάδες έχεις μάνα Γη σκυφτούς για το χαράτσι. Σάπιοι και οκνοί καταφρονούν την θεία τραχιά σου Γλώσσα. Των ευρωπαίων περίγελοι και των αρχαίων παλιάτσοι" Όπως έλεγε και ο Μύστης Παλαμάς!!!! Εξολοθρεύστε τους παλιάτσους!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλτατοι συνέλληνες καί φίλτατες συνελληνίδες, με το παρόν ηλεκτρονικό μήνυμά μου, επιθυμώ να σημειώσω κάποια χρήσιμα πράγματα, χάριν ενημέρωσης, διότι το θέμα είναι ευρύτερο.
    (1)Κατ' αρχάς, από επιστημονικής άποψης, πράγματι η προφορά διαφέρει στην γλώσσα μας, από την γραφή. Καί αυτό, είναι γνωστό από την εποχή της Αρχαίας Ελλάδας. Αντί άλλης περίπλοκης ανάλυσης, χάριν απόδειξης, παραθέτω στην συζήτησή μας, το γνωστότερο παράδειγμα, από τον Θουκυδίδη. Ο Θουκυδίδης στην Ιστορία του Β' 54,1-3, ομιλεί για τα δεινά του πολέμου καί ιδίως για τον λοιμό του 430-429π.α.χ.χ. Εκεί, μας αναφέρει, ότι οι Αθηναίοι είχαν από παλαιότερα ένα χρησμό, με βάση τον οποίον "πόλεμος θα έρθει Δωρικός καί λοιμός μαζί μ' αυτόν". Ταυτοχρόνως, μας αναφέρει ότι οι Αθηναίοι διαφωνούσαν αν καί κατά πόσον ο παλαιότερος χρησμός έγραφε "λιμός", δηλαδή "πείνα", ή "λοιμός", δηλαδή "ασθένεια". Έτσι, εξ αυτού γνωρίζουμε ότι ήδη από τον πέμπτο προχριστιανικό αιώνα, αν όχι νωρίτερα, το "οι" προφέρεται ως "ι", δηλαδή έχουμε το γλωσσικό φαινόμενο του "ιωτακισμού". Άρα, κατανοούμε ότι πράγματι, από γλωσσικής άποψης, χρησιμεύει η διδασκαλία των διαφόρων γραμμάτων καί οφείλουμε να τα διαχωρίζουμε από την πραγματική προφορά τους. Έτερον εκάτερον.
    (2) Από ιστορικής άποψης, η ιδέα της εισαγωγής αρχικώς του φωνητικού καί εν συνεχεία του Λατινικού αλφαβήτου, δεν είναι κάτι το νέον όπως φαίνεται ότι πιστεύουν οι περισσότεροι. Μάλιστα, επί του προκειμένου την εισηγήθηκε ένας Έλληνας, ο Ιωάννης Βηλαράς, όταν το 1.814μ.α.χ.χ., δημοσίευσε στην Κέρκυρα δύο(2) έργα του, τα οποία μας δεικνύουν τις γλωσσικές θέσεις του αρχηγέτη της φωνητικής γραφής:
    (α) Μία μετάφραση του Πλατωνικού διαλόγου "Κρίτων"
    (β) Μία "Μικρη ορμηνια για τα γραμματα και ορθογραφια της Ρομεηκης γλόσας", από όπου διαβάζουμε "Τουτη, λεγο, η νεκρομιαλη λογιοτατη μας δεν εσπουδαξαν τη γλοσα του γενου τους την τορεσνη, δεν κατακήταξαν τες φράσεις της τες ομορφοτατες κε επιτηδηοτατες, τες φθορες της, τες αποκοπες της κε τα επήληπα καλη της, οπου μ' αφτα γραφοντας κε πηητηκα κε λογογραφηκα να στολησουν τη φησηκη τους γλοσα, καθος εστοληστηκαν ολες οι γλοσες", στη σελίδα 181 του έργου του. Έτσι, ο Ιωάννης Βηλαράς, πέραν της εκλογίκευσης καί της απλούστευσης της Ελληνικής γλώσσας, την εξετάζει καί ως ανιστορική. Ακριβώς αυτό υποστηρίζουν καί οι σύγχρονοι υπέρμαχοι της φωνητικής γραφής, ωθούμενοι από την ιδίαν ακριβώς αφετηρία με τον Βηλαρά, διότι εξετάζουν την Ελληνική γλώσσα ως ανιστορική, δηλαδή χωρίς την ιστορική διάστασή της.
    (3) Τίθεται καί το θέμα της τεχνολογίας, με την εισαγωγή των διαφόρων "Ελληναγγλικών" ("Greeklish"), στις πινακίδες των οδών, των καταστημάτων, των συγκοινωνιών, στις ονομασίες των διαφόρων τηλεοπτικών καί ραδιοφωνικών μέσων καί των σχετικών εκπομπών τους, των διαφόρων εντύπων, των διαφόρων επιχειρήσεων κ.λ.π. Λόγου χάριν, ας μου εξηγήσει κάποιος, για ποιούς ακριβώς λόγους πρέπει να αναγράφεται "Athina" αντί "Athens" στην Εθνική Οδό, "Aghios Ioannis" αντί "Saint John" στον μητροπολιτικό σταθμό της γραμμής Δάφνη-Άγιος Αντώνιος ή γιατί πρέπει να ονομάζονται διάφορα έντυπα "Crash" αντί "Πρόσκρουση",
    "CIAO!" αντί "ΧΑΙΡΕ!", "STAR" αντί "ΑΣΤΡΟ", "FLASH" αντί "ΣΠΙΝΘΗΡΑΣ"/"ΣΠΙΘΑ" κ.λ.π.
    Άρα, επ' αυτής ακριβώς της βάσης, οφείλουμε να συζητήσουμε το θέμα, πριν τοποθετηθούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.