Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

11 ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΕΙΧΑΝ ΡΗΜΑΞΕΙ ΤΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΥ ΟΣΕ

Εξιχνιάσθηκαν από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Ζίχνης Σερρών, τρεις περιπτώσεις κλοπών μεταλλικών στρωτήρων από το Σιδηροδρο...

Εξιχνιάσθηκαν από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Ζίχνης Σερρών, τρεις περιπτώσεις κλοπών μεταλλικών στρωτήρων από το Σιδηροδρομικό Σταθμό Γάζωρου Σερρών.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος οκτώ αλλοδαπών υπηκόων Βουλγαρίας ηλικίας 23 έως 37 ετών και μίας ημεδαπής 35 ετών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστες των κλοπών σε βάρος του Ο.Σ.Ε..

Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών για οργανωμένη δραστηριότητα αλλοδαπών υπηκόων Βουλγαρίας για τη διάπραξη κλοπών υλικού του Ο.Σ.Ε. και από τη συνεχή και μεθοδική αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, οι προαναφερόμενοι ενεργώντας από κοινού σε ομάδες και με διαφορετικές συνθέσεις κάθε φορά, ενέχονταν σε κλοπές μεταλλικών στρωτήρων από το Σιδηροδρομικό Σταθμό Γάζωρου Σερρών και ακολούθως τους πωλούσαν σε μάντρες εμπορίας σιδήρων με απώτερο σκοπό τον πορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Συγκεκριμένα, κατά το χρονικό διάστημα από 30.12.2011 έως 16.01.2012, οι δράστες συγκροτώντας, κατά περίπτωση, διαφορετική κάθε φορά εγκληματική ομάδα, προέβησαν σε τρεις κλοπές μεταλλικών στρωτήρων, βάρους περίπου εβδομήντα κιλών έκαστος, από το Σιδηροδρομικό Σταθμό Γάζωρου Σερρών, αφαιρώντας συνολικά (2.400) μεταλλικούς στρωτήρες.

Επίσης, από αστυνομικούς της ίδιας υπηρεσίας, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών 29 και 37 ετών για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, διότι αγόραζαν τους μεταλλικούς στρωτήρες έναντι προσυμφωνηθέντος χρηματικού ανταλλάγματος και στη συνέχεια τους τεμάχιζαν και τους διέθεταν σε άγνωστα μέχρι στιγμής χυτήρια.

Η συνολική ζημία που προκλήθηκε στον Ο.Σ.Ε. ανέρχεται στο ποσό των (192.800) ευρώ σύμφωνα με εκτίμηση υπεύθυνου του Ο.Σ.Ε..

Προανάκριση διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Ζίχνης Σερρών.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.