Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΛΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΠΑΡΑΣΗΜΟΦΟΡΗΣΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΤΕΡΙΚΩΝΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΡΑΤΩ ΜΑΡΚΟΥΛΛΗ

Το παράσημο ''Σταυρός του Αγίου Μάρκου'' απένειμε σήμερα ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, Θεόδωρος Β...

Το παράσημο ''Σταυρός του Αγίου Μάρκου'' απένειμε σήμερα ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, Θεόδωρος Β’, στην Υπουργό Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου - Μαρκουλλή, την οποία επισκέφθηκε στο γραφείο της στη Λευκωσία, προκειμένου να την ευχαριστήσει για τη συμβολή της στο ιεραποστολικό έργο του Πατριαρχείου.

''Σκοπός της επίσκεψής'', είπε ο Πατριάρχης σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ''ήταν για να ειπώ ένα μεγάλο 'Ευχαριστώ' στην Υπουργό των Εξωτερικών, την οποία γνώριζα από τη Μόσχα, πριν μερικά έτη'' και το παράσημο αυτό ''είναι ένα μικρό αντίδωρο αγάπης στη βοήθεια που προσφέρει η Υπουργός''.

Ο Πατριάρχης εξέφρασε επίσης τις ευχαριστίες του προς την Υπουργό και προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, από τον οποίο θα γίνει δεκτός αύριο στο Προεδρικό Μέγαρο, για την παραχώρηση κρατικής γης, στην περιοχή Γερίου της επαρχίας Λευκωσίας και θα χρησιμοποιηθεί για τις κτιριακές εγκαταστάσεις ιδρύματος από όπου το Πατριαρχείο θα ενημερώνει τον κυπριακό λαό για το τι κάνουν και γιατί το κάνουν στην Αφρική, στο πλαίσιο του ιεραποστολικού των έργου.

Ο Πατριάρχης αφίχθη στην Κύπρο το απόγευμα της Κυριακής, 25ης Μαρτίου, για να συμμετάσχει στη συνάντηση των Προκαθημένων των Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη Λευκωσία, με την συμμετοχή και των Πατριαρχών Ιεροσολύμων Θεοφίλου και Αντιοχείας Ιγνατίου.

Στη συνάντηση αυτή, ένα από τα σημαντικότερα θέματα, που θα συζητηθούν, είναι η ανάγκη στήριξης των Χριστιανών στη Συρία, την εποχή αυτήν κατά την οποία η χώρα συνεχίζει να συγκλονίζεται από πολιτικά γεγονότα και ταραχές.

''Η κυρία Υπουργός'', πρόσθεσε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, ''γνωρίζει το ιεραποστολικό μας έργο, τον αγώνα και την αγωνία μας και είναι ένας άνθρωπος, που έχει συμβάλει πάρα πολύ -και με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας- με την παραχώρηση κρατικής γης, για να γίνει ένα ίδρυμα κοινωνικό, για να ενημερώνουμε τον κυπριακό λαό για το έργο που επιτελούμε στις ιεραποστολές και στα 48 κράτη, από τα 54 ολόκληρης της Αφρικής''.

''Η κυρία Υπουργός'', τόνισε ο Πατριάρχης Θεόδωρος Β΄, ''με έχει βοηθήσει πάρα πολλές φορές σε λεπτομέρειες και στα έργα που κάνουμε στην εξωτερική ιεραποστολή και ο σκοπός μου ήταν να της ειπώ ένα μεγάλο - μεγάλο 'Ευχαριστώ' εκ μέρους του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, διότι είναι ένας άνθρωπος με μεγάλη καρδιά, αγαπάει το έργο μας και συμβάλλει σε αυτό, από το μετερίζι όπου ευρίσκεται, για να κάνουμε κει εμείς αυτό που πρέπει για τους λαούς της Αφρικής''. koukouvagia.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.