Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΤΟΣ ΜΑΧΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΥ: "1912-2012: 100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ"

Η επέτειος των 100 χρόνων από τη Μάχη των Στενών του Σαρανταπόρου εμπεριέχει για εμάς τους Σαρανταπορίτες μια έντονη συναισθηματική πλευρά κ...

Η επέτειος των 100 χρόνων από τη Μάχη των Στενών του Σαρανταπόρου εμπεριέχει για εμάς τους Σαρανταπορίτες μια έντονη συναισθηματική πλευρά και όλοι μας θέλουμε να τιμηθεί η ιστορική αυτή επέτειος με το καλύτερο δυνατό τρόπο. Μέσω αυτής της δημοσίευσης επιθυμούμε να γνωστοποιήσουμε, στους συγχωριανούς και τους συντοπίτες μας της ευρύτερης περιοχής, την πρόταση της ομάδας του Sarantaporo.gr, την προσπάθεια για συνεργασία και την ανταπόκριση που βρήκαμε, θεωρώντας ότι αυτή η διεργασία αποτελεί μια ελπίδα για το μέλλον πως η περιοχή μας αξίζει κάτι καλύτερο.
Το 2012 αποτελεί ένα έτος με ξεχωριστή ιστορική σημασία για τη βόρεια Ελλάδα και ιδιαίτερα για την ευρύτερη περιοχή του Σαρανταπόρου, καθώς συμπληρώνονται 100 χρόνια από την έναρξη των Βαλκανικών Πολέμων και τη Μάχη των Στενών του Σαρανταπόρου.
Για εμάς τους Σαρανταπορίτες η επέτειος των 100 χρόνων από τη μάχη εμπεριέχει και μια έντονη συναισθηματική πλευρά, διότι αποτελεί το στίγμα προσδιορισμού μας στο γεωγραφικό και ιστορικό χώρο, κάτι σαν το σήμα κατατεθέν της περιοχής και του χωριού μας. Είναι λοιπόν λογικό όλοι μας να θέλουμε να τιμηθεί η ιστορική αυτή επέτειος με το καλύτερο δυνατό τρόπο.
Η συζήτηση για τους τρόπους εορτασμού, ανάδειξης και προβολής των 100 χρόνων από τη Μάχη Σαρανταπόρου ξεκίνησε στους κόλπους της ομάδας του Sarantaporo.gr τον Οκτώβριο του 2010, όταν η Σοφία Ντιντιούμη παρουσίασε την ιδέα της να ανακηρυχτεί το 2012 «έτος Μάχης Σαρανταπόρου». Η συγκεκριμένη ιδέα αγκαλιάστηκε από όλα τα μέλη της ομάδας του Sarantaporo.gr και ξεκίνησε μια οργανωμένη ομαδική προσπάθεια για να δημιουργηθούν οι βάσεις για τη σχετική δράση.

περισσότερα

1 σχόλιο

  1. Ο εφετεινός χρόνος πρέπει να εορτασθεί σε κάθε μέρα του,
    γιατί οι έλληνες με τις συγκυρίες,που είχαν δημιουργηθεί
    και με άξιους πολιτικούς,αλλά και ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ κα
    τάφεραν να διπλασιάσουν το ελεύθερο χώρο τους!Δυστυχώς όμως ο διχασμός και τα επακολουθήσαντα γεγονότα ΔΕΝ τους
    άφησαν να ελευθερώσουν και τις λεγόμενες σήμερα"αλημόνη-
    τες"πατρίδες!Το κακό είναι πως σήμερα με τα χάλια τους για τα οποία είναι ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ υπάρχει κίνδυνος να τα ξαναχάσουν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.