Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΑΡΤΩΛΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΝΟΥΛΑ... ΒΙΒΛΙΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ Β΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΙΗΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΑ

Απουσία παίρνει από το μάθημα των Θρησκευτικών στο νέο βιβλίο που θα διδάσκεται από την επόμενη χρονιά στη β' γυμνασίου η Θεοτόκος Μαρί...


Απουσία παίρνει από το μάθημα των Θρησκευτικών στο νέο βιβλίο που θα διδάσκεται από την επόμενη χρονιά στη β' γυμνασίου η Θεοτόκος Μαρία. Προφανώς οι συγγραφείς του εγχειριδίου Γιώργος Τσανανάς και Απόστολος Μπάρλος δεν έκριναν απαραίτητο να αναφέρουν πουθενά την Παναγία ή μάλλον δεν τους ταίριαζε να την αναφέρουν, αφού άλλαξαν άρδην το περιεχόμενο του βιβλίου. Με την έγκριση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και του υπουργείου Παιδείας, απάλειψαν τη διδασκαλία της Καινής Διαθήκης, η οποία καταλαμβάνει μέχρι τώρα το μεγαλύτερο κομμάτι του υπάρχοντος εγχειριδίου, και άφησαν μερικές μόνο αναφορές, μετατρέποντας το βιβλίο των
Θρησκευτικών σε μια φιλολογική ανάλυση των ομοιοτήτων ανάμεσα στις διάφορες θρησκείες.
Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα ο Ιωάννης Τάτσης, θεολόγος, που διδάσκει σε λύκειο της
Θεσπρωτίας, ο οποίος παρέλαβε τα νέα προγράμματα σπουδών που -εκτός απροόπτου- θα
εφαρμοστούν από την επόμενη χρονιά στα σχολεία. Εκπληκτος διαπίστωσε ότι στο νέο διδακτικό εγχειρίδιο η Καινή Διαθήκη, όχι μόνο δεν αποτελεί τον κεντρικό άξονα του μαθήματος, αλλά εξετάζεται επιδερμικά, ως ένα βιβλίο που δίνει κάποιες πληροφορίες για τον Χριστό με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που το κοράνι μιλάει για τον Αλλάχ. Μιλώντας στη «δημοκρατία», ο κ. Τάτσης εκφράζει τη λύπη του γιατί, όπως εξηγεί, «επιχειρούν να πείσουν τους μαθητές ότι όλες οι θρησκείες είναι ίδιες, με διαφορετικές εκδοχές» σχολιάζοντας ακόμη ότι το μάθημα «χάνει τη χριστιανική του μορφή και γίνεται θρησκειολογικό».

Προκαλώντας το κοινό αίσθημα, οι συγγραφείς του βιβλίου, αφού αποφάσισαν ότι είναι περιττό για τους μαθητές του γυμνασίου να διδαχθούν για την Παναγία, τα Πάθη, τη Σταύρωση και την Ανάσταση του Κυρίου (γεγονότα στα οποία γίνεται εκτεταμένη αναφορά στο τωρινό βιβλίο), περιέλαβαν ενότητες όπως «Ο Ιησούς Χριστός στο κοράνι και στη λογοτεχνία του Ισλάμ». Αφιερώνονται δε περισσότερες από 10 ώρες διδασκαλίας στο κεφάλαιο «Διάσπαση και αντιπαλότητα στις θρησκείες», όπου τα παιδιά καλούνται να μελετήσουν ως βασικό θέμα τους «Χριστιανούς που διώκουν χριστιανούς».

Εύη Πανταζοπούλου
"ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ"

-------------------------


3 σχόλια

  1. Ὅπως ἔλεγε καὶ ὁ μακαριστὸς γέρων Φλωρίνης Αὐγουστῖνος, μερικοὺς δὲν μπορεῖς νά τους στείλῃς στὸ διάβολο, γιατί εἶναι ἤδη. Ἰσχύει γιὰ τοὺς συγγραφεῖς καὶ ὅσους ἐνέκριναν αὐτὸ τὸ σκουπίδι ποὺ θέλουν νὰ ἐπιβάλουν ὡς βιβλίο._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για να μην κοροϊδευόμαστε η παγκόσμια κυβέρνηση επέλεξε το Ισλάμ για παγκόσμια θρησκεία , και δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία περί αυτού και εδώ και σε όλη την Δύση.
    Οι ανά τον κόσμο πολιτικοί θα φροντίσουν να τους διευκολύνουν στα σχέδιά τους,ενταφιάζοντας την δημοκρατία την ελεύθερη έκφραση και την σκέψη.
    Από την δημοκρατία δυστυχώς το μόνο που θα επιβιώσει θα είναι το όνομα.
    Θα κάνουν αγαπητοί φίλοι και εμάς και όλους τους χριστιανούς σε όλη την υφήλιο μουσουλμάνους.Με το στανιό, είτε μας αρέσει είτε όχι!Δεν είναι δημοκράτες, είναι οι πλέον φανατικοί φασίστες ,
    δεν ρωτάνε τη γνώμη μας ,γιατί απλά ,δεν τους ενδιαφέρει!Διαβάζω σε ένα βιβλίο πολιτικής οικονομίας τα παρακάτω κατατοπιστικά.
    "...το φαινόμενο που καλείται παγκοσμιοποίηση πραγματοποιείται όταν συναληθεύουν οι ακόλουθες μεταβλητές.
    1.Ελευθερία του πράττειν (του επιχειρείν ,του κυκλοφορείν κλπ.
    2.ΚΟΙΝΗ ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΗΣΗ!!!(που σημαίνει κοινή φιλοσοφία της ιστορίας).
    3.Αποδοχή ενιαίων κανόνων δικαίου (συμπεριφορά)
    4.Συρρικνωμένο Εθνικό Κράτος!!!(επικράτηση των διεθνών κανόνων ,έναντι των εθνικών!!!)
    5.Ειρήνη μεταξύ των συναλλασσομένων (ασχέτως εάν αυτή επιτυγχάνεται ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΓΕΜΟΝΙΑ ή την αμοιβαία αποδοχή.
    6.Λειτουργία ενιαίων μεθόδων παραγωγής.
    7.Υψηλό επίπεδο ανάπτυξης υποδομών(χερσαίων κλπ επικοινωνιών.
    Το 1 ήδη έχει επιτευχθεί μέσω της καθιέρωσης της ελεύθερης κυκλοφορίας ανθρώπων και κεφαλαίων στη ΕΕ.
    Το ίδιο θα συμβεί και στην Βορειοαμερικανική Ένωση που θα συμπεριλαμβάνει ΗΠΑ ,Καναδά και Μεξικό. Υπό δημιουργία και η Ασιατική οικονομική ένωση και έπεται η συνένωση όλων αυτών κάτω από την διακυβέρνηση της παγκόσμιας κυβέρνησης.
    Το 2 σημαίνει ότι θα διδαχθείτε εσείς από τα ΜΜΕ (που ψιθυρίζεται ότι όλα ανήκουν στην λέσχη Μπίλντερμπεργκ) και τα παιδιά σας και από τα ΜΜΕ αλλά πιο πολύ από το σχολείο ,πράγματα που δεν έχουν καμιά σχέση με την ιστορική αλήθεια,αλλά αποτελούν κυριολεκτικά εικονική πραγματικότητα που εξυπηρετεί τα σχέδια της παγκόσμιας κυβέρνησης.
    Μάθαμε λχ από κανάλι της τηλεόρασης , ότι ο Κολοκοτρώνης ήταν ένας gay ξεφωνημένος ,που σκότωσε 100.000 Τούρκους
    ( όλους καλά παιδιά ),γιατί απέκρουσε τον έρωτά του και το αρρωστημένο πάθος του ο Καραϊσκάκης.Τίποτα που να έχει σχέση με την αλήθεια! θα πείτε. Ναι μεν ,αλλά να που είδαμε να το προπαγανδίζει σαν ιστορικό ντοκουμέντο κανάλι της τηλεόρασης!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. συνέχεια...
    Ενιαίοι κανόνες δικαίου ήδη έχουν επικρατήσει στην ΕΕ .
    Κάποιο υπερεθνικό όργανο(κάλλιστα θα μπορούσαν να είναι άνθρωποι της λέσχης Μπίλντερμπεργκ) νομοθετεί πριν από εμάς,για εμάς, Χωρίς εμάς! και χωρίς να γίνονται δεκτές αντιρρήσεις.Το κοινοτικό δίκαιο υπερισχύει του εθνικού που σημαίνει ότι θέλοντας η μη πρέπει να συμμορφωθούμε στις προσταγές τους ,χωρίς πως και γιατί!
    Το 4, όταν μιλά για συρρικνωμένο εθνικό κράτος στην πραγματικότητα της νέας τάξης πραγμάτων ,εννοεί πλήρη εξαφάνιση των εθνικών κρατών.Με απλά λόγια,σημαίνει,ξεχάστε την Ελλαδίτσα που θα χαθεί για πάντα! μαζί με όλα τα άλλα χριστιανικά κράτη της Δύσης!Παντού (σύμφωνα κιόλας με την γεννητικότητα με αρνητικά πρόσημα, που παρατηρείται στα χριστιανικά κράτη)θα επικρατήσει το Ισλάμ και όσοι δεν προσκυνήσουν θα γίνουν σκλάβοι και θα πληρώνουν κεφαλικό φόρο(προβλέπεται από το Κοράνι,γι' αυτό συνέβαινε κιόλας κάτι τέτοιο την εποχή της τουρκοκρατίας, που τόσο νοστάλγησαν μερικοί Τουρκολάγνοι.)
    Η ειρήνη μεταξύ των συναλλασσομένων στο 5 ,θα επιτευχθεί με κάτι νόμους σαν τον αντιρατσιστικό που θα κάνει τους πάντες να σωπάσουν αν δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν κυρώσεις και κινδύνους πάσης φύσεως.Ο αλλοδαπός θα έχει περισσότερα δικαιώματα από τον ημεδαπό ο οποίος θα πρέπει να παραμείνει σιωπηλός, για το καλό του!
    Για να επανέλθω στο άρθρο το μόνο που περιμένουμε από εδώ και πέρα ,είναι ακόμη χειρότερα βιβλία στο σχολείο και προπαγάνδα αντί αληθινής μόρφωσης.
    Στόχος του σχολείου να δώσει στην κοινωνία συνειδητοποιημένους και φανατικούς μουσουλμάνους!(γιατί όχι και γενίτσαρους)που θα μισούν οτιδήποτε ελληνικό αγαπήσαμε εμείς και όλος ο πολιτισμένος κόσμος.
    Το ινστιτούτο άμα θέλει να θέσει θέματα για μελέτη στα παιδιά θα μπορούσε να βάλει το " Μασόνοι διώκουν τον χριστιανισμό την πρώτη σε πιστούς θρησκεία ανά τον κόσμο" καθώς και το " Ομοιότητες μεταξύ του Διοκλητιανού του Νέρωνα και του Ιουλιανού με την σημερινή παγκόσμια κυβέρνηση ή λέσχη Μπίλντερμπεργκ ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.