Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΟ... "ISTANBUL" Ο ΚΑΜΙΝΗΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ

ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΚΑΙ... ΚΟΙΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ Παρά το κράξιμο που έφαγε ο Καμίνης μετά το Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε απο το Γραφείο Τύπου...

ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΚΑΙ... ΚΟΙΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ



Παρά το κράξιμο που έφαγε ο Καμίνης μετά το Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε απο το Γραφείο Τύπου του Δήμου Αθηναίων (επικεφαλής ο γνωστός μας Καμπύλης!)το οποίο ανέφερε την Κωνσταντινούπολη σαν... Ιστανμπούλ, σήμερα στις δηλώσεις του μπορεί με βαριά καρδιά να είπε σωστά την πρωτεύουσά του Ελληνισμού, αλλά στο Δελτίο Τύπου επιμένουν! Αμετανόητοι γαρ:
«Είναι μεγάλη η χαρά να υποδεχτώ σήμερα εδώ, τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης. Γνωρίζετε πως χιλιάδες δημότες μας έλκουν την καταγωγή τους από την Πόλη. Τα τελευταία χρόνια ένα επίσης μεγάλο κομμάτι συμπολιτών μας την επισκέπτεται. Έλληνες καθηγητές διδάσκουν στα πανεπιστήμιά της όπου επίσης φοιτούν όλο και περισσότεροι έλληνες φοιτητές. Οι σχέσεις μας ιδίως στον τομέα του πολιτισμού έχουν ήδη διαμορφώσει μια νέα γλώσσα ανάμεσά μας. Τόνισα στον δήμαρχο πως αυτός ο δρόμος θέλουμε να συνεχιστεί. Συμφωνήσαμε πως θα εργαστούμε
σ αυτό σε μόνιμη βάση».
Αυτά δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης κατά τη διάρκεια επίσκεψης του επικεφαλής του μητροπολιτικού δήμου της Istanbul κ. Κadir Topbas σήμερα το πρωί στο Δημαρχιακό Μέγαρο στην οδό Αθηνάς.
Από την πλευρά του ο κ. Topbas σημείωσε την ανάγκη να συνεχισθούν οι σχέσεις φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο δήμων και προσκάλεσε τον κ.Καμίνη να επισκεφθεί την Πόλη, διαβεβαιώνοντάς τον πως θα «νοιώσει σαν το σπίτι του».
Οι δύο δήμαρχοι είχαν ιδιαίτερη συζήτηση για περίπου μισή ώρα ενώ προηγήθηκε και συνάντηση εκπροσώπων των δύο δήμων.
Ο δήμαρχος Αθηναίων παρουσίασε στον Τούρκο ομόλογό του τα προβλήματα της Αθήνας από τις μαζικές μεταναστευτικές ροές και ζήτησε να ασκήσει την επιρροή του ώστε η Τουρκία να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της σε θέματα επανεισδοχής.
Ο κ. Κadir Topbas και με την ιδιότητά του ως πρόεδρος του Δικτύου Ενωμένων Πόλεων αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία που έχει αποκτήσει διεθνώς η «διπλωματία των πόλεων» αλλά και στην τεχνογνωσία που διαθέτει ο δήμος του σε θέματα αναπλάσεων και διαχείρισης θεμάτων κυκλοφορίας και μεταφορών σε ιδιαίτερης δυσκολίας αστικά περιβάλλοντα.

7 σχόλια

  1. Mporei h Giagia tou na eitan Tourka....Tou kominh...
    BRHKE O GYFTOS THN GENIA TOU KAI ANAGALIASE H KARDIA TOU.
    HLI8IOI "TOURKOI" POU TON PSHFISATE.
    A Byzantinos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ηλιθιοι ολοι εσεις που ψηφισατε τον προδοτη καμινι παρτε τα τωρα και καλη λιμοκτονια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βυζάντιο, από τον Βύζαντα τον Μεγαρέα.
    Κωνσταντινούπολις,ή Νέα Ρώμη Από τον Κωνσταντίνο. Ινσταμπούλ = η βάρβαρη μογγολική προφορά του Ελληνικότατου "εις την πόλη" επειδή όλοι οι δρόμοι (κάποτε) οδηγούσαν σ'αυτήν. Σημασία έχει η Ιστορία και όχι η προφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. KALA NA PATHETE KOLOGIAOURIDES ATHINAIOI POU PSIFISANTE TOUS ETHNOMHDENISTES PISOGLENTIDES..GIAT ETSI SAS AKSIZEI..GIOUSOUFAKIA. SAS PEIRAZEI MONO O XAIRETISMOS TOU Kou MIXALOLIAKOU KAI OXI H YPOBATHMISH THS ATHINAS TA NARKOTHTIKA,OI KINAIDOI,PARAEMPORIO,BOTHROMETANASTESETNIKA THEMATA,MNHMONIO,ANERGIA EGKLHMATIKOTHTA,ETHNOMHDENISMOS,TOURKOLAGNISMOS,YPOGENITIKOTHTA.MH DIAMARTYRESTE RE TSOGLANOI GIA TO TI SAS PERIMENEI..MAZOXES!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. PARAKALO NA MELETITHEI PROSEKTIKA O EIKONIZOMENOS ARXON TON ATHINON

    H SHMASIA TON BLAKON EN TO KOINONIKO BIO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Από τα 6 σχόλια, του δικού μου συμπεριλαμβανομένου, τα τρία είναι γραμμένα ... greeklish... Ο πατριωτισμός σάς τρέχει από τα μπατζάκια!!!!

    Άμα έχει υπεύθυνο στο γραφείο τον Καμπύλη, τι περιμένετε;

    "ΣΤΟΧΕ", ήδη πολλά ελληνικά ιστολόγια δεν δέχονται τα greeklish. Νομίζω ότι ήλθε ο καιρός να κάνεις το ίδιο. Αποτελούν προσβολή για την ελληνική γλώσσα και θυμίζουν τον Κεμάλ Ατατούρκ, ο οποίος άλλαξε το παλιό τουρκικό αλφάβητο (αραβικό) και το αντικατέστησε με λατινική γραφή; Επειδή στο παρελθόν προτάθηκε να το κάνουμε και στην Ελλάδα, τάχα για λόγους ευκολίας και των ξένων που μαθαίνουν ελληνικά, καλό θα ήταν να προσέξετε το ζήτημα. Με την γλώσσα και την γραφή μας δεν παίζουμε. "Την γλώσσα μου έδωσαν ελληνική", όπως γράφει ο Ελύτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. APO OTI FAINETAI MPOUTARHS KAI KAMINHS THA VGOUN SE LIGO NA POUN ME TON DIKO TOUS MONADIKO PANTA TROPO STOUS TOURKOUS SAS PAME.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.