Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΜΟΣΧΑΣ ΣΕ ΡΟΛΟ ΗΓΕΤΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ!

 ΚΑΙ Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ... Με το βραβείο του Διεθνούς Ιδρύματος Ενότ...

 ΚΑΙ Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ...


Με το βραβείο του Διεθνούς Ιδρύματος Ενότητας των Ορθοδόξων Λαών τιμήθηκε απόψε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος σε πανηγυρική τελετή στον καθεδρικό ναό του Σωτήρος στη Μόσχα, όπου συνέρευσαν εκατοντάδες ορθοδόξων και πολλές διεθνείς αντιπροσωπείες.
Νωρίτερα ο Αρχιεπίσκοπος έγινε δεκτός από τον πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος τον συνεχάρη για την απονομή του σημαντικού αυτού βραβείου, σημειώνοντας ότι “οι δύο χώρες μας και οι λαοί μας συνδέονταν πάντοτε από τη σταθερή βάση της ενιαίας πίστης μας”.
Η συνάντηση έγινε στο προεδρικό παρεκκλήσι του Μεγάλου Ανακτόρου του Κρεμλίνου και
ξεπέρασε κατά πολύ τα προβλεπόμενα από το πρωτόκολλο 20 λεπτά και διήρκεσε τελικά περίπου 50 λεπτά. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας Πατριάρχης Κύριλλος, ο οποίος είχε με τη σειρά του και αυτός νωρίτερα συνομιλήσει με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.
Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Ρωσίας και ολόκληρο το λαό της χώρας για την υποστήριξη, που παρέχουν στην Κυπριακή Δημοκρατία και επιβεβαίωσε “την αποφασιστική διάθεση να συνεχιστούν οι άψογες σχέσεις με τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία”.
Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος είχε την ευκαιρία να κάνει μια πλήρη ενημέρωση του προέδρου Μεντβιέντεφ για το Κυπριακό, καθώς και για τις θερμές σχέσεις, που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των δύο Εκκλησιών.
Στο παρελθόν το ίδιο βραβείο είχε απονεμηθεί στους εκλιπόντες προέδρους Τάσο Παπαδόπουλο και Σπύρο Κυπριανού, τον πρώην πρόεδρο της Ελλάδας Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο, το μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Χριστόδουλο, καθώς και σε πολλούς άλλους παράγοντες, που προάγουν διεθνώς την Ορθοδοξία και την ενότητά της.
Η προσπάθεια του Πατριαρχείου Μόσχας να αναλάβει ρόλο ηγέτη της Ορθοδοξίας είναι γνωστή απο δεκαετίες, όμως τα τελευταία χρόνια γίνεται όλο και πιο έντονη. Μάλιστα πριν λίγες μέρες  η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας δημιούργησε ένα πανεπιστήμιο, για την προετοιμασία του προσωπικού, που θα ενταχθούν στις ιδιωτικές και κρατικές επιχειρήσεις, όπως ανακοίνωσε η επίσημη ιστοσελίδα του Πατριάρχη Μόσχας και Ρωσίας, Κύριλλου. Το ρωσικό Ορθόδοξο Πανεπιστήμιο ιδρύθηκε, μετά από άμεση απόφαση του πατριάρχη! Εδώ πάλι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ασχολείται με τα συσσίτια των λαθρομεταναστών και την παροχή στήριξης στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ!

4 σχόλια

  1. Το περιεχόμενο του άρθρου δεν δικαιολογεί τον τίτλο, κατά την άποψή μου. Όχι ότι θα με ενδιέφερε ποιος είναι ο ηγέτης της Ορθοδοξίας, αν η Ορθοδοξία έχει ηγέτη.
    Ας μην μπερδεύουμε τα θρησκευτικά με τα εθνικά θέματα. Δεν συμβαδίζουν, πώς να το κάνουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έγραψα χθες ένα σχόλιο εδώ. Πού είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος: «Η Κύπρος είναι ενιαίο κράτος»

    Ο Οικ. Πατριάρχης τι λέει; Απλώς δεν λέει, διότι δεν μπορεί. Είναι Τούρκος υπάλληλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΣΕΙΣ ΟΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ^^ ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ????
    ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΗΓΗΘΕΙ Η ΡΩΣΣΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΔΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΑΥΤΟ???
    ΑΞΙΖΕΙ Η ΟΧΙ Η ΡΩΣΣΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΡΟΛΟ?? ΑΥΤΟ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΠΟΛΥΠΛΗΘΕΣΤΕΡΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.
    ΑΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΡΩΣΣΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΜΕΑ ΟΧΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΓΑΣΤΕΡΕΤΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΟΝΟ.!
    ΚΑΠΙΤΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.