Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο ΤΖΕΦΡΙ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ (;)

ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΑΜΟΙΒΑΙΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟΥ... Στον επίσημο ιστότοπο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης αναρτήθηκε η πρόταση ψ...

ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΑΜΟΙΒΑΙΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟΥ...

Στον επίσημο ιστότοπο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης αναρτήθηκε η πρόταση ψηφίσματος που κατέθεσε στις αρχές Μαρτίου ο Ελβετός βουλευτής Αndreas Gross και άλλοι δεκαέξι βουλευτές με τίτλο "H κατάσταση της τουρκικής μειονότητας στη Ρόδο και στην Κω". Η πρόταση ψηφίσματος διατυπώνει την καινοφανή θεωρία ότι η "τουρκική μειονότητα σε Κω και Ρόδο διέπεται από τη Συνθήκη της Λοζάνης του 1923" αν και η ίδια η «τουρκική μειονότητα» προέκυψε δύο δεκαετίες αργότερα με την απελευθέρωση της Δωδεκανήσου.Ο σοσιαλιστής Ελβετός βουλευτής βρέθηκε προ ολίγων ημερών στη Ρόδο και τη Κω και είχε συναντήσεις με μουσουλμάνους.
Σε ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο πρωθυπουργός (και υπουργός Εξωτερικών) Γ. Παπανδρέου απάντησε τα εξής παροιμιώδη:
"Ο Ελβετός Βουλευτής, μέσα από τις επαφές του, έχει την ευκαιρία να διαπιστώσει σειρά ήδη αναληφθέντων μέτρων της Ελληνικής Πολιτείας, τα οποία αντανακλούν την ως άνω πολιτική βούληση διατήρησης κλίματος ειρηνικής συμβίωσης και σχέσεων αμοιβαίου σεβασμού. Αυτή αποτυπώνεται σε διάφορα επίπεδα και μορφές, όπως ενδεικτικά αναφέρονται η ανακαίνιση και ανάδειξη μνημείων και τεμενών της οθωμανικής περιόδου στην Ρόδο και την Κω, αλλά και η συμπερίληψη των μουσουλμάνων συμπατριωτών μας στους σχεδιασμούς για την εκεί δημόσια εκπαίδευση, ως επίσης και η συμμετοχή τους στην τοπική αυτοδιοίκηση, συμπεριλαμβανομένων των πολιτιστικών δρώμενων σε αυτή".

πηγή:strategy-geopolitics
αετός για το stoxos.gr

4 σχόλια

  1. "Αμοιβαιο σεβασμο" το λενε τωρα το:"μ'αρεσει το Οθωμανικο";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝ ΘΕΛΑΜΕ Κ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΣΕΝΑ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Η ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΧΡΗΣΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.ΟΥΤΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΤΑΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ,ΠΟΥ ΣΤΟΙΧΙΖΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ.ΞΕΡΕΤΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΤΑΙΖΟΥΜΕ ΕΠΕΙΔΗ ΜΕΝΑΤΕ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΑΜΕ ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΕΚΕΙ.ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ.ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΙΩΝΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΦΕΥΡΙΣΚΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ,ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΠΛΕΥΡΑ"τουρκια",ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΣΟΥΝ ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΕΣ;ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΣ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΘΑΒΗΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ;ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ,ΟΥΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΕΠΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΣΟΥ,ΟΥΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ ΤΩΡΑ,ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΑΦΙ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να ανοίξουν ελληνικά σχολεία στην Σμύρνη και στην Κωνσταντινούπολη και να αναγνωριστεί η γενοκτονία του ποντιακού και του μικρασιατικού ελληνισμού.....
    Επίσης, να κυκλοφορήσουν βιβλία σε όλες τις γλώσσες σε όλη την Ευρώπη για την ιστορία του Μικρασιατικού Ελληνισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ SOTIRIS 5.49μμ.ΠΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝ ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.ΑΥΤΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΤΩΡΑ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΕΙΝΗ ΘΕΣΗ.ΜΠΟΥΚΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ,ΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.