Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΙΜΗ ΣΤΗΝ ΗΡΩΪΔΑ ΛΕΛΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ

ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ¨ΛΕΛΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ - ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ¨ - ΕΘΝΙΚΗ ΗΡΩΙΔΑ 1941-1944» Σε ιδιαιτέρως...

ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ¨ΛΕΛΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ - ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ¨ - ΕΘΝΙΚΗ ΗΡΩΙΔΑ 1941-1944»

Σε ιδιαιτέρως συγκινητική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009, σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, η ιδρυτική συνέλευση και εκλογή Δ.Σ. του «Συνδέσμου Ελλήνων Πολιτών Φίλων και Απογόνων – ΄ΛΕΛΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ Μπουμπουλίνα΄΄ - Εθνική Ηρωίδα 1941-1944». Χρέη προέδρου της συνελεύσεως εκτέλεσε ο τ. Υπουργός και βιογράφος της Ηρωίδας κ. Ορέστης Παπαστρατής. Οι σκοποί του Συνδέσμου είναι:
Ι. Η διατήρηση άσβεστης της μνήμης της ηρωίδος Λέλας Καραγιάννη και προβολή της φιλοπατρίας και του εθνικού έργου της προς παραδειγματισμό και πηγή έμπνευσης εθνικών αγαθοεργιών για τις επόμενες γενεές των Ελλήνων.
ΙΙ. Η ανάλυση και η προσφορά της τεράστιας προσωπικότητός της, η οποία εκδηλωνόταν ήδη πριν τον πόλεμο του 1940, με ένα μνημειώδες ανθρωπιστικό και κοινωνικό έργο, το οποίο αποτελεί υποθήκη για τους νεώτερους Έλληνες.
ΙΙΙ. Η διατράνωση της αταλάντευτης πίστης της Λέλας Καραγιάννη στις αναλλοίωτες και διαχρονικές αξίες της ζωής που είναι η ελευθερία της πατρίδος και συνακολούθως κάθε μορφή ελευθερίας του ατόμου και η αγάπη προς τον συνάνθρωπο, τα ιδανικά και την πίστη που επαλήθευσε και επισφράγισε ο μαρτυρικός της θάνατος.
IV. Η καλλιέργεια και η ανάπτυξη σχέσεων επικοινωνίας, ανταλλαγής εμπειριών γνώσεων και πληροφοριών μεταξύ των μελών του Συλλόγου γύρω από το όνομα και τη δράση της ηρωίδος Λέλας Καραγιάννη αφενός και αφετέρου μεταξύ αυτών με όλους τους Δήμους της Ελλάδος, των Αρχών αυτής και οποιονδήποτε άλλων εκτός των συνόρων της Ελληνικής Επικράτειας.
Η πρώτη επίσημη παρουσία του Συνδέσμου θα γίνει την Κυριακή 25 Οκτωβρίου στην Χαλκίδα όπου η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ευβοίας (Ο.Π.Σ.Ε.), ο Δήμος Χαλκιδέων και το Επιμελητήριο Ευβοίας θα πραγματοποιήσουν στις 10.30 π.μ. κατάθεση στεφάνου στην προτομή της Ηρωίδος και εν συνεχεία στις 11 π.μ. εκδήλωση στο Ξενοδοχείο Παλλίρροια με ομιλητή τον τ. Υπουργό κ. Ορέστη Παπαστρατή.
Στην σημαντική αυτή προσπάθεια πρωτοστατεί η συνονόματη εγγονή της Ηρωίδος κυρία Λέλα Καραγιάννη, και συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι: Σοφία Σκαρπαλέζου-Καραγιάννη (Δισέγγονη), Νίκος Καραγιάννης (εγγονός), Άντζελα Καραγιάννη (χήρα Βύρωνος), Φίλιππος Δερμετζής-Μπούμπουλης (Ιδρυτής και Διευθυντής του Μουσείου Λασκαρίνα-Μπουμπουλίνα στις Σπέτσες), Ουρανία Κομπορόζου (πρόεδρος Πανευβοιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος), Μανώλης Μελέτης (Διευθυντής Επιμελητηρίου Χαλκίδος), Νικόλαος Ρωκ-Μελάς (απόγονος Μακεδονομάχου Παύλου Μελά), Γαληνός Λαουτάρης (πρόεδρος Ο.Π.Σ.Ε.), Ορέστης Παπαστρατής (τ. υπουργός), Ιωάννης Γιαννάκενας (εκδότης), Άγγελος Πνευματικός (στρατηγός ε.α.), Νικόλαος Καλαντζής (στρατηγός ε.α.), Γεώργιος Πασσάς (φιλόλογος), Ελίνα Μαστέλλου-Γιαννάκενα (λογοτέχνης), Αικατερίνη Καψή (πρόεδρος του Συνδέσμου Γυναικών Θεσσαλονίκης και Μακεδονίας), Βασίλης Θεοτοκάτος (πρόεδρος Πανελλ. Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος), Αντώνιος Κολιόπουλος (πρόεδρος Ευρωπαϊκού Οργανισμού Στρατηγικού Σχεδίου), Αντώνιος Ξένος (δημοσιογράφος), Γεράσιμος Καββαδίας (επιχειρηματίας), κ.ά. Η Γενική Συνέλευση ομοφώνος ανακύρηξε την εγγονή της Ηρωίδος κυρία Λέλα Καραγιάννη ως Πρόεδρο του Συνδέσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.