Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

“ΣΚΛΑΒΟΣ” ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΤΑΧΙΡ ΜΙΤΣΙ!

Όποιος κρατάει τον Ταχίρ Μίτσι να τον αφήσει να φύγει... Τώρα λέμε! «Μέχρι στιγμής οι δεσμεύσεις των κυβερνήσεων δεν έχουν γίνει πράξη και ...

Όποιος κρατάει τον Ταχίρ Μίτσι να τον αφήσει να φύγει... Τώρα λέμε!


«Μέχρι στιγμής οι δεσμεύσεις των κυβερνήσεων δεν έχουν γίνει πράξη και το μαρτύριο των μεταναστών στην Ελλάδα συνεχίζεται. Η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να ασχοληθεί άμεσα με το ζήτημα της πολύμηνης καθυστέρησης που παρατηρείται στη χορήγηση των αδειών παραμονής. Θα πρέπει να καταργήσει το παράβολο των ανήλικων παιδιών που αποτελεί καθαρή εκμετάλλευση, να μην θέτει ως πρώτη δέσμευση τα ένσημα για την έκδοση άδειας παραμονής (πολλές φορές για ένα και δύο ένσημα χάνουμε το δικαίωμα και δεν έχουμε πάντα τη δυνατότητα να αγοράζουμε ένσημα), να παραχωρήσει τη δυνατότητα, εφ’ όσον υφίστανται όλα τα δικαιολογητικά, της ελεύθερης μετακίνησης από την Ελλάδα προς την πατρίδα του κάθε μετανάστη και το αντίθετο και σε ότι αφορά την αγορά πρώτης κατοικίας να θεσπίσει σειρά ευνοϊκών μέτρων. Τέλος, να καταργήσει τη γραφειοκρατία στην αποστολή πιστοποιητικών γέννησης και άλλων προσωπικών εγγράφων που χορηγούνται από την πατρίδα μας. Η κατάσταση που επικρατεί σήμερα μας ωθεί στην παρανομία και την παράνομη εργασία. Είμαστε σκλάβοι σε ένα ευρωπαϊκό κράτος, εν έτει 2007». (ΕΦΗΜ. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΣ ΠΟΛΙ-ΤΗΣ, ΦΥΛΛΟ 113, 13-19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2007, ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ ΔΩΡΕΑΝ).

Όχι, δεν είναι το ημερολόγιο ενός τρελού, ούτε και θέλω να πιστεύω ότι ο Ταχίρ Μίτσι χρησιμοποιεί τα γνωστά προϊόντα παραγωγής και εμπορίας της χώρας του και βρίσκεται σε «ευθυμία», λέγοντας ασυναρτησίες. Πέραν του αντιαισθητικού της φωτογραφίας η δήλωση αυτή είναι εξαιρετικά σημαντική, γιατί προέρχεται από τον πρόεδρο “συνδέσμου αλβανών μεταναστών”.

Ο Μίτσι λοιπόν, αφού ζητάει να καταργηθούν όλες οι προϋποθέσεις για την χορήγηση αδειών παραμονής, ζητάει να τους δώσουμε και σπίτια τζάμπα για να μείνουν οι αλβανοί. Στο εν κατακλείδι της δήλωσης – κατακλείδι Μίτσι και όχι αντικλείδι, ο νους σας στη κλεψιά- ο Μίτσι κοιτάει την αλήθεια κατάματα με τα γουρλωτά του μάτια και δηλώνει ευθαρσώς, «ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΜΕ...». Και αιτιολογεί λέγοντας ότι ευθύνεται το κράτος που δεν τους χορηγεί χωρίς δικαιολογητικά τις άδειες παραμονής.

Ο εκλεγμένος άρχοντας, ο ηγέτης των αλβανών μεταναστών, μετά το αρχικό του παραλήρημα, ομολογεί κυνικά.

Αφού πρώτα αναρωτηθώ αν έχουν κάνει τίποτα νόμιμα εδώ που βρίσκονται, να πω στον Μίτσι ότι εάν υπήρχε συντεταγμένη πολιτεία και ένας σοβαρός υπουργός εσωτερικών και όχι ο Πάκης, ο ίδιος και οι όμοιοι του δεν θα τολμούσαν να παραδεχθούν δημόσια ότι βρίσκονται στη χώρα μας παράνομα και ο-τι παρανομούν, γιατί θα πέρναγαν την υπόλοιπη ζωή τους στη ψειρού...

“Είμαστε σκλάβοι”, λέει ο Μίτσι. Είναι σκλάβοι σε ε-μάς, τους Έλληνες, που τους δίνουμε δουλειές και αυτοί μας ξεπληρώνουν με εγκλήματα, βιασμούς, ναρκωτικά και πρόσφατα και με εμπρησμούς. Μιλώντας για σκλαβιά, να θυμίσουμε στον Μίτσι ότι εμείς οι Έλληνες την έχουμε βιώσει στο πετσί μας και ξέρουμε. 400 χρόνια τουρκικής κατοχής με τους αλβανούς συμμάχους των Οθωμανών να αλωνίζουν στη χώρα μας. Στη γερμανική κατοχή, μετά το έπος του 1940, με τους γερμανούς που πέρασαν ελεύθερα από τους συμμάχους τους αλβανούς.

Αλήθεια Μίτσι, έχετε σταθεί ποτέ σύμμαχος της γείτονας Ελλάδος; Γιατί ιστορικά αποδεικνύεται ότι συνεπικουρείτε όλες τις συμφορές της Ελλάδος – άντε τώρα να του εξηγήσεις του Μίτσι το «συνεπικουρείτε», θα νομίζει ότι είναι καμιά τυρόπιτα κουρού... Είναι αυτό που λέει ο λαός μας, «φωνάζει ο κλέφτης», και κυριολεκτώ στο κλέφτης.

Αφού λοιπόν ο Μίτσι και οι δικοί του δυστυχούν εδώ στην Ελλάδα, γιατί δεν φεύγουν να μας αδειάσουν τη γωνιά; Γιατί δεν κάνουν πραγματικότητα το όνειρο των Ελλήνων, να καθαρίσει η χώρα μας; Ξέρετε γιατί;

Γιατί εδώ τους βολεύει. Γιατί ξεγεννάνε τα παιδιά τους τζάμπα στα νοσοκομεία μας. Γιατί εδώ θα βρουν φάρμακα για τη φυματίωση που έχει το 40% από αυτούς. Γιατί εδώ βρίσκουν ένα λαό ήρεμο, έως κοιμισμένο, και τον εκμεταλλεύονται.

Γιατί εδώ όλες οι κυβερνήσεις τους υποστηρίζουν σε βάρος των Ελλήνων πολιτών. Γιατί από εδώ ξεκινάει το όραμα τους για τη δική τους “μεγάλη αλβανία” με τα Ελληνικά εδάφη που διεκδικούν (τσαμουριά).

Γιατί στη χώρα στήριγμα της ορθοδοξίας βρίσκονται αυτοί οι άπιστοι εκτελώντας τα σχέδια της νέας τάξης που επιβάλλει τη διάλυση της θρησκείας μας. Γιατί εδώ έχει δάση και αρχαία για να κάψουν, χωρίς δισταγμό....

Όλα καλά Μίτσι προς το παρόν. Ο κοιμώμενος λαός ψήφισε και εξέλεξε τον Πάκη που δεν έχει πρόβλημα που βιάζετε, σκοτώνετε, κλέβετε.

Μην εφησυχάζεσαι μόνο, Μίτσι... Γιατί υπάρχουμε και εμείς που ξέρουμε και ανησυχούμε, που αντιστεκόμαστε και που διεκδικούμε, που έχουμε Ιερή κληρονομιά, που πιστεύουμε στην Ελληνορθοδοξία, εμείς οι Ελληνόψυχοι.

Μη ρωτήσεις κανέναν τι σημαίνει Ελληνόψυχος, θα σου το εξηγήσουμε όπως πρέπει, στην απελευθερωμένη Β. Ήπειρό μας, μαζί με τους αδούλωτους συμπατριώτες μου, μετά το «συνωστισμό» σας στα σύνορα.

Γιατί Μίτσι, αν δεν το έχεις καταλάβει....ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ

14 σχόλια

  1. aristeroi kai albanoi ta 2 kaka ths moiras mas... zhtw h Ellas exw oi prodotes exw oi aristeroalbanoi ! h Ellas stous Ellhnes .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ
    ΘΟΥ ΚΥΡΙΕ ΦΥΛΑΚΙ ΤΩ ΣΤΟΜΑΤΙ ΜΟΥ
    ΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΘΟΜΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΤΙΣ ΒΛΑΚΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΑ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ Η ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΕΧΤΗΚΑΜΕ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΑΓΚΑΛΙΕΣ ΜΑΣ ΒΡΙΖΟΥΝΕ ΚΙΟΛΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΡΑΤΟΣ
    ΡΕ ΑΛΒΑΝΕ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΚΑΛΕΣΑΜΕ ΝΑ ΕΛΘΗΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΔΕΝ ΗΛΘΕΣ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΒΡΙΖΕΙΣ ΕΜΕΙΣΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΝΕ ΕΤΣΙ ΕΣΕΝΑ ΤΗ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΑΜΑ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΣΗΚΩ ΚΑΙ ΦΥΓΕ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕ ΟΠΟΥ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΙΣ
    ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΗΓΑΜΕ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΝΑΔΑ ΗΠΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΣΚΟΤΩΣΑΜΕ ΟΥΤΕ ΛΗΣΤΕΨΑΜΕ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝΑΜΕ ΟΜΑΔΕΣ ΜΠΡΑΒΩΝ
    ΣΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΔΙΝΩ ΔΙΚΑΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ ΕΝΤΑΞΗ ΕΚΕΙ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΤΕ ΟΤΑΝ ΖΗΤΑΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΚΟΛΑΝΕ ΤΑ ΕΝΣΗΜΑ ΟΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΤΑΙ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΝΩ ΔΟΥΛΕΥΕΤΑΙ ΠΑΙΡΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ
    ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΠΙΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΕΝΑ ΓΕΡΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΝΑΜΗΝ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΝΕ
    ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΣΕΝΑ
    Ο ΡΕΓΚΙΝΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στο MEGA είδα/άκουσα διαφήμιση αλβανικής εφημερίδας. Εννοείται στα αλβανικά, αφού σε Αλβανούς απευθυνόταν. Εσείς, οι δημοσιογράφοι του "ΣΤΟΧΟΥ", ξέρετε καλά πόσο στοιχίζει το 1 λεπτό διαφήμισης από ένα τέτοιο κανάλι στην ζώνη των 9μμ (αμέσως μετά τις κατ' ευφημισμόν ειδήσεις). Ποιος είναι ο εκδότης που έχει τόσα χρήματα; Μήπως και η εφημερίδα αυτή είναι του ΔΟΛ;
    Ομολογώ ότι είναι η πρώτη φορά που άκουσα διαφήμιση από ελληνικό κανάλι σε άλλη γλώσσα και κάτι ταράχτηκε μέσα μου. Η Ελλάδα δεν θα γίνει ποτέ πια όπως ήταν παλιά. Θλιβερό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΠΕΙΝΑΣ , Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ,Ο ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ ΒΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ.
    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΜΑΣΤΟΥΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ Γ-ΕΛΛΑΔΑΣ.
    ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΞΕΡΕΤΕ :ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ , ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΙ
    ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ , ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ!
    ΚΑΝΕΝΑ ΕΘΝΟΣ ΚΑΜΜΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ , ΚΑΝΕΝΑΣ ΘΕΟΣ ,ΚΑΜΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
    ΕΣΣΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΑΚΙΑ!
    Υ.Γ. ΖΗΤΩ Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΒΙΒΛΙΟΥ , ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΙΝΑΚΙΑ ( ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΛΩΜΑ ΝΤΕ , ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΙΝΕΣΤΕ! )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εσένα παλιομαλάκα δεν είναι οι αλβανοί το πρόβλημά σου, γιατί τέτοιοι είναι η πουτανα η μάνα σου (πάω να την γαμήσω για 1€ τώρα) και ο πούστης ο πατέρας σου (το παλιοτράβελο στην Συγγρού). Πουτάνα αλβανία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΜΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ
    16 - 10 - 2007

    Ενδιαφέρουσες αναμένεται να είναι οι συνεδριάσεις της νέας Βουλής για όσους ασχολούνται με το θέμα της μετανάστευσης προς την Ελλάδα. Ήδη τέθηκε η πρώτη σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών από τον βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ Αθ. Πλεύρη.
    Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Πλεύρης ζήτησε να πληροφορηθεί τον αριθμό των νομίμως και παρανόμως ευρισκομένων στην ελληνική επικράτεια μεταναστών καθώς και τις ενέργειες που είχε σχεδιάσει το υπουργείο προκειμένου να αντιμετωπίσει την αυξημένη κατά τους τελευταίους μήνες εισροή παρανόμων μεταναστών προς την χώρα μας.

    Στην ερώτηση απάντησε ο υφυπουργός Εσωτερικών Αθ. Νάκος ο οποίος επισήμανε ότι οι εν ισχύει άδειες παραμονής ανέρχονται σε 473.547 ενώ ο αριθμός των παρανόμων μεταναστών στην χώρα μας εκτιμάται ότι κυμαίνεται μεταξύ 185.000 και 275.000 ατόμων. Σύμφωνα με τον κ. Νάκο, ο αριθμός των παρανόμων μεταναστών προσεγγιζόταν εμμέσως με βάση τα στοιχεία της απογραφής του 2001 αλλά και τον αριθμό των μεταναστών μαθητών των οποίων οι γονείς δεν έχουν άδεια παραμονής.

    Διαψεύδεται ο Αθ. Νάκος.
    Ο αριθμός των νομίμων μεταναστών πρέπει να θεωρηθεί ως σχετικά ακριβής λόγω της καταγραφής που υπάρχει από τις αρμόδιες υπηρεσίες, αλλά δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για την εκτίμηση του αριθμού των παρανόμων μεταναστών καθώς αυτή βασίζεται σε εξαιρετικά επισφαλή στοιχεία. Η απογραφή του 2001 θεωρείται ότι υποεκτίμησε σημαντικά τον αριθμό των μεταναστών καθώς, είτε λόγω άγνοιας είτε λόγω απροθυμίας, πολλοί μετανάστες δεν συμμετείχαν σε αυτήν. Κατά τον καθηγητή Τρύφωνα Κολλίντζα η υποεκτίμηση του αριθμού των μεταναστών από την απογραφή ανέρχεται στο 30% περίπου. Επιπλέον, ο αριθμός των μεταναστών μαθητών των οποίων οι γονείς δεν έχουν άδεια παραμονής είναι μεν μία ένδειξη η οποία όμως "εξαιρεί", α) τους μετανάστες που έχουν έλθει παρανόμως αλλά δεν έχουν παιδιά, β) τους μετανάστες που έχουν έλθει παρανόμως, έχουν παιδιά τα οποία δεν έχουν φέρει στην Ελλάδα και γ) τους μετανάστες που έχουν έλθει παρανόμως, έχουν παιδιά αλλά δεν τα στέλνουν στο σχολείο. Τέλος, το εύρος της ίδιας της εκτίμησης είναι πολύ μεγάλο - ενδεικτικό της επισφάλειάς της. Η διαφορά από τις 185.000 μέχρι τις 275.000 άτομα είναι +49%!!
    Επιπλέον, τέτοιου είδους εκτιμήσεις για τον αριθμό των παρανόμων μεταναστών πρέπει να λαμβάνουν υπ' όψιν τους τον δυναμικό χαρακτήρα του φαινομένου το οποίο έχει αυξητικές τάσεις τα τελευταία έτη. Πόσο μάλλον όταν το ίδιο το υπουργείο, την παραμονή της συζήτησης της σχετικής ερώτησης στην Βουλή, παραδέχεται ότι "η είσοδος λαθρομεταναστών έχει αυξηθεί κατακόρυφα τους τελευταίους μήνες". Ενδεικτικά αναφέρεται ότι μόνο κατά τα έτη 2005 και 2006 συνελήφθησαν είτε στα σύνορα είτε στην ενδοχώρα πάνω από 150.000 παράνομοι μετανάστες, ενώ το 2007 η κατάσταση είναι ακόμα πιο επιβαρυμένη. Και μόνο αυτό το στοιχείο καθιστά περιορισμένης αξιοπιστίας κάθε εκτίμηση που δεν αναπροσαρμόζεται τουλάχιστον σε ετήσια βάση. Αν συνεκτιμηθεί και το γεγονός ότι είναι άγνωστος ο αριθμός των αλλοδαπών οι οποίοι εισήλθαν και ή παρέμειναν παρανόμως στην χώρα μας κατά την ίδια χρονική περίοδο χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, τότε γίνεται ακόμα μεγαλύτερη η "ρευστότητα" που χαρακτηρίζει τα εν λόγω στοιχεία.
    Κατά τον καθηγητή Λιανό, μελέτη του οποίου επικαλέσθηκε ο κ. Νάκος, ο συνολικός αριθμός των μεταναστών που ήλθαν μετά το 1990 στην Ελλάδα, υπολογισμένος με βάση κυρίως τα στοιχεία της απογραφής του 2001, ήταν 631.000 εκ των οποίων νομιμοποιημένοι ήταν 371.600. Επομένως, οι παράνομοι μετανάστες στην χώρα υπολογίζονταν κατά το 2002 σε σχεδόν 260.000. Πιο πρόσφατη μελέτη του ΚΕΠΕ ανεβάζει τον αριθμό των παράνομων μεταναστών κατά το 2004 σε περίπου 300.000. Μελέτη του Μεσογειακού Παρατηρητηρίου Μετανάστευσης για λογαριασμό του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής υπολόγιζε τον αλλοδαπό πληθυσμό της χώρας σε 900.000 (μη συμπεριλαμβανομένων των υπηκόων της ΕΕ και των ομογενών) ενώ υπογράμμιζε ότι ο αριθμός των νόμιμων μεταναστών κατά τον Ιανουάριο του 2004 ήταν 509.000 άτομα. Ας σημειωθεί ότι άλλες μελέτες ανεβάζουν τον αριθμό των μεταναστών στην χώρα μας σε 1.300.000.

    Πολλά τα ερωτηματικά.
    Αξίζει επίσης να υπενθυμισθεί ότι το 2002 ο βουλευτής της "Νέας Δημοκρατίας" και πρώην υφυπουργός Ι. Λαμπρόπουλος είχε κάνει λόγο για περίπου 2.000.000 μετανάστες στην χώρα, ενώ ο υποστράτηγος εν αποστρατεία της ΕΛ.ΑΣ, τέως γενικός διευθυντής μετεκπαιδεύσεως της ΕΛ.ΑΣ και ειδικός επί του οργανωμένου εγκλήματος Χρήστος Ρήγας, σε μελέτη που έκανε για λογαριασμό του Παντείου Πανεπιστημίου, ανέβαζε τον αριθμό των μεταναστών στην Ελλάδα σε 2.500.000. Αλλη μελέτη των Αστυνομικών Υποδιευθυντών Χ. Σέλκου και Δ. Παππά, των Αστυνόμων Α' Γ. Πηγαδιώτη και Α. Φλώρου και του Πλωτάρχη Λιμενικού Σώματος Γ. Δικαίου, η οποία εκπονήθηκε στο πλαίσιο των σπουδών τους στην Σχολή Εθνικής Ασφαλείας της Αστυνομικής Ακαδημίας, εξετίμησε τον αριθμό των παρανόμων μεταναστών στην χώρα μας κατά το 1998 σε 1.400.000 άτομα.
    Συμπερασματικά, διάφορες εκτιμήσεις από διαφορετικές πηγές προέλευσης μας οδηγούν στο να αμφισβητήσουμε βάσιμα τα στοιχεία που παρουσίασε ο υφυπουργός, ιδιαιτέρως εκείνα που αφορούν την έκταση της παράνομης μετανάστευσης.
    Η ερώτηση του βουλευτή κ. Πλεύρη καλύπτει μία πτυχή του θέματος - το πόσοι είναι οι μετανάστες στην χώρα μας. Μία εξίσου σημαντική πτυχή είναι και το αν η κυβέρνηση έχει προβεί σε εκτιμήσεις περί του πόσους πραγματικά χρειαζόμαστε. Αυτή θα μπορούσε να είναι μία επόμενη ερώτηση.

    Γιάννης Κολοβός
    Κοινωνιολόγος - Συγγραφέας

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ Τελευταία ενημέρωση (17 - 10 - 2007).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ ανώνυμο

    "ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΠΕΙΝΑΣ , Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ,Ο ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ ΒΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ."

    Σου απαντώ, επειδή σέβομαι τα άτομο με είδικές ανάγκες, άσχετα με το ... πώς τις ικανοποιούν :))

    Οι μισθοί πείνας βρίσκονται σε απόλυτη συνάρτηση με την ανεργία και η τελευταία με την λαθρομετανάστευση. Οι λαθρομετανάστες χαλάνε την πιάτσα στους Έλληνες εργάτες και αυτός είναι και ο σκοπός της εισαγωγής τους από το κεφάλαιο. Αυτό ήταν κάτι που το είχε πει και ο Μαρξ στο Λονδίνο στις 4.5.1866 σε ομιλία του για λογαριασμό του Κεντρικού Συμβουλίου της Διεθνούς Ένωσης Εργατών.

    Τρομοκρατία κρατική δεν υπάρχει, αλλιώς δεν θα υπήρχατε εσείς. Η μόνη πραγματική τρομοκρατία που υπάρχει είναι αυτή που προκαλεί ο δικός σου χώρος, δηλαδή το αποχωρητήριο της κοινωνίας. Κακώς μας βρίζεις σα παρακρατικά καθάρματα. Κρατικά είμαστε και νομοταγή και σ’ εμάς χρωστάς την ύπαρξή σου, στην ανοχή και την βλακεία μας. Μην στενοχωράσαι, κάποτε θα έλθει και σειρά του μπόγια, αδέσποτο!
    Όσο για τον βιασμό της ζωής, τι να σου πω; Ρώτα κανέναν Αλβανό καλύτερα. Αυτοί ειδικεύονται στο .. σπορ!...

    Κατάλαβες τίποτε από τα παραπάνω; Όχι; Δεν πειράζει, ίσως τα διαβάσει κάποιος άλλος και καταλάβει γιατί πράγμα ακριβώς αγωνιζόμαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. εσύ έχεις αναρωτηθεί γιατι αγωνιζόμαστε εμεις?η κρατικη τρομοκρατία υπάρχει, και είναι και ελληνική και αλβανική και τούρκικη. δεν είναι οι αλβανοι μετανάστες που δημιουργούν το προβλημα, ούτε οι λαοί γενικά. ότι γίνεται, είναι για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της εξουσίας, όποιας εθνικότητας και αν είναι. αυτή πολεμάμε, όπως και τη διαφθορα και το ξεπουλημα της. καλό θα ήταν να μην έχετε τόση εθνική υπεροψία, γιατι δεν στηρίζεται δυστυχως πουθενα στη σημερινή κατάσταση. το ίδιο το ελληνικό κράτος άφησε τη μισή ελλάδα να καεί για τα συμφεροντα του και τα συμφέροντα του καπιταλισμού. κανεις δεν αμφισβητει τον πολιτισμο που είχε κάποτε η ελλάδα, αλλα ανήκει στο παρελθόν. και είναι αφέλεια ή απλά εθελοτυφλέις αν πιστεύεις ότι όλους τους βιασμούς τους κάνουν αλβανοί!ελεος.καθάρματα υπάρχουν παντού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ
    ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝΕ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΧΑΜΗΛΟ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΑΥΤΟ ΦΙΛΕ
    ΘΑ ΕΙΧΕΣ ΚΑΙ ΣΥ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΥΓΚΑΝΤΑΣ
    ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙ ΛΙΓΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΣΥ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΟΜΙΟΙΣΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΝΕ ΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΤΑΙ ΤΟΚΟ
    Ο ΡΕΓΚΙΝΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ρε καθυστερημένε μάθε λίγο στοιχειώδη οικονομικά. αν δεν υπήρχαν λαθρομετανάστες
    θαχαμε ψηλότερους μισθούς αλλά και το ψωμίο θα κανε 3 ευρώ.... (η για να καθαρίσεις το σπίτι σου θα πλήρωνες 50 ευρώ... ) όπως γίνεται γερμανία... γιατί νομίζεις ότι τα κινέζικα
    είναι φτηνά?? γιατι στον τρίτο κόσμο οι μισθοί είναι της πείνας... αυτά έτσι πάνε. ´οσο υπάρχει καπιταλισμός θα ισχύει ο νόμος του κόστους και του κέρδους... αλλά τινα σου πω εσένα, εσύ είσαι λαικός τύπος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Να πάνε να γαμηθούν οι Αλβανοί και όλοι όσοι τους υποστηρίζουν.
    ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΟΛΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. γιατι ρε φιλε 3 ευρω το ψωμι?
    αλλά τινα σου πω εσένα, εσύ είσαι λαικός τύπος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. πηγε η μανα μου για εξετασεις στο νοσοκομειο και ολες οι εγκυμονουσες ηταν αλβανιδες.
    εγω ο βλακας πληρωνω φορους για την περιθαλψη τους και εαν μιλησω θα με πουν και ρατσιστη.
    στο τελος θα μας κατακτησουν με την γεννητικοτητα τους.
    πρεπει να απελαθουν αμεσως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.