Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Έχετε δει πόσο παράξενα κοιμάται το κολυμπρί;

Το κολίμπρι έχει τη δυνατότητα να πετά προς τα πίσω... Διαβάστε παράξενα πράγματα για το κολίμπρι που μέχρι σήμερα δεν ξέρατε. Το κολιμπρί...


Το κολίμπρι έχει τη δυνατότητα να πετά προς τα πίσω... Διαβάστε παράξενα πράγματα για το κολίμπρι που μέχρι σήμερα δεν ξέρατε.
Το κολιμπρί είναι μικρό πουλί της Αμερικής, που τρέφεται με νέκταρ και είναι γνωστό για το γρήγορο κτύπημα των φτερών του. Μπορεί να είναι από τα πιο μικρά πτηνά όμως η μελέτη του παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον…




Το πτηνό αυτό τρέφεται πετώντας. Τα μεγαλύτερα είδη όπως η παταγώνια ή γίγας των Άνδεων, μόλις φτάνει τα 20 εκ. Το μικρότερο κολίμπρι της Κούβας έχει μέγεθος εντόμου. Το σώμα του είναι γύρω στα 2,5 εκ. και άλλη τόση η ουρά του. Τα περισσότερα κολίμπρι έχουν μήκος 5 εκ. περίπου ή και λιγότερο. Κουνούν τα φτερά τους μέχρι 70 κτυπήματα το δευτερόλεπτο. Διαθέτει επίσης τη δυνατότητα να πετά προς τα πίσω.




Το ράμφος του ξιφοφόρου του γνήσιου είναι όσο το σώμα, το κεφάλι και η ουρά μαζί. Πολλά ζουν στα δάση και σε ανοιχτές περιοχές όπου υπάρχουν ανθοφόρα φυτά, καθώς και σε ορεινές περιοχές. Το φτέρωμα του σώματος στα περισσότερα κολίμπρι είναι πράσινο γυαλιστερό ή μπλε ή κόκκινο στο κάτω μέρος των φτερών. Οι φωλιές κατασκευάζονται από ίνες, φυτά και άλλα λεπτά υλικά (βρύα, λειχήνες) δεμένα με ιστούς αράχνης.

Το θηλυκό γεννά δυο άσπρα αυγά πολύ μεγάλα σε σχέση με το μέγεθος του. Την εκκόλαψη κάνει το θηλυκό και σε 15 μέρες βγαίνουν τα μικρά γυμνά.

Ο τρόπος που κοιμούνται τα κολίμπρι είναι ιδιαίτερα αστείος… Τα κολίμπρι κοιμούνται ανάποδα και ακόμα και αν τα ακουμπήσετε δεν πρόκειται να ξυπνήσουν. Ο ύπνος τους είναι βαθύς και σίγουρα δεν πρέπει να διακοπεί.





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.