Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Όλως τυχαίως πάλι θα διοριστούν παιδιά, ανίψια, ξαδέρφια, κολλητοί, φίλοι, αφισοκολλητές, βουλκανιζατεράδες και Καρανίκες

omadaalithias Με προκλητικές μεθοδεύσεις προσπαθούν να διορίσουν τους εκλεκτούς τους. - Η θητεία τους θα είναι τετραετής, προσπαθούν να φ...


omadaalithias Με προκλητικές μεθοδεύσεις προσπαθούν να διορίσουν τους εκλεκτούς τους.

- Η θητεία τους θα είναι τετραετής, προσπαθούν να φορτώσουν στην επόμενη κυβέρνηση δικά τους κομματικά στελέχη!






Μη διορίζετε φίλους του Υπουργού στο δημόσιο τόνιζαν πηγές της κομισιόν προς την ελληνική κυβέρνηση.

Το θέμα που ξεχείλισε το ποτήρι είναι αυτό της επιλογής των Γενικών Γραμματέων Υπουργείων.





Αρχικά η κυβέρνηση υποσχέθηκε στους δανειστές αποκομματικοποίηση του κρατικού μηχανισμού, μέσω της επιλογής νέων γενικών γραμματέων τετραετούς θητείας με ανοιχτούς διαγωνισμούς.
Η διαδικασία αυτή κατάησε τραγέλαφος μετά από μια σειρά απίστευτων μεθοδεύσεων, με σκοπό για μια ακόμη φορά να διοριστούν κολλητοί και συγγενείς.
Συγκεκριμένα:

Η τελική επιλογή γίνεται από τους Υπουργούς
Οι προκηρύξεις είναι φωτογραφικές
Περίμεναν 2 χρόνια να εφαρμόσουν τον νόμο, ώστε να συγκεντρώσουν οι σημερινοί, Συριζαίοι, κάτοχοι των θέσεων την απαιτούμενη εμπειρία


Με βάση τη συμφωνία με τους δανειστές, η επιλογή των υποψήφιων γενικών γραμματέων γίνεται από ανεξάρτητη επιτροπή στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ, του ΑΣΕΠ κ.λπ.

Κάθε υπουργός εξακολουθεί να έχει τον τελευταίο λόγο, αφού αυτός θα επιλέξει τον έναν από τους τρεις υποψηφίους που θα του εισηγηθεί η επιτροπή, όμως η κατάσταση έτσι δεν ελέγχεται. Μπορεί κανείς από τους τρεις υποψηφίους να μην είναι αυτός που θέλει ο υπουργός.






Μεταξύ των προκλητικών φωτογραφικών ρυθμίσεων περιλαμβάνεται π.χ. η πρόβλεψη του διαγωνισμού για τον νέο γενικό γραμματέα Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων στο υπουργείο Οικονομίας να «έχει διδακτικό έργο» και να ήταν «υπεύθυνος για μελέτη για την περιφερειακή ανάπτυξη». Στην ουσία «φωτογραφίζεται ο υφιστάμενος γενικός γραμματέας. Σε άλλες περιπτώσεις (π.χ. για τη θέση του διοικητικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομίας και τη θέση του γενικού γραμματέα Βιομηχανίας) ζητείται οι υποψήφιοι να μη συνταξιοδοτούνται την επόμενη οκταετία, αν και η θητεία αυτών που θα επιλεγούν θα είναι τετραετής!
Σαν να μην ήταν όλα αυτά, έρχονται στο φως και καταγγελίες για κυβερνητικές παρεμβάσεις στο ΑΣΕΠ και την αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης: Παρεμβάσεις για παραίτηση των μελών που δεν κάνουν τα κυβερνητικά χατίρια, -όταν την ίδια στιγμή διατηρούνται στη θέση τους μέλη που έχουν ξεπεράσει το ηλικιακό όριο εδώ και 13 μήνες!
Χαρακτηριστική των παρεμβάσεων στο ΑΣΕΠ η ανάρτηση του δημοσιογράφου Τάσου Τέλλογλου. Παράιτηση μέλους του ΑΣΕΠ για το θέμα του προσωπικού καθαριότητας στους δήμους:


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.