Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ανάστατη η Ανδραβίδα - Σκέψεις για πρόσληψη security να φυλάξουν την πόλη από τους κλέφτες

ilialive.gr: Έκρυθμη είναι η κατάσταση στην πόλη της Ανδραβίδας. Τα κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων στην πόλη έχουν προκαλέσει οργή και ανη...


ilialive.gr: Έκρυθμη είναι η κατάσταση στην πόλη της Ανδραβίδας. Τα κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων στην πόλη έχουν προκαλέσει οργή και ανησυχία στην περιοχή.





Κάτοικοι και επαγγελματίες είναι έτοιμοι να λάβουν δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση των φαινομένων. Η απομάκρυνση του Αστυνομικού Τμήματος της πόλης, χωρίς να υπάρξουν ουσιαστικά “αντίμετρα” όπως αύξηση του αστυνομικού δυναμικού της περιοχής, θεωρούν πως ευθύνεται για την αυξημένη εγκληματικότητα που παρουσιάζεται.




Προχθές το βράδυ υπήρξε και νέο κρούσμα θρασύτατης διάρρηξης σε οικία, στην περιοχή απέναντι από το πρώην αστυνομικό τμήμα σε κεντρικό σημείο της πόλης. Οι δράστες εισέβαλαν από τη μπαλκονόπορτα και έκαναν άνω - κάτω το σπίτι. Δεν βρήκαν όμως χρήματα ή κοσμήματα και έφυγαν άπρακτοι επί της ουσίας, όμως τη ζημιά τους την είχαν κάνει.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Ανδραβίδας σήμερα στις έξι το απόγευμα συνεδριάζει σε γενική συνέλευση για να λάβει μέτρα προστασίας των περιουσιών, επαγγελματιών και κατοίκων. Μια από τις προτάσεις που έχει πέσει στο τραπέζι είναι και η πρόσληψη security, να υποκαταστήσει την Αστυνομία.
Μάλιστα ο εμπορικός σύλλογος έχει εκδώσει και σχετική ανακοίνωση - διαμαρτυρία για την “ανύπαρκτη” αστυνόμευση της πόλης τον τελευταίο χρόνο.
"Ο Εμπορικός σύλλογος Ανδραβίδας κάνει ανακοίνωση - διαμαρτυρία προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδος και την Αστυνομική διεύθυνση Ηλείας για την ελλιπή σχεδόν ανύπαρκτη αστυνόμευση της πόλης μας.




Μετά το κλείσιμο του Α.Τ. Ανδραβίδας και τη συνένωση το Α.Τ. Λεχαινών οι προαναφερόμενοι είχαν πει ότι θα υπάρχει ένα πολυδύναμο τμήμα το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να παρέχει καλύτερη αστυνόμευση όλη η περιοχή. Εμείς όμως εδώ και ενάμιση χρόνο μετά διαπιστώνουμε πως ότι είπαν και υποσχεθήκαν δεν ισχύει. Αντιθέτως τα κρούσματα παραβατικότητας και διαρρήξεων σε καταστήματα και σπίτια έχουν αυξηθεί.
Παρακαλούμε τους αρμόδιους φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους”.
Και η κατάσταση είναι όπως ακριβώς περιγράφεται στην ανακοίνωση, καθώς το “πολυδύναμο” Αστυνομικό Τμήμα Ανδραβίδας - Κυλλήνης του αρχικού σχεδιασμού, είναι μάλλον … αδύναμο. Με οργανική δύναμη 22 ατόμων, σήμερα υπηρετούν μόλις έντεκα. Ο αρχικός σχεδιασμός της συγχώνευσης των Α.Τ. Ανδραβίδας, Λεχαινών και Βάρδας, ίσως μπορούσε να αποφέρει αποτελέσματα και να υπάρχουν δύο περιπολίες κάθε βράδυ στην περιοχή. Σήμερα συνεχίζεται η περιπολία ενός και μόνο περιπολικού σε όλο τον κάμπο κάθε βράδυ, αποδεικνύοντας πως τα “φαεινά” μυαλά που εφάρμοσαν την περίφημη αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών στο νομό Ηλείας, έκαναν μια τρύπα στο νερό. Και αναφερόμαστε σε αυτούς που την εφάρμοσαν, γιατί ο σχεδιασμός ήταν πολύ καλύτερος και η γινόταν η ορθή εφαρμογή του θα είχε σαφώς καλύτερα αποτελέσματα…



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.