Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ... Πώς το ΥΠΕΞ πρόλαβε την τουρκική προβοκάτσια με Αλβανοτσάμηδες που ξεκίνησαν για «προσκύνημα» στη Θεσπρωτία

Προβοκατόρικο «προσκύνημα» στην Ήπειρο αποπειράθηκαν να πραγματοποιήσουν καμιά τριανταριά Αλβανοτσάμηδες της Αλβανίας αλλά και του εξωτ...


Προβοκατόρικο «προσκύνημα» στην Ήπειρο αποπειράθηκαν να πραγματοποιήσουν καμιά τριανταριά Αλβανοτσάμηδες της Αλβανίας αλλά και του εξωτερικού. Σύμφωνα με το EpirusPost, τριάντα περίπου άτομα μετέβησαν με λεωφορείο μέχρι τα σύνορα επιδιώκοντας να συνεχίσουν το ταξίδι τους στη Θεσπρωτία.





Όμως τελικά αυτό σταμάτησε στο Μαυρομάτι, καθώς από την ελληνική Αστυνομία ενημερώθηκε η Αθήνα, υπήρξε άμεση κινητοποίηση του Υπουργείου Εξωτερικών και ύστερα από επικοινωνία με τα Τίρανα, οι αλβανικές Αρχές δεν επέτρεψαν την είσοδο.

Η ενέργεια αυτή προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση των τσάμικων οργανώσεων οι οποίες αφενός μεν κατηγορούν την Ελλάδα επειδή «δεν επιτρέπει σε ηλικιωμένους κατοίκους να δουν τον τόπο που γεννήθηκαν» αφετέρου στρέφονται κι εναντίον της αλβανικής κυβέρνησης κατηγορώντας την για ενδοτισμό.




Σημειώνεται πάντως ότι ήταν η πρώτη φορά που επιχειρήθηκε μαζική είσοδος Τσάμηδων στην Ελλάδα με το πρόσχημα της εκδρομής στα «πάτρια» εδάφη.

Το Σάββατο οι Αλβανοτσάμηδες διαδήλωσαν έξω από την Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα, απαιτώντας την αναγνώριση της ανύπαρκτης γενοκτονίας τους και την επιστροφή των περιουσιών τους.

Ο ακροδεξιός εθνοϊσλαμιστής Σφετίμ Ιντρίζι, ηγέτης του κόμματος των Αλβανοτσάμηδων, δήλωσε ότι θέλουν πρώτα «μία συγγνώμη για τους χιλιάδες που σκοτώθηκαν στα σπίτια τους και όχι στη μάχη». Προφανώς και δεν υπάρχουν αυτοί οι χιλιάδες νεκροί.

«Θέλουμε να επιστρέψουμε στα σπίτια μας, να πάρουμε πίσω το καθεστώς που είχαμε προτού εκδιωχθούμε.

»Δεν ζητάμε τα ακίνητά μας, θέλουμε την πατρίδα μας και η πατρίδα μας είναι η Τσαμουριά» δήλωσε ο Ιντρίζι, με τους οπαδούς του να ξεσπάνε σε χειροκροτήματα.

ΤΟΥΡΚΙΚΌΣ ΔΆΚΤΥΛΟΣ

Η Τουρκία προσπαθεί να εμποδίσει την ελληνοαλβανική προσέγγιση για να μη συμφωνηθεί η ΑΟΖ.

Έτσι, επιχειρεί να δημιουργήσει μέσω μιντιακών και άλλων μηχανισμών που ελέγχει πολιτική κρίση στην Αλβανία.

Κραυγαλέα απόδειξη της τουρκικής εμπλοκής είναι ότι καλούν οι Αλβανοτσάμηδες σε διαμαρτυρίες ενάντια στο «ξεπούλημα» της αλβανικής ΑΟΖ από τον Ράμα στην Ελλάδα.

Συχνά στον αλβανικό Τύπο έχουν δημοσιευτεί πληροφορίες ότι το κόμμα των Αλβανοτσάμηδων διατηρεί εξαιρετικά στενές σχέσεις με την Τουρκία, χρηματοδοτείτο από την εκεί «τσαμική» διασπορά, ενώ εμφανιζόταν και ως ένα από τα «βρώμικα ταμεία» από δραστηριότητες που σχετίζονταν με το λαθρεμπόριο ναρκωτικών και το οργανωμένο έγκλημα.
.efenpress.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.