Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αυτή είναι η Τουρκία: «Μην τρώτε με το αριστερό γιατί έτσι τρώνε οι δαίμονες»

Οδηγία προς τους πιστούς να τρώνε μόνο με το δεξί και όχι με το αριστερό γιατί έτσι τρώνε οι… δαίμονες εξέδωσε το Σάββατο η Διεύθυνση Θρη...

Τουρκία: «Μην τρώτε με το αριστερό γιατί έτσι τρώνε οι δαίμονες»

Οδηγία προς τους πιστούς να τρώνε μόνο με το δεξί και όχι με το αριστερό γιατί έτσι τρώνε οι… δαίμονες εξέδωσε το Σάββατο η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας (Diyanet).






Στην ίδια οδηγία που εκδόθηκε μετά από ερώτηση για όσους τρώνε με το αριστερό, καλούνται οι αριστερόχειρες να αλλάξουν συνήθειες για το δικό τους καλό.




«Θέτοντας τις γενικές αρχές όσον αφορά το φαγητό ο προφήτης Μωάμεθ δεν θεώρησε το να τρώει κανείς με το αριστερό ως ευχάριστο» αναφέρει στην απάντηση-οδηγία η τουρκική αρχή προσθέτοντας ότι ο Μωάμεθ «έδινε σημασια σε αυτό το θέμα και προειδοποιούσε ότι οι δαίμονες τρώνε και πίνουν χρησιμοποιώντας το αριστερό τους χέρι».

«Είναι καθήκον κάθε Μουσουλμάνου να προσαρμοστεί με την οδηγία αυτή του Προφήτη για το φαγητό με το δεξί χέρι» προστίθεται στην ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας.

Οι υπεύθυνοι, μάλιστα, καλούν τους γονείς να εκπαιδεύσουν σχετικά τα παιδιά τους τονίζοντας ότι είναι απαραίτητο να τρώνε και να πίνουν χρησιμοποιώντας το δεξί τους χέρι.

Εξαίρεση από τον κανόνα αυτό προβλέπεται μόνο για όσους είναι ανάπηροι και δεν μπορούν εκ των πραγμάτων να προσαρμοστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.