Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

O Kατρούγκαλος ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ...!! Να μην τρίβονται στην γκλίτσα του τσοπάνη όσοι θέλουν να το παίζουν πατριώτες!

Σφοδρή επίθεση εναντίον των προηγούμενων κυβερνήσεων αναφορικά με το ονοματολογικό των Σκοπίων εξαπέλυσε την Πέμπτη (25/01/2018) ο αναπλη...

Κατρούγκαλος: Να μην τρίβονται στην γκλίτσα του τσοπάνη όσοι θέλουν να το παίζουν πατριώτες

Σφοδρή επίθεση εναντίον των προηγούμενων κυβερνήσεων αναφορικά με το ονοματολογικό των Σκοπίων εξαπέλυσε την Πέμπτη (25/01/2018) ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, με αφορμή τα όσα είχε πει ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, Ζόραν Ζάεφ, μία ημέρα νωρίτερα στο Νταβός περί διπλής ονομασίας.





«Υπάρχουν έγγραφα, δημόσιες διαπραγματεύσεις, να μην τρίβονται στην γκλίτσα του τσοπάνη όσοι θέλουν να δείχνουν περισσότερο πατριώτες από άλλους», είπε ο κ. Κατρούγκαλος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο, «έγιναν βήματα καλής θέλησης από την πλευρά του κ. Ζάεφ», μετά και τη δέσμευσή του να μετονομαστούν ο διεθνής αερολιμένας αλλά και οι εθνικές οδοί της γείτονος.




Πρόσθεσε δε: «Ο αλυτρωτισμός των Σκοπίων ήταν καύσιμο για τη δική μας τάση εθνικισμού, με ακροδεξιές φωνές της ΝΔ να αρνούνται το πλαίσιο λύσης του 2007».

Ο ίδιος έστρεψε τα πυρά του στη Νέα Δημοκρατία, υποστηρίζοντας πως «Βορίδης και Γεωργιάδης λένε αυτά που λέγανε ως ΛΑΟΣ, και σύρουν προς αυτή την κατεύθυνση τη ΝΔ». «Με το να μη θες να υπάρχει καθόλου τον όρο ‘’Μακεδονία’’ αρνείσαι την πραγματικότητα, έχει συμφωνηθεί αυτό», συνέχισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Ερωτηθείς για τα ζητήματα αλυτρωτισμού, ο κ. Κατρούγκαλος επέμεινε πως «είναι ουσιώδες θέμα ο αλυτρωτισμός, να μην υπάρχουν βλέψεις στα σύνορα μας και στην εθνική ακεραιότητά μας. Οι μετονομασίες αποτελούν ουσιώδη βήματα, δεν αρκούν για συμφωνία σε καμία περίπτωση, άλλα είναι ένα πρώτο βήμα».

«Κάποιοι στη γείτονα έχουν κτίσει τις πολιτικές τους καριέρες στον αλυτρωτισμό και δεν θέλουν σε καμία περίπτωση συμφωνία», υπογράμμισε - μεταξύ άλλων - ο υπουργός.


newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.