Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ: ΩΣ «ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ» ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕ Ο ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΣΥΡΙΟ ΠΡΟΣΦΥΓΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΛΗΦΘΗ ΣΕ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ... ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ «ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ» ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑΣ...

Ο Mohammad Hussain Rashwani είναι "πρόσφυγας" από την Συρία που ήρθε στη Γερμανία για μια καλύτερη ζωή. Παρουσιάστηκε ως ειδ...







Ο Mohammad Hussain Rashwani είναι "πρόσφυγας" από την Συρία που ήρθε στη Γερμανία για μια καλύτερη ζωή. Παρουσιάστηκε ως ειδικευμένος κομμωτής και βρήκε αμέσως δουλειά σε ένα κομμωτήριο στην πόλη Herzberg της Κάτω Σαξονίας, που το έχει μία γυναίκα. Όλοι στην περιοχή ήταν ενθουσιασμένοι με τον Mohammad, ο οποίος σύντομα άρχισε να προβάλλεται ως πρότυπο επιτυχημένης "ένταξης" στη σύγχρονη πολυπολιτισμική Γερμανία.




Μόνο που κάποια στιγμή, το καλοκαίρι που μας πέρασε, παρουσιάστηκε ένα μικρό σφάλμα ενσωμάτωσης: ο Mohammad (δηλ. Μωάμεθ) ίσως δεν μπόρεσε να αντισταθεί στο βάρος του ονόματός του και θέλησε να κόψει τον λαιμό της εργοδότριάς του.

Ιδού το πρώτο άρθρο - με έντονο το συγκινητικό έως αποθεωτικό ύφος – που αφορά την πολυδιαφημιζόμενη «ενσωμάτωση»:

Σύρος Κομμωτής βρίσκει δουλειά στο Herzberg

Herzberg - Στις αρχές Σεπτεμβρίου, η Ilona Fugmann θα δώσει στον Σύρο Mohammad Hussain Rashwani μόνιμη θέση στο κομμωτήριο της στο Herzberg. Οι δεξιότητες του 38χρονου την έπεισαν αμέσως. Ο Mohammad Hussain Rashwani είναι ένα παράδειγμα για το πόσο καλά μπορεί να επιτευχθεί η ένταξη.

Ήταν τέλη Ιουνίου όταν ο Mohammad Hussain Rashwani παρουσιάστηκε στον Kevin Freiwald, τον σύμβουλο απασχόλησης που ήταν υπεύθυνος για τους πρόσφυγες στο κέντρο απασχόλησης Elbe-Elster στο Herzberg. Είπε ότι ήταν κομμωτής και αναζητούσε δουλειά. Η Bärbel Meyer της υπηρεσίας εργοδοτών του κέντρου εργασίας γνώριζε τα κομμωτήρια που αναζητούσαν καλό προσωπικό. «Η ζήτηση στο Elbe-Elster είναι πολύ υψηλή.



Υπάρχουν πάντα τρία, τέσσερα κομμωτήρια που αναζητούν προσωπικό», είπε. Τα νέα έφτασαν στα συμπαθητικά αυτιά της Ilona Fugmann, η οποία είχε ανοίξει ένα κομμωτήριο στο Herzberg στα μέσα Ιουλίου. Ήθελε πρώτα να δοκιμάσει τον Mohammad Hussain Rashwani και μετά να του δώσει πλήρη απασχόληση. "Δεν πρέπει να του δώσω μια ευκαιρία; "λέει η Ilona Fugmann.

Αμέσως συνειδητοποίησε ότι ο Μοχαμάντ Χουσεΐν είχε εξαιρετικές ικανότητες. Ο ίδιος λέει ότι είχε κομμωτήριο στην Δαμασκό το οποίο καταστράφηκε. Ο Μοχαμάντ τα πήγαινε επίσης καλά μαζί με τις δύο γυναίκες που δούλευαν στο κομμωτήριο στο Mönchstraße. "Η χημεία είναι σωστή. Βεβαίως, ο Μοχαμάντ είναι υπερήφανος, αλλά πολύ προσεκτικός και συνετός. Βοηθάει ακόμη και στον καθαρισμό", λέει η Ilona Fugmann.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ