Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: « ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ - Η ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ» ΜΕ ΚΑΤΕΒΑΣΜΕΝΑ ΜΟΥΤΡΑ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ - LIVE

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο καλοσώρισμά του στον Ταγίπ Ερντογν του τόνισε πως η συνθήκη της Λωζάνης για την ...





Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο καλοσώρισμά του στον Ταγίπ Ερντογν του τόνισε πως η συνθήκη της Λωζάνης για την Ελλάδα είναι αδιαπραγμτευτη και το θεμέλιο που στηρίζεται η φιλία των δύο χωρών.




Συγκεκριμένα τόνισε:

Κύριε πρόεδρε, σας καλωσορίζω στην Αθήνα, σε μια επίσκεψη 65 χρόνια μετά την επίσκεψη Τούρκου προέδρου, και η οποία μπορεί και πρέπει να παραμείνει ιστορική και για τις σχέσεις των δύο λαών μας, για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή και για την ευρωπαϊκη πορεία της Τουρκίας, που εμείς οι Έλληνες ευνοούμε. Είμαστε εδώ εμείς οι Ελληνες για να δημιουργήσουμε γέφυρες φιλίας, είμαστε έτοιμοι να είμαστε η πόρτα και το παράθυρο της Τουρκίας προς την Ε.Ε.

Θεμέλιο πάνω στο οποίο στηρίζεται η φιλία μας από πλευράς διεθνούς δικαιού είναι η συνθήκη της Λωζάνης. Αυτή η συνθήκη είναι αδιαπραγμάτευτη, δεν χρειάζεται ούτε αναθέωρηση ούτε επικαιροποίηση, καλύπτει απολύτως τα ζήτηματα που είχε να καλύψει, δεν αφήνει περιθώρια για κγρίζες ζώνες και ρυθμίζει και τα θέματα αναφορικά με τις μειονότητες.