Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΡΗΣ ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ ΓΙΑΤΡΟΥ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΠΤΩΣΗ ΚΟΡΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Ελληνίδα γιατρός Δρ. Μαρία – Χριστίνα Σταυροπούλου άφησε την τελευταία της πνοή σε έναν από τους παραπόταμους του εθνικ...






ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Ελληνίδα γιατρός Δρ. Μαρία – Χριστίνα Σταυροπούλου άφησε την τελευταία της πνοή σε έναν από τους παραπόταμους του εθνικού πάρκου «Tortuguero» της Κόστα Ρίκα, όπου είχε πάει για διακοπές με την φίλη της, επίσης γιατρό, Βασιλική Μπέσα.




Το μοιραίο συνέβη στις 11:30 το πρωί της Κυριακής 26ης Νοεμβρίου, την ώρα που το σκάφος έβγαινε από την προβλήτα. Στο ίδιο σκάφος επέβαιναν δέκα επτά συνολικά επιβάτες μεταξύ των οποίων ήταν και οι δύο Ελληνίδες.

Ο τεράστιος κορμός, όπως ανέφερε στο ηλεκτρονικό του μήνυμα προς τον «Εθνικό Κήρυκα» ο ξεναγός που συνόδευε την ομάδα, έπεσε επάνω στο πλοίο και το έκοψε στα δύο.

Επτά επιβαίνοντες υπέστησαν ελαφρά τραύματα, πέντε βαρύτερα και ένας άλλος σε σοβαρή κατάσταση και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο της περιοχής. O καπετάνιος και μέλη του πληρώματος βούτηξαν στα θολά νερά και ανέλαβαν το δύσκολο έργο της διάσωσης μέχρι να φτάσουν τα σωστικά συνεργεία.

Η Μαρία, όπως επεσήμανε ο πρόξενος της Ελλάδας στο Μεξικό, κ. Νικόλαος Βασιλάκης, την ώρα της πτώσης του δένδρου είχε τις αισθήσεις της και μάλιστα όταν έπεσαν στο ποτάμι μίλησε με την φίλη της, Βασιλική Μπέσα, αλλά δεν κατάφερε να σωθεί.

Η Μαρία και η φίλη της η Βασιλική είχαν γεννηθεί στην Ελλάδα, είχαν σπουδάσει Ιατρική και εργάζονταν στον Εσσεν της Γερμανίας.

Η εκλιπούσα είχε ελληνική και γερμανική υπηκοότητα και ένεκα της συνεργασίας της ελληνικής με τη γερμανική πρεσβεία στο Μεξικό ολοκληρώθηκαν σε χρόνο ρεκόρ οι διαδικασίες για τη διακομιδή της σορού της στην Αθήνα.

Η Βασιλική Μπέσα επέστρεψε την Τετάρτη στη Γερμανία και από εκεί στην Αθήνα για να απευθύνει τον ύστατο χαιρετισμό στην άτυχη φίλη της.

Ο Ελληνας πρόξενος Νικόλαος Βασιλάκης είπε ότι την Κυριακή 26 Νοεμβρίου επικοινώνησε με τον πατέρα της άτυχης Μαρίας, ο οποίος είναι και ο ίδιος γιατρός και αντέδρασε με μεγάλη ψυχραιμία στο άκουσμα του τραγικού θανάτου της κόρης του.

Ο ξεναγός της ομάδας German Ramon Meza μέσω ενός ηλεκτρονικού μηνύματος προς τον «Εθνικό Κήρυκα» περιέγραψε το μοιραίο συμβάν.




Παράλληλα, υποσχέθηκε ότι μόλις επιστρέψει στο σπίτι του θα μας στείλει το όνομα του θύματος και της φίλης της και κάθε άλλο στοιχείο, καθώς επίσης και φωτογραφικό υλικό. Το βίντεο που προσκόμισε και το οποίο δεν μπορεί να δοθεί στη δημοσιότητα χωρίς την άδεια της οικογένειας δείχνει την καπετάνιο που προσπαθεί να σώσει τους τραυματίες.

Το γεγονός προέβαλε και η τοπική εφημερίδα «The Costa Rica Star» η οποία ανέφερε και το όνομα της άτυχης νέας ως Μαρία – Χριστίνα Σταυροπούλου, χωρίς ωστόσο να εισέλθει σε λεπτομέρειες για την καταγωγή της.

Θρήνος στο Εσσεν

Η είδηση για τον θάνατο της Δρ Μαρίας – Χριστίνα Σταυροπούλου προκάλεσε θλίψη και συγκίνηση στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Εσσεν και στο Γερμανικό Νεφρολογικό Ινστιτούτο όπου πέρασε τα τελευταία δέκα τρία χρόνια της ζωής της και όπου ανέδειξε τις ικανότητες και το ταλέντο της.

Η εκλιπούσα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Γερμανικού Νεφρολογικού Ινστιτούτου γεννήθηκε προ 31 ετών στην Ελλάδα και το 2004 έγινε δεκτή στο Πανεπιστήμιο του Εσσεν (The University of Duisburg-Essen) από όπου αρίστευσε και αποφοίτησε με τιμές το 2010.

Στη συνέχεια, έγινε δεκτή στο Γερμανικό Νεφρολογικό Ινστιτούτο στο Εσσεν όπου το 2014 ολοκλήρωσε τη διδακτορική της διατριβή και αναγορεύτηκε σε διδάκτωρ.

Παρέμεινε στο Γερμανικό Νεφρολογικό Ινστιτούτο και ειδικευόταν σε χειρουργικές επεμβάσεις για τη μεταμόσχευση νεφρών.

Στην ανακοίνωση του Νεφρολογικού Ινστιτούτου αναφέρεται ότι η ιατρική κοινότητα θρηνεί για τον τραγικό θάνατο της Δρ. Σταυροπούλου η οποία δεν ήταν μόνο ένα ανερχόμενο ταλέντο στην ιατρική, αλλά μια εξέχουσα προσωπικότητα.

Παράλληλα, εξέφρασαν τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήριά τους στους γονείς και στους συγγενείς και φίλους στην Ελλάδα.

ekirikas