Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΛΑΣΚΟΥ... ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟ ΝΕΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΣΑΧΟΥΣΕΤΗ

ΒΟΣΤΩΝΗ. Ενα νέο ζεύγος ομογενών, ο Γιάννης και η Βασιλική Λάσκου, ξεκίνησαν από το Μπρέιντρι της Μασαχουσέτης, μαζί με τα δύο τους π...





ΒΟΣΤΩΝΗ. Ενα νέο ζεύγος ομογενών, ο Γιάννης και η Βασιλική Λάσκου, ξεκίνησαν από το Μπρέιντρι της Μασαχουσέτης, μαζί με τα δύο τους παιδιά, τον Αλέξανδρο 8 ετών και την Αθηνά, 10 ετών, και ήλθαν το απόγευμα της Κυριακής στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο για να γιορτάσουν την εθνική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου και να τραγουδήσουν «η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει».





Ο Γιάννης είναι μηχανικός αυτοκινήτων έχει το δικό του συνεργείο το Word Motor Werks στο Μπρέιντρι και η Βασιλική είναι δασκάλα. Δεν υπάρχει μάρκα και μοντέλο αυτοκινήτου που να μην μπορεί να το επιδιορθώσει, αφού το αυτοκίνητο είναι ταυτισμένο με την ίδια του την ύπαρξη.

Και τα δύο τους τα παιδιά ομιλούν τέλεια την ελληνική γλώσσα, κι αυτό οφείλεται και στους δύο γονείς, όπως άλλωστε μας είπαν τα ίδια τα παιδιά, τα οποία αποτελούν την καλύτερη εγγύηση και ελπίδα πως δεν θα είμαστε οι τελευταίοι που μιλούμε την ελληνική γλώσσα στην Αμερική και μάλιστα στην περιοχή της Βοστώνης, την πόλη του πνεύματος και των γραμμάτων, γι’ αυτό και πολύ δικαιολογημένα ονομάστηκε «Αθήνα της Αμερικής».

Όταν ρωτήσαμε την Αθηνά «γιατί είστε εδώ, τι γιορτάζουμε σήμερα;» είπε με άνεση, με αυτοπεποίθηση και τέλεια εκφορά λόγου πως «γιορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου».

Οταν της είπαμε πως μιλάς ωραία Ελληνικά, είπε, «σας ευχαριστώ πολύ, τα μαθαίνω από την μαμά μου και τον μπαμπά μου», ενώ αποκάλυψε πως «στο σπίτι μας μιλούμε Ελληνικά και μου αρέσουν πολύ».

Κι ο Αλέξανδρος με τη σειρά του είπε πως «σήμερα γιορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου, την Ημέρα του «ΟΧΙ». Συμπλήρωσε πως «πολεμήσαμε τους Ιταλούς και νικήσαμε».

Η συζήτησή μας συνεχίστηκε για το μέλλον. Η Αθηνά μας είπε πως «όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω δασκάλα», ενώ ο Αλέξανδρος θέλει να γίνει «γιατρός για μεγάλους ανθρώπους». Οταν τον ρωτήσαμε γιατί θέλει να γίνει γιατρός, μας είπε «διότι θέλω να βοηθώ τους ανθρώπους να γίνονται καλά».

ekirikas