Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ Η ΡΩΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

Η Τουρκία, δια του εκπροσώπου του προέδρου Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν, δήλωσε την κάθετη αντίθεσή της στην πρόσκληση των Κούρδων της Συρ...




Η Τουρκία, δια του εκπροσώπου του προέδρου Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν, δήλωσε την κάθετη αντίθεσή της στην πρόσκληση των Κούρδων της Συρίας και συγκεκριμένα του Κόμματος Δημοκρατικής Ενότητας (PYD), στο Εθνικό Συνέδριο Διαλόγου των Λαών της Συρίας, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί τις προσεχείς μέρες στο Σότσι, στα παράλια του Ευξείνου Πόντου.




Την απάντηση στην απαίτηση αυτή της Τουρκίας, έδωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Mihail Bogdanov, η οποία ήταν η εξής:
“Είμαστε σε συνεχή διάλογο με τους Τούρκους εταίρους μας. Εμείς θεωρούμε ότι το Κόμμα Δημοκρατικής Ενότητας (PYD) εκπροσωπεί τους Κούρδους της Συρίας. Αυτοί οι Κούρδοι είναι πολίτες της Συρίας, δεν είναι πολίτες της Τουρκίας. Θεωρώ ότι θα πρέπει να γίνει αυτή η επισήμανση και αυτός ο διαχωρισμός".

Συνεχίζοντας ο Bogdanov είπε:
“Εμείς πιστεύουμε ότι στο Συνέδριο Εθνικού Διαλόγου της Συρίας πρέπει να συμμετέχουν οι Κούρδοι, οι Άραβες και λοιπές εθνικές και θρησκευτικές ομάδες της Συρίας."
Σημειώνεται ότι η Τουρκία θεωρεί το PYD τρομοκρατική οργάνωση και την παραχώρηση αυτονομίας στη Ροζάβα εθνική απειλή για την ίδια.