Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΩΝ: ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΡΥΠΤΗ ΜΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΕΙΜΗΛΙΑ ΣΕ ΔΑΣΟΣ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Μέχρι στιγμής, κανένα από αυτά δεν έχει αναγνωριστεί και η προέλευσή τους παραμένει άγνωστη Τους ιερείς των εκκλησιών και των μονασ...





Μέχρι στιγμής, κανένα από αυτά δεν έχει αναγνωριστεί και η προέλευσή τους παραμένει άγνωστη

Τους ιερείς των εκκλησιών και των μοναστηριών στην ευρύτερη περιοχή του Πωγωνίου Ιωαννίνων καλούν οι αστυνομικοί να ελέγξουν αν οι ναοί τους βρέθηκαν πρόσφατα στο στόχαστρο ιερόσυλων που μπορεί να έκλεψαν τα εκκλησιαστικά κειμήλια τα οποία βρέθηκαν μέσα σε μια κρύπτη σε δύσβατη δασώδη έκταση στο Μαυρόπουλο Ιωαννίνων!





Αξιοποιώντας πληροφορίες που τους δόθηκαν, οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος και του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, εντόπισαν μέσα στην πυκνή βλάστηση κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα δύο υφασμάτινα σακίδια που είχαν μέσα ένα καντήλι με βάση, ένα τρικέρι, δύο μυροδοχεία, ένα θυμιατό, ένα λιβανιστήρι, ένα σταυρό αγιασμού, ένα αρτοφόριο Αγίας Τράπεζας, δύο κηροπήγια και τέσσερις καντήλες.




Μέχρι στιγμής, κανένα από αυτά δεν έχει αναγνωριστεί και η προέλευσή τους παραμένει άγνωστη. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να έχουν κλαπεί από χωριό που δεν έχει πολλούς κατοίκους και η κλοπή να μην έχει γίνει ακόμη αντιληπτή. Όλα δείχνουν ότι οι δράστες είναι Αλβανοί και τα έκρυψαν περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή για να τα μεταφέρουν στην πατρίδα τους. Η προανάκριση για την μυστηριώδη υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη.
Η τελευταία επιδρομή ιερόσυλων στο Πωγώνι Ιωαννίνων διαπιστώθηκε πριν από μια εβδομάδα, όταν άγνωστοι διέρρηξαν τις κεντρικές εισόδους στις εκκλησίες των Εισοδίων της Θεοτόκου και του Αγίου Νικολάου που είχαν τουλάχιστον 15 ημέρες να λειτουργήσουν και άρπαξαν από την πρώτη δύο λειψανοθήκες και μία εικόνα και από την δεύτερη ένα υφαντό για θρησκευτική χρήση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.