Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΚΤΑΚΤΟ... ΠΟΛΕΜΟΣ...!!! ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Σεπτέμβριος 23, 2017. 21:47 Το Κοινοβούλιο της Τουρκίας επικύρωσε το Σάββατο πρόταση για επέκταση της έγκρισης ενός έτους για την αν...




Σεπτέμβριος 23, 2017. 21:47

Το Κοινοβούλιο της Τουρκίας επικύρωσε το Σάββατο πρόταση για επέκταση της έγκρισης ενός έτους για την ανάπτυξη των τουρκικών στρατευμάτων στο Ιράκ και τη Συρία.





Η πρόταση εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία στη συνέλευση.

Το αντιπολιτευτικό Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) και το Κόμμα του Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) εντάχθηκαν με τους κυβερνώντες βουλευτές του Κόμματος της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), ενώ το Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) καταψήφισαν την πρόταση.


Η περιφερειακή κυβέρνηση των Κούρδων στο Ιράκ, αρνήθηκε να ακυρώσει τα σχέδια της για δημοψήφισμα ανεξαρτησίας, που έχει ορισθεί για τη Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου.





Η πρόταση που κατατέθηκε από την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπινάλι Γιλντιρίμ, έχει επιτρέψει τον τουρκικό στρατό να διεξάγει διασυνοριακές επιχειρήσεις από τις 2 Οκτωβρίου 2016 έως τις 31 Οκτωβρίου 2017.


Η πρόταση αναφέρει ότι η Τουρκία αποδίδει μεγάλη σημασία στην προστασία της εδαφικής ακεραιότητας, της εθνικής ενότητας και της σταθερότητας του Ιράκ.


Η κεντρική κυβέρνηση του Ιράκ απειλεί να επέμβει στρατιωτικά εάν η ψηφοφορία οδηγήσει σε βία.


Ωστόσο, ο ηγέτης της κουρδικής περιφέρειας του Ιράκ, Μασούντ Μπαρζανί, δήλωσε ότι η έγκριση του δημοψηφίσματος δεν θα οδηγήσει σε αυτόματη διακήρυξη ανεξαρτησίας, αλλά θα διευκολύνει σε περαιτέρω διαπραγματεύσεις με τη Βαγδάτη.
(aa.com.tr)

--
The Hellenic Information Team - ΕΧΕΔΩΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.