Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«ΘΑ ΤΟΥΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ» Η ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΡΑΜΠ ΜΕΤΑ ΤΗ ΝΕΑ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ ΤΗΣ Β. ΚΟΡΕΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΣΕΙΣΜΟ 6,3 ΡΙΧΤΕΡ - Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

ΘΑ ΜΑΣ ΤΙΝΑΞΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Ο ΜΠΟΥΛΗΣ! ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΚΙΜΗ ΒΟΜΒΑΣ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ ΣΤΗ Β. ΚΟΡΕΑ Οργισμένη απάντηση Τραμπ στον Κιμ ...







ΘΑ ΜΑΣ ΤΙΝΑΞΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Ο ΜΠΟΥΛΗΣ! ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΚΙΜΗ ΒΟΜΒΑΣ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ ΣΤΗ Β. ΚΟΡΕΑ

Οργισμένη απάντηση Τραμπ στον Κιμ Γιονγκ Ουν μετά από τη νέα πυρηνική δοκιμή - Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο στρατιωτικής επίθεσης στη Βόρεια Κορέα - Έντονες αντιδράσεις από όλο τον πλανήτη και παγκόσμιο σοκ - Εφιαλτικά σενάρια πολέμου
Παγκόσμιος συναγερμός έχει σημάνει στον πλανήτη μετά από την νέα πυρηνική δοκιμή του Κιμ Γιονγκ Ουν. Η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε δοκιμή βόμβας υδρογόνου και προκάλεσε παγκόσμιο σοκ.





Η βόμβα ήταν τόσο δυνατή που προκάλεσε σεισμό 6,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε σε χαμηλό βάθος στη χώρα. Πρόκειται για την έκτη πυρηνική δοκιμή που πραγματοποιεί η Βόρεια Κορέα.

Οι αντιδράσεις ήταν έντονες, ενώ τα εφιαλτικά σενάρια για πόλεμο μοιάζουν πιο κοντά στην πραγματικότητα από ποτέ.

Τραμπ: «Η βόρεια Κορέα θα καταλάβει μόνο με ένα πράγμα»

Οι «λέξεις και οι ενέργειες εξακολουθούν να είναι πολύ εχθρικές και πολύ επικίνδυνες για τις Ηνωμένες Πολιτείες», ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter, στην πρώτη αντίδρασή του μετά την πραγματοποίηση της έκτης και πιο ισχυρής πυρηνικής δοκιμής της Βόρειας Κορέας.

«Η Βόρεια Κορέα είναι ένα κράτος παρίας που έχει γίνει μεγάλη απειλή και πηγή αμηχανίας για την Κίνα, που προσπαθεί να βοηθήσει αλλά με λίγη επιτυχία», ανέφερε ο Τραμπ σε ένα δεύτερο tweet.


Λίγο αργότερα, όμως έκανε ένα tweet το οποίο είναι ανησυχητικό και δείχνει ότι η πυρηνική δοκιμή της βόρειας Κορέας δεν θα περάσει έτσι. » Η Νότια Κορέα κατανοεί, όπως τους είπα, ότι οι συνομιλίες για καταπράυνση με τη Βόρεια Κορέα δεν θα λειτουργήσουν, θα καταλάβει μόνο ένα πράγμα», έγραψε αφήνοντας υπόνοιες για στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Βόρειας Κορέας.





Ο Αμερικανός Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Χ.Ρ. Μακμάστερ δήλωσε σήμερα στον Ιάπωνα ομόλογό του ότι οι ΗΠΑ είναι απολύτως δεσμευμένες στην υπεράσπιση της Ιαπωνίας, μετά τη νέα πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε σήμερα η Βόρεια Κορέα.

Ο ΜακΜάστερ έδωσε αυτές τις διαβεβαιώσεις στη διάρκεια τηλεφωνικής του επικοινωνίας με τον Σοτάρου Τανιούτσι, γενικό διευθυντή του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας της Ιαπωνίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της ιαπωνικής κυβέρνησης.

Βάσει της συμφωνίας που έχουν συνάψει Ιαπωνία και ΗΠΑ, η Ουάσινγκτον έχει δεσμευθεί να υπερασπίζεται το Τόκιο. Εξάλλου έχει θέσει την Ιαπωνία κάτω από την πυρηνική της ομπρέλα, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να απαντήσει σε οποιαδήποτε επίθεση εναντίον του Τόκιο με πυρηνικά όπλα.

Ρωσία: «Σοβαρή απειλή για την ειρήνη»

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε βαθιά ανησυχία για την πυρηνική δοκιμή που φέρεται να πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα.

Το υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι η Βόρεια Κορέα δημιουργεί «σοβαρή απειλή για την ειρήνη και την ασφάλεια» στην περιοχή.

Στο μεταξύ τα επίπεδα ραδιενέργειας στη ρωσική Άπω Ανατολή βρίσκονται σήμερα «στα κανονικά επίπεδα», έγινε γνωστό από τις υπηρεσίες ελέγχου, ενώ κάτοικοι του Βλαδιβοστόκ δήλωσαν ότι ένιωσαν τη δόνηση που προκλήθηκε από την πυρηνική δοκιμή.

newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.