Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

NAP PATROL CRAFT 35! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΑΧΥΠΛΟΟ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ!

Την σχεδίαση μιας νέας αναβαθμισμένης έκδοσης του ταχύπλοου σκάφους NAP 35 ολοκλήρωσε η Ναυπηγική εταιρεία NAP ENGINEERING. Η νέα πρ...









Την σχεδίαση μιας νέας αναβαθμισμένης έκδοσης του ταχύπλοου σκάφους NAP 35 ολοκλήρωσε η Ναυπηγική εταιρεία NAP ENGINEERING. Η νέα προσπάθεια αποσκοπεί στην αναβάθμιση των δυνατοτήτων του αρχικού σχεδίου την ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών και την τροποποίηση της πρύμνης του σκάφους για την μεταφορά ενός μικρού ταχύπλοου σκάφους μεταφοράς ανδρών των ειδικών δυνάμεων.





Του Γιώργου Τσιμπούκη

Το Ελληνικό σκάφος Patrol Craft 35, έχει µήκος 35 µέτρα, πλάτος 6,6 µέτρα, βύθισµα 1,24 µέτρα και εκτόπισµα 115 τόνους µε πλήρες φορτίο. Για την διατήρηση του εκτοπίσματος του σκάφους σε χαμηλό επίπεδο το σκάφος προβλέπεται να ναυπηγηθεί από κράμα αλουμινίου (Aluminum 5083).

Το προωστικό σκεύος του σκάφους αποτελείται από δύο κινητήρες diesel MTU 16V 4000 των 3.650 ίππων ή εναλλακτικά των κινητήρων diesel Caterpillar 3516C διασυνδεδεμένους με υδροωθητές (Waterjet) της εταιρείας Rolls-Royce Kamewa 50A3.

Το παραπάνω προωστικό σκεύος επιτρέπει στο σκάφος να επιτύχει μέγιστη ταχύτητα 40 κόμβων και 33 κόµβους σταθερή επιχειρησιακή ταχύτητα. Επιπλέον το πλοίο διαθέτει δύο γεννήτριες των 75-80Kw και δεξαµενή καυσίµου µε χωρητικότητα 24.000 λίτρα.

Το ελληνικό περιπολικό πλοίο Patrol Craft 35, διαθέτει πλήρωμα 14 ατόμων με δυνατότητα διαμονής δύο ακόμη ατόμων και θα μπορεί να επιχειρεί για 6 ηµέρες µε οικονοµική ταχύτητα 15 κόµβων. Όσον αφορά τον οπλισμό του σκάφους αυτός περιλαμβάνει ένα σταθεροποιημένο πρωραίο πυροβόλο με διαμέτρημα μέχρι και 30 χλστ όπως το πυροβόλο Mauser Mk30 Model F των 30 χλστ. που κατασκευάζονται από τα ΕΑΣ.

Εναλλακτικά μπορεί να τοποθετηθείς ο υπό ανάπτυξης σταθεροποιημένος στους δύο άξονας πυργίσκος της εταιρείας BOSA, ο οποίος περιλαμβάνει συγκρότημα αισθητήρων και θέση όπου μπορεί να εγκατασταθεί πυροβόλο με διαμέτρημα μέχρι και 30 χλστ.

Το σύστημα μπορεί να διασυνδεθεί με ένα πανοραμικό σύστημα επιτήρησης το οποίο περιλαμβάνει κάμερα ημέρας θερμική κάμερα αποστασιόμετρο laser και σύστημα laser imager επιτρέποντας τον εντοπισμό και εγκλωβισμό στόχων σε σύντομο χρονικό διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ, ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.