Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΓΙ' ΑΥΤΟ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ ΤΟ «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ»: ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΗΤΑΝ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ, ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ!..

Το τρίτο και τελευταίο μέρος της μαραθώνιας κατάθεσης του κ. Ανδρέα Μαρτίνη ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης στην εξεταστική επιτρο...

Ολοκληρώθηκε η μαραθώνια κατάθεση Μαρτίνη στην Εξεταστική για την Υγεία






Το τρίτο και τελευταίο μέρος της μαραθώνιας κατάθεσης του κ. Ανδρέα Μαρτίνη ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής.

Την συνεδρίαση μονοπώλησε η συζήτηση για λίστες με δωρεάν νοσηλείες με «ρουσφέτια» πολιτικών, αλλά και για υπέρογκες αμοιβές στελεχών.




Είναι χαρακτηριστικός ο διάλογος του κ. Γιώργου Βλάχου (ΝΔ) με τον κ. Μαρτίνη:

- Γ. ΒΛΑΧΟΣ: Τι ποσά δίνατε στους συμβούλους σας; Βλέπουμε από τα επίσημα στοιχεία, την υπεύθυνη λογιστηρίου να αμείβεται με 14.000 ευρώ το μήνα επί 16 μισθούς. Και πήρε και μπόνους το 2010 85.000 ευρώ .Πως να μην πέσει έξω το νοσοκομείο;
- Α. ΜΑΡΤΙΝΗΣ: Γενικώς υπήρχαν τέτοιοι μισθοί οι οποίοι ήταν ανάλογοι με τον ανταγωνισμό. Για τα έτη που μιλάτε ήταν εισήγηση του μάνατζερ του νοσοκομείου.
- Γ. ΒΛΑΧΟΣ: Βλέπω επίσης στο ιατρικό προσωπικό ιατρούς με ετήσιο μισθό 1.000.000 ευρώ!
- Α. ΜΑΡΤΙΝΗΣ Υπήρχε σύμβαση με τέτοιο μισθό…

Πέραν αυτών, στην εξεταστική διαβιβάστηκε από την Οικονομική Αστυνομία CD με 17.000 πρόσωπα που νοσηλεύτηκαν στο Ερρίκος Ντυνάν με δωρεάν νοσήλια, ωστόσο τα μέλη αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε εξέταση καθώς διαπιστώθηκε ότι περιέχει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα τα οποία αφορούν τις ασθένειες των εν λόγω προσώπων.

Πάντως, από σχετικό έγγραφο που διαβιβάστηκε στην επιτροπή από την διοίκηση του νοσοκομείου διαπιστώθηκε πως τα εν λόγω πρόσωπα δεν ενημερώθηκαν για ενδεχόμενες οφειλές.

Επίσης, ο πρόεδρος της Εξεταστικής, Αντώνης Μπαλωμενάκης, ανακοίνωσε ότι ζήτησε να διαβιβαστεί στο Βουλή το ημερολόγιο της προσωπικής γραμματέως του κ. Μαρτίνη, αλλά του απάντησε πως δεν το έχει στην κατοχή της.

Τέλος, σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση προκλήθηκε από λίστα που διαβίβασε ο γγ του Ερρίκος Ντυνάν, Χρήστος Φαραντάτος, με ονόματα πολιτικών που φέρονται να αιτήθηκαν διορισμούς «ημετέρων».

Το συγκεκριμένο εύρημα είχε προαναγγελθεί τις προηγούμενες εβδομάδες από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που εκτιμούσαν ότι η λίστα θα περιλαμβάνει αποκλειστικά ονόματα πολιτικών αντιπάλων. Ωστόσο, διαπιστώθηκε ότι αγγίζει και το δικό τους κόμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.