Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η ΣΥΝΕΧΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥ «GIRL POWER» ΣΤΙΣ ΝΕΑΡΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ

Η προπαγάνδα του "Girl Power" είναι πανταχού παρούσα. Κάθε φορά που βλέπετε μια διαφήμιση, πηγαίνετε να δείτε μια ταινία ή...






Η προπαγάνδα του "Girl Power" είναι πανταχού παρούσα. Κάθε φορά που βλέπετε μια διαφήμιση, πηγαίνετε να δείτε μια ταινία ή απολαμβάνετε την αγαπημένη σας κωμική σειρά στην τηλεόραση, σίγουρα θα εκτεθείτε σε κάποια μορφή μηνύματος Girl Power. Οι «ειδικοί» μας λένε ότι είναι ένας αβλαβής τρόπος για να ενισχυθεί η αυτοεκτίμηση των κοριτσιών. Στην πραγματικότητα, έχουμε μία κατήχηση στα παιδιά μας με ένα φεμινιστικό μήνυμα που υπονομεύει την κουλτούρα του σύγχρονου δυτικού ανθρώπου.






Τι είναι το girl power;

Η σειρά Alien ήταν πρωτοποριακή, καθώς είχε μια γυναίκα ηρωίδα. Όλα τα αρσενικά της σειράς ήταν αδύναμα ή κακά.

Το girl power είναι το φεμινιστικό μήνυμα ότι το οτιδήποτε που μπορούν να κάνουν τα αγόρια, τα κορίτσια μπορούν να τo κάνουν καλύτερα. Το σκεπτικό είναι ότι οι γυναίκες υποεκπροσωπούνται μεταξύ των τάξεων των CEOs, των στρατιωτών και των επιστημόνων επειδή "καταπιέζονται από την πατριαρχία" καθώς μεγαλώνουν. Οι φεμινίστριες θεωρούν ότι εάν μπορούσε απλώς ο κόσμος να δει τα κορίτσια ότι είναι ισχυρά, η πατριαρχία θα εξαφανιζόταν.


Βέβαια, η ιδέα ότι οι γυναίκες καταπιέζονται λόγω πατριαρχίας είναι καθαρή ανοησία. Η πατριαρχία έχει υποστεί επίθεση από τη Γαλλική Επανάσταση. Μέχρι τη δεκαετία του 1970, τα περισσότερα απομεινάρια της πραγματικής πατριαρχίας είχαν εξαφανιστεί. Οι πατέρες του σήμερα δεν είναι «πατριάρχες», αλλά αδύναμες, χαλαρές εκδοχές του πραγματικού όρου.

Έτσι εάν η πατριαρχία δεν είναι αυτό που κάνει τις γυναίκες να είναι «υπό», τότε τι είναι; Στην πραγματικότητα, δεν είναι τίποτα. Οι γυναίκες είναι εγγενώς διαφορετικές από τους άνδρες. Ενώ οι άνδρες είναι στην φύση τους να είναι πάροχοι, οι γυναίκες είναι στην φύση τους να είναι τροφοί. Ο λόγος που δεν υπάρχουν περισσότεροι γυναίκες διευθύνοντες σύμβουλοι είναι επειδή οι περισσότερες γυναίκες δεν είναι διατεθειμένες να θυσιάσουν το καλό των οικογενειών τους προς όφελος κάποιου παγκοσμιοποιημένου εταιρικού οίκου ή για κάποιο χρυσό paycheck. Αντί να το γελοιοποιούν αυτό, οι φεμινίστριες θα έπρεπε να χαίρονται το γεγονός ότι οι γυναίκες είναι ελεύθερες να κάνουν ό, τι πραγματικά έχει σημασία για αυτές.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΥΡΑΝΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.