Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΡΙΣΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ... 11 ΟΠΛΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

Δεν ξέρουμε ακριβώς πότε και πού, αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι συνέβη. Δύο άνθρωποι των σπηλαίων είχαν μια διαφορά η οποία οδήγησε στη...








Δεν ξέρουμε ακριβώς πότε και πού, αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι συνέβη. Δύο άνθρωποι των σπηλαίων είχαν μια διαφορά η οποία οδήγησε στη βία ... και σε αυτή την μάχη σώμα με σώμα, ένας άνθρωπος των σπηλαίων έβαλε στο χέρι του ένα οστό, ένα ξύλο ή μια αιχμηρή πέτρα και ανακάλυψε ότι η ζημία που θα μπορούσε να προκαλέσει στοσυνάνθρωπό του αυξήθηκε εκθετικά. Πλέον, στις μάχες δεν θα περιορίζεται στα δόντια,τα νύχια, τις γροθιές και τα πόδια. Η ηλικία των όπλων είχε αρχίσει.




1. Η Ελληνική Φάλαγγα (750 π.Χ.)


Τεχνικά η φάλαγγα είναι ο σχηματισμός. Οι επιμέρους στρατιώτες είναι οπλισμένοι με τη "Σάρισα" ένα μεγάλο βαρύ δόρυ και μια ασπίδα, αλλά μια φάλαγγα είναι πιο σημαντική για να είναι μεγαλύτερη από το άθροισμα των μερών της. Οι Έλληνες στρατιώτες θα σταθούν σε σταθερό σχηματισμό, οι ασπίδες τους συμπλέκονται για να μην προστατεύουν μόνο τον εαυτό τους. Η φάλαγγα κατέκτησε τη Μεσόγειο ως μία ασταμάτητη κινούμενη θωρακισμένη μονάδα. Ήταν με πολλούς τρόπους, το «άρμα μάχης» της εποχής, και το γεγονός ότι εξακολουθούμε να χρησιμοποιούμε αυτή τη λέξη στη σύγχρονη ομιλία είναι μια απόδειξη για την αποτελεσματικότητά της.









2. Το Ρωμαικό Σπαθί Gladius (400πχ - 300 μΧ)

Αν οι Έλληνες υπερνικούσαν με την ομοιομορφία της κίνησης, οι Ρωμαίοι νικούσαν με την τυποποίηση του εξοπλισμού. Η μικρή σπάθα Gladius αποτελούσε μέρος του οπλισμού κάθε λεγεωνάριου, μαζί με μια ασπίδα μικρή λόγχη και στιλέτο. Με την εξασφάλιση ότι κάθε στρατιώτης είχε καλής ποιότητας εξοπλισμό, που χρησιμοποιούνταν σε μια ποικιλία καταστάσεων, οι Ρωμαίοι δημιούργησαν μια αυτοκρατορία που, στο αποκορύφωμά της, εκτείνεται από την Αγγλία στη Βόρεια Αφρική, και από την άκρη της Ιβηρικής χερσονήσου στη Μέση Ανατολή.




3. Το Αγγλικό Τόξο (600μχ – 1600μχ)


Αν και αναφορές στο τόξο βρέθηκαν ήδη πριν από χιλιάδες χρόνια, η θέση του ως ένα όπλο που διαμορφώνει τον πόλεμο βασίζεται κυρίως στη χρήση του σε διάφορες μάχες κατά τη διάρκεια του Εκατονταετούς Πολέμου, και ειδικά στις μάχες, του Κρεσύ (1346), του Πουατιέ (1356) και του Αγκινκουρτ (1415). Το αγγλικό τόξο ήταν ένα ισχυρό είδος μεσαιωνικού τόξου, περίπου 6 πόδια (1,8 m) και πολύ αποτελεσματικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ guns-gr.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.