Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΓΡΑΦΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ...! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΑΡΔΙΑΚΟ ΙΣΤΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΦΥΛΛΟ ΣΠΑΝΑΚΙ..!!! - ΒΙΝΤΕΟ -

Απίστευτο και όμως αληθινό: Ερευνητές κατάφεραν να μετατρέψουν ένα φύλλο από σπανάκι σε έναν καθόλα λειτουργικό ανθρώπινο καρδιακό ι...






Απίστευτο και όμως αληθινό: Ερευνητές κατάφεραν να μετατρέψουν ένα φύλλο από σπανάκι σε έναν καθόλα λειτουργικό ανθρώπινο καρδιακό ιστό!
Το ξαναγράφουμε για να το εμπεδώσετε: Έφτιαξαν ανθρώπινο ιστό καρδιάς από ένα φύλλο σπανάκι!




Σε γενικές γραμμές οι επιστήμονες δυσκολεύονται να δημιουργήσουν ανθρώπινο ιστό σε μεγάλη κλίμακα. Έχουν καταφέρει στο παρελθόν να δημιουργήσουν μικρά εργαστηριακά δείγματα, αλλά είναι πολύ πιο δύσκολο να πετύχουν το ίδιο σε κανονικό μέγεθος ανθρωπίνων ιστών, οστών ή ολόκληρων οργάνων. Αλλά αυτό ακριβώς είναι που χρειαζόμαστε στο μέλλον της ιατρικής επιστήμης, αν θέλουμε να δώσουμε λύσεις σε χρόνιες δυσκολίες αντιμετώπισης τραυματισμών ή ασθενειών που καταστρέφουν ανθρώπινους ιστούς.

Η τελευταία εξέλιξη όμως σε τεχνολογικό επίπεδο είναι πολύ ενθαρρυντική. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιστήμονες έχουν φτάσει πιο κοντά από ποτέ στην επίλυση ίσως της πιο δύσκολης από αυτές τις προκλήσεις, δηλαδή τη δημιουργία ενός αγγειακού συστήματος που μπορεί να προσφέρει το αίμα στο νέο ιστό.

Μέχρι τώρα, ήταν δύσκολο να αναδημιουργήσουν μικρά, διακλαδωτά δίκτυα αιμοφόρων αγγείων με τη χρήση τεχνικών όπως η 3D εκτύπωση. Αλλά τώρα επινόησαν μια πρωτοφανή λύση: να χρησιμοποιήσουν τα φυτά και να τα μετατρέψουν σε λειτουργικό ανθρώπινο ιστό!





iatropedia

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.