Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»: Ο ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΚΑΛΑΝΤΖΑΚΟΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟΥΣ ΒΑΨΟΜΑΛΛΙΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ!..

Μεταφέρουμε χωρίς σχόλια ένα απόσπασμα από το σημερινό άρθρο του νεοφιλελέ δημοσιογράφου Στέφανου Κασιμάτη στην «Καθημερινή»: ...








Μεταφέρουμε χωρίς σχόλια ένα απόσπασμα από το σημερινό άρθρο του νεοφιλελέ δημοσιογράφου Στέφανου Κασιμάτη στην «Καθημερινή»:




Ενας πρωτοπόρος

Ο πολιτικός Αριστείδης Καλαντζάκος, που απεβίωσε τη νύχτα της Κυριακής σε ηλικία 89 ετών, εκπροσώπησε τη Μεσσηνία ως βουλευτής επί σχεδόν είκοσι πέντε χρόνια, έξι ως βουλευτής της ΕΡΕ προδικτατορικά και αργότερα με τη Ν.Δ., και διετέλεσε δύο φορές υπουργός, Εμπορίου στην κυβέρνηση Ράλλη 1980-1981 και Εργασίας στην κυβέρνηση Μητσοτάκη 1990-1993. Εντούτοις, η συμβολή του Αρ. Καλαντζάκου στην πολιτική ιστορία του τόπου δεν σχετίζεται με την πολιτική δράση του, αλλά με την προώθηση των ατομικών δικαιωμάτων, έστω και ακουσίως.

Ο εκλιπών ήταν ο πρώτος πολιτικός που εισήγαγε και, με το παράδειγμά του στο τέλος απενοχοποίησε, τη βαφή μαλλιών για άνδρες. Αυτό έγινε μάλιστα σε μια δύσκολη εποχή, περί τα τέλη της δεκαετίας του 1980, όταν και ο κοινωνικός περίγυρος δεν ήταν ευνοϊκός, αλλά και τα τεχνικά μέσα της εποχής δεν βοηθούσαν. Ηταν περίπου αδιανόητο για άνδρα να εμφανισθεί σε κομμωτήριο και να κάνει επαγγελματική βαφή. Λίγοι είχαν τη δυνατότητα να φέρουν κομμώτρια στο σπίτι και, αναγκαστικά, οι τολμητίες της εποχής κατέφευγαν στα χρωμοσαμπουάν με αμφίβολα αποτελέσματα – εξ ου και η ποικιλία των αποχρώσεων από το πορτοκαλόχρουν της αλεπούς μέχρι το μαύρο του κοράκου. Ο Καλαντζάκος, πάντα αδιάφορος για τα σχόλια των άλλων, ήταν εκείνος που με την επιμονή του άνοιξε τον δρόμο στη γενιά που ακολούθησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.