Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΡΑΒΟΥΝ «ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΚΟΣΤΟΥΜΙ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑ... ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΙ ΑΘΑΝΑΤΟΥ ΤΑΣΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ!

Ανάλυση του Νεόφυτου Κυριάκου. «Ο κόσμος το ‘χει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι» λέει μια παροιμία και αυτό ισχύει απόλυτα για το ...







Ανάλυση του Νεόφυτου Κυριάκου.
«Ο κόσμος το ‘χει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι» λέει μια παροιμία και αυτό ισχύει απόλυτα για το θέμα της υποψηφιότητας του Νικόλα Παπαδόπουλου στις προεδρικές εκλογές που θα γίνουν τον προσεχή Φεβρουάριο στην Κύπρο. Το ίδιο ισχύει, βέβαια, και για την υποψηφιότητα του νυν προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος θεωρείται βέβαιο ότι θα επαναδιεκδικήσει μια ακόμη πενταετή προεδρική θητεία.




Ο 44χρονος δικηγόρος (γεννήθηκε στις 22 Απριλίου του 1973), πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος γιος του αείμνηστου πρώην προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου το έχει αποφασίσει και το γνωρίζουν όλοι. Θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές. Εχει ήδη εξασφαλίσει και την υποστήριξη της ΕΔΕΚ, ξεκίνησε την προετοιμασία για τη δημιουργία προεκλογικού επιτελείου και επιδίδεται καθημερινά σε προεκλογικές διακηρύξεις με βασικό στόχο της εκστρατείας του την «απαλλαγή» από την διακυβέρνηση Αναστασιάδη. Την ίδια ώρα ασκεί όμως κριτική και στο ΑΚΕΛ για την πολιτική του κόμματος στο Κυπριακό, ανοίγοντας έτσι μέτωπο και με τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της νήσου.
Προ διημέρου, όταν έγινε η συνάντηση ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ για να συζητήσουν λεπτομέρειες της συνεργασίας δεν χρειάστηκε να βάλουν κάτω οποιαδήποτε ονόματα για κοινό υποψήφιο γιατί θεωρούν δεδομένη την υποψηφιότητα του Νικόλα Παπαδόπουλου, καθότι εδώ και καιρό υπάρχει συναντίληψη σε επίπεδο ηγεσιών για προώθηση της υποψηφιότητάς του.
Μετά τη συνάντηση, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ Αθως Αντωνιάδης ανέβασε και μια «σέλφι» φωτογραφία στην προσωπική του σελίδα στο facebook, στην οποία διακρινόταν η ΔΗΚΟϊκή αντιπροσωπεία που μετέβη στα γραφεία της ΕΔΕΚ με επικεφαλής τον Νικόλα Παπαδόπουλο και προφανώς για να το καταστήσει σαφές ότι ξεκίνησε η πορεία επισημοποίησης του Νικόλα Παπαδόπουλου ως υποψηφίου του λεγόμενου ενδιάμεσου χώρου, σημείωνε τα εξής: «Ξεκινήσαμε. Στο δρόμο. Περπατάμε για την αλλαγή. Πρώτη επίσημη συνάντηση @DIKO1976 με @KSEDEK για προεδρικές εκλογές».
Το στοίχημα για τον Νικόλα Παπαδόπουλο είναι να καταφέρει να συσπειρώσει γύρω του και τις άλλες λεγόμενες «πατριωτικές δυνάμεις» του κεντρώου χώρου που αντιτίθενται στη λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, ώστε να έχει πιθανότητες πρόκρισης σε ένα πιθανό δεύτερο γύρο εκλογών, άρα και εκλογής.
Και μέχρι στιγμής δεν το καταφέρνει, καθώς υπάρχει και άλλος στον ίδιο χώρο με προσωπικές φιλοδοξίες να γίνει πρόεδρος. Είναι ο Γιώργος Λιλλήκας, που έσπευσε μάλιστα πρώτος να λάβει το χρίσμα από το κόμμα του, τη Συμμαχία Πολιτών, και να μας ανακοινώσει ότι θα είναι υποψήφιος και σε αυτές τις εκλογές, ό,τι και να γίνει. Αυτοδιαφημίζεται μάλιστα ότι μόνο αυτός μπορεί να κερδίσει τον Αναστασιάδη, επικαλούμενος το 25% που έλαβε στις προηγούμενες εκλογές και καλεί τους άλλους του χώρου να τον υποστηρίξουν εκείνοι.
Με μια ουσιώδη διαφορά, όμως, που μας την κρύβει. Στις προηγούμενες εκλογές είχε μαζί του την επίσημη στήριξη από την ΕΔΕΚ και το μισό… δυσαρεστημένο ΔΗΚΟ, που δεν έχει τώρα. ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ ψηφίζουν άλλωστε «καρφωτό» τον Νικόλα Παπαδόπουλο και ποντάρουν στις «πατριωτικές» θέσεις του στο Κυπριακό για τον εκλέξουν στην προεδρία…

ekirikas.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.