Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΗΤΤΗΘΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ...;;; ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΑΧΗΤΕΣ ΕΠΙΒΙΩΝΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΕΙΣ...;;

Ισλαμικό Κράτος. Ένα όνομα που τα τελευταία χρόνια έχει μπει δυναμικά στην ειδησεογραφία της Μέσης Ανατολής και όχι μόνο καθώς έχ...

Γιατί δεν έχει ηττηθεί ακόμα το Ισλαμικό Κράτος;






Ισλαμικό Κράτος. Ένα όνομα που τα τελευταία χρόνια έχει μπει δυναμικά στην ειδησεογραφία της Μέσης Ανατολής και όχι μόνο καθώς έχει καταστεί συνώνυμο του ακραίου τρόμου που προκαλούν οι απάνθρωπες ωμότητες που διαπράττει.

Του Μαρίνου Γκασιάμη




Στα αραβικά το όνομα του είναι Daesh. Πρόκειται επί της ουσίας για μια τζιχαντιστική ακραία οργάνωση Σαλαφιστών που ακολουθούν ένα φονταμενταλιστικό δόγμα των Γουαχαβιστών, παρακλαδιού του Σουνιτικού Ισλάμ.

Έγινε ευρύτερα γνωστό το 2014 όταν κατέλαβε πόλεις κλειδιά στο δυτικό Ιράκ και ειδικά την Μοσούλη με τα πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου και διέπραξε φριχτές σφαγές.


Τότε υιοθέτησε το όνομα Ισλαμικό Κράτος και την ιδέα ενός χαλιφάτου που αμφισβητήθηκε έντονα από τον ΟΗΕ αλλά και τον Μουσουλμανικό κόσμο.

Το Ισλαμικό Κράτος ωστόσο γεννήθηκε το 1999 ως Jama'at al-Tawhid wal-Jihad και δήλωνε υποταγή στην Αλ Κάιντα, λαμβάνοντας μέρος στην εξέγερση που ακολούθησε την κατάληψη του Ιράκ από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους το 2003.

Ο «στρατός» του Ισλαμικού Κράτους ανέρχεται σύμφωνα με εκτιμήσεις των ΗΠΑ σε 20.000 με 25.000 μαχητές σε Ιράκ και Συρία και άλλους 5.000 περίπου στην Λιβύη.

Απέναντί τους στο έδαφος έχουν στρατούς όπως του Ιράκ, η δύναμη του οποίου ανέρχεται στις 271.500 άνδρες, της Συρίας με 125.000 και προσφάτως και της Τουρκίας με κάτι περισσότερο από μισό εκατομμύριο! Την ίδια στιγμή τους βομβαρδίζουν αεροπορικές δυνάμεις της Ρωσίας, των ΗΠΑ και των συμμάχων αυτής.

Γιατί λοιπόν το Ισλαμικό Κράτος δεν έχει ηττηθεί ακόμα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.