Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΥ ΡΕ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΙ...!!! ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΕΡΚΑΨΑΝ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ...

Για «φωτιά στα… ψώνια», «καταναλωτική φρενίτιδα ζωντανών -νεκρών» και «χριστουγεννιάτικες προσφορές που είναι παιγνίδι κερδοφορίας των...

Χανιά: Ομάδα αναρχικών ανέλαβε την ευθύνη για την πυρπόληση του χριστουγεννιάτικου δέντρου






Για «φωτιά στα… ψώνια», «καταναλωτική φρενίτιδα ζωντανών -νεκρών» και «χριστουγεννιάτικες προσφορές που είναι παιγνίδι κερδοφορίας των… από πάνω» κάνουν λόγο αναρχικοί από τα Χανιά στο κείμενο ανάληψης ευθύνης για τον εμπρησμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, στα Χανιά, στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.




Οι αναρχικοί στρέφονται εναντίον των καταναλωτών, αλλά και των καταστηματαρχών της Δημοτικής Αγοράς που έσπευσαν να σβήσουν την φωτιά.

Το πλήρες κείμενο των αντιεξουσιαστών έχει ως εξής:

«Ένεκα της ημέρας της μαύρης επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον μπάτσο Ε.Κορκονεα κάποιοι σύντροφοι επιλέξαμε να δώσουμε ένα διαφορετικό νόημα στη νύχτα αυτή με το να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι στο πλαίσιο της σύγκρουσης .

Ως ένδειξη ελάχιστης διαμαρτυρίας ενάντια σε όλα αυτά που ζούμε αλλά και στην καταναλωτική μανία των Χριστουγέννων με τη βοήθεια εμπρηστικής ύλης και της θέλησης μας φύγαμε από τις συζητήσεις και τις αερολογίες του καφενείου και περάσαμε στην πράξη.

Λίγο πριν αρχίσει η πορεία βάλαμε φωτιά στο χριστουγεννιάτικο δέντρο που βρίσκεται στην πλατεία Αγοράς στα Χανιά και το οποίο πρεσβεύει την καταναλωτική φρενίτιδα που κατακλύζει τα μυαλά των ζωντανών-νεκρών αυτής της χώρας και όχι μόνο.




Μόλις ξεκίνησε να καίγεται, ομάδα καταστηματαρχών που δεν κινδύνευσαν τα μαγαζιά τους, έσπευσε να σβήσει τη φωτιά με λάστιχα και κουβάδες, χωρίς να μπορούν τα μικροαστικά τους μυαλά να κατανοήσουν της φύση της πράξης αυτής με αποτέλεσμα μόνο ένα κομμάτι του δέντρου να καεί.Κάθε Χριστούγεννα οι εθελόδουλοι πολίτες μετρούν από την αδειανή τους τσέπη τα ψίχουλα που τους πετάνε οι μεγαλοαστοί για να ζήσουν και σαν ένα μεγάλο κοπάδι προβάτων, κατακλύζουν τις πολυεθνικές ψωνίζοντας άψυχη ύλη,όχι από ανάγκη αλλά από συνήθεια.

Εμείς ως αναρχικοί δηλώνουμε ότι δεν θα είμαστε παρόντες στις χριστουγεννιάτικες φιέστες της πόλης όχι μόνο διότι θεωρούμε τις χριστουγεννιάτικες «προσφορές» ένα ακόμα παιχνίδι κερδοφορίας των από πάνω αλλά επειδή η ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι πάνω από κάθε μέσο συναλλαγής.Ο δήμαρχος της πόλης Τάσος Βάμβουκας και το σινάφι του με ακόμα μια χρονιά στην καρέκλα θεωρεί ότι η πόλη πρέπει να είναι γιορτινά ντυμένη, ασχέτως αν στα παγκάκια των πλατειών της άνθρωποι κοιμούνται υπό αντίξοες συνθήκες και φτάνουν στο σημείο να πεθαίνουν από κρύο και ασθένειες.

Είμαστε ενάντια σε οποιονδήποτε κρατικό ή μη μηχανισμό που σκοπό έχει να διαφεντεύει τις ζωές μας.

ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΨΩΝΙΑ-ΖΩΗ ΘΕΛΟΥΜΕ! Ο ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΗΝΑΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ! ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ! Αναρχικοί/ες».

Πηγή: www.cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.