Show/Hide Leaderboard

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΣΤΟΧΟΣ»

Beaking News

Πέμπτη, Οκτωβρίου 13, 2016

ΝΕΑ ΕΦΟΔΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ: Ο ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙCA BANK ΣΤΗΝ ΟΜΗΡΟΥ


Κατάληψη στα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας από μέλη της οργάνωσης από κοινού με μέλη της Αναρχικής Συλλογικότητας Νέας Φιλαδέλφειας- Ανήρτησαν κείμενο στο διαδίκτυο

Τα κεντρικά γραφεία της Attica Bank  στην οδό Ομήρου κατέλαβαν πριν από λίγο μέλη της οργάνωσης Ρουβίκωνας, μαζί με μέλη της «Αναρχικής Συλλογικότητας Νέας Φιλαδέλφειας». Σε κείμενο που ανήρτησαν σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού περιεχομένου στρέφονται κατά του τραπεζικού συστήματος, ενώ παράλληλα γίνεται εκτενής αναφορά στα όσα πρόσφατα ήρθαν στην επικαιρότητα σχετικά με τις δανειοδοτήσεις από τη συγκεκριμένη τράπεζα. Οι συντάκτες του κειμένου εξαπολύουν επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στη συγκεκριμένη τράπεζα αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ώθησε το ασφαλιστικό ταμείο των μηχανικών να επενδύσει στην Attica Bank εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που τώρα έχουν χάσει άνω του 90% της αξίας τους, ενώ ώθησε και άλλες ΔΕΚΟ να τοποθετήσουν στην ίδια τράπεζα τα αποθεματικά τους. Καταλήγουν λέγοντας ότι συστημικές ή μη οι τράπεζες στηρίζουν τον καπιταλισμό και κάνοντας αναφορά στον Μπεχτ σημειώνουν ««Τι είναι η ληστεία μιας τράπεζας μπροστά στην ίδρυσή της;».

Ολόκληρο το κείμενο του Ρουβίκωνα και της Αναρχικής Συλλογικότητας Νέας Φιλαδέλφειας, ακολουθεί:


«Το ότι οι τράπεζες αποτελούν δομικό κομμάτι του καπιταλιστικού συστήματος το ξέρουν και οι πέτρες, το οτι οι τράπεζες είναι ακάμα ένα εργαλείο στήν φαρέτρα του οικονομικού και πολιτικού συστήματος ώστε να απομυζούν τις κατώτερες τάξεις δεν εκπλήσει κανέναν.

Το πόσους τρόπους μπορούν να βρούν ώστε να συνεχίζουν να εξυπηρετούν τα συμφέροντα τους δεν θα σταματήσει ποτέ να μας εκπλήσει. Με μια οικονομία σε κρίση και υπο επιτήρηση εδω και χρόνια εφευρέθηκε ο οξύμορος όρος <<μή συστημική>> τράπεζα, ένα ακόμα εργαλείο ώστε την ώρα που η κοινωνία βρίσκεται σε κατάσταση οικονομικής ασφυξίας η μεγαλοαστική τάξη και το πολιτικό σύστημα να συνεχίζουν απρόσκοπτα τις δουλειές τους, μια τράπεζα που συνεχώς μεγαλώνει και χρηματοδοτεί αυτούς που πρέπει, ενα εργαλείο που δημιουργήθηκε και χρησημοποιήθηκε απο τις προηγούμενες κυβερνήσεις που το παρέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ και πολύ γρήγορα αντιλήφθηκε την χρησιμότητα του στη δημιουργία του δικού του οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου, και αν ο ΣΥΡΙΖΑ διαφώνει με αυτά, ας μας εξηγήσει τοτε πώς, πότε και γιατί    Ώθησε το ασφαλιστικό Ταμείο Μηχανικών (ΤΣΜΕΔΕ) να επενδύσει στην Attica Bank εκατοντάδες εκατομμύρια Ευρώ που σήμερα έχουν απολέσει πάνω από 95% της αξίας τους; Προφανώς ο συνδεδεμένος με το ΤΣΜΕΔΕ και την Attica Bank υπουργός υποδομών Σπίρτζης, δεν είδε και δεν άκουσε τίποτα.

    Τι ρόλο διαδραμάτισε η παρουσία του Δραγασάκη για τρία χρόνια (2010-2012) στην Attica Bank, αν όχι για να προλειάνει το έδαφος για ό,τι επακολούθησε;

    Ποιος ώθησε όλες τις ΔΕΚΟ (συμπεριλαμβανομένων της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ) να επενδύσουν αποθεματικά κεφάλαιά τους στην Attica Bank;

    Πως δόθηκαν δάνεια σε επιχειρηματίες δίχως εξασφάλιση και εν γνώσει της τράπεζας ότι δεν θα επιστραφούν ποτέ; Μία κραυγαλέα υπόθεση είναι και ο Καλογρίτσας, ο λαγός που χρησιμοποιήθηκε από τη κυβέρνηση στη δημοπράτηση τηλεοπτικών συχνοτήτων, ο οποίος έλαβε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ παρουσιάζοντας τα περιβόητα βοσκοτόπια.

    Γιατί η κυβέρνηση προσπάθησε με κάθε τρόπο να διασώσει την Attica Bank επιβάλλοντας ακόμα και στην εταιρία που βρίσκεται πίσω από τον Διεθνή Αερολιμένα να επενδύσει στην εν λόγω τράπεζα;

    Πως από 1,5 εκατομμύριο ευρώ που ήταν οι ζημίες της Attica Bank στο πρώτο τρίμηνο του 2015, έφθασε στο -300 εκατομμύρια ευρώ στο δεύτερο εξάμηνο;

Και αν αυτά είναι λίγο πολύ γνωστά, ας απαντήσει η κυβέρνηση με ποιο σκεπτικό και για ποιο λόγο τo Δ.Σ. της Attica Bank έδωσε χρήματα σε συγκεκριμένους επιχειρηματίες για να αγοράσουν στη συνέχεια μετοχές της.

Παραθέτουμε μία μικρή μόνο λίστα από τα στοιχεία μας, ονόματα εταιριών που έλαβαν χρηματοδοτήσεις για να συμμετάσχουν με τα ανάλογα των χορηγούντων ποσών στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας (πίσω τους κρύβονται ανάμεσα στους λοιπούς οι Κόκκαλης, Μπόμπολας και άλλοι «ευηπόληπτοι» καπιταλιστές):

    Intracom (έλαβε 1,252 εκατ. ευρώ και τοποθέτησε στην ΑΜΚ 2,252 εκατ. ευρώ).

    Intrasoft (έλαβε 1 εκατ. ευρώ και τοποθέτησε στην ΑΜΚ το ίδιο ποσό)

    J & P Avax (έλαβε 12 εκατ. ευρώ και τοποθέτησε το ίδιο ποσό)

    Silaver Investments Limited (έλαβε 8 εκατ. ευρώ και τοποθέτησε το ίδιο ποσό)

    PAP Energy Wind Energy ParksS.A. (έλαβε 6 εκατ ευρώ και τοποθέτησε το ίδιο ποσό)

    Anatoli SA (έλαβε 4,2 εκατ ευρώ και τοποθέτησε το ίδιο ποσό)

    Ionis Development SA (έλαβε 4 εκατ. ευρώ τοποθέτησε το ίδιο ποσό)

    Aktes Kritis SA (έλαβε 1,8 εκατ ευρώ και τοποθέτησε το ίδιο ποσό)

    Hellenic Plastic SA (έλαβε 2 εκατ. Ευρώ και τοποθέτησε το ίδιο ποσό)

    Mouchalis SA (έλαβε 2 εκατ. ευρώ και τοποθέτησε το ίδιο ποσό)

    Themeli Construction Company (έλαβε 2 εκατ. ευρώ και τοποθέτησε 1,5 εκατ.)

    Personal Care μπήκε στην αύξηση κεφαλαίου με 1.000.000 ευρώ και τοποθέτησε το ίδιο ποσό)

    Perseus SA τα(έλαβε 3 εκατ. ευρώ και τοποθέτησε το ίδιο ποσό)

    FG Europe (έλαβε 7,9 εκατ. ευρώ και τοποθέτησε το ίδιο ποσό)

    Staff SA (έλαβε 900.000 ευρώ και τοποθέτησε το ίδιο ποσό)

    Ergodynamiki Patron Technical SA (έλαβε 300.000 ευρώ και τοποθέτησε το ίδιο ποσό)Ο κύκλος είναι γνωστός και ατέρμονος, μνημόνια που ακολουθούνται από δάνεια, δανεικά που είτε αποπληρώνουν παλαιότερα δάνεια είτε δίνονται στους τραπεζίτες με το πρόσχημα της διάσωσης των τραπεζών. Απ’ότι φαίνεται στη διαδρομή των κεφαλαίων, άνοιξε μια καινούρια κάνουλα, εκείνη της Attica Bank, και την άνοιξε η κυβέρνηση για προφανείς λόγους. Την ίδια χρονική στιγμή που το λαϊκό εισόδημα μπαίνει στη λαιμητόμο, οι εξουσιαστές δεν έχουν κανένα δίλλημα, παρά ανερυθρίαστα και σκανδαλωδώς υποστηρίζουν τη δική τους τράπεζα.

Δίλλημα όμως δεν έχουμε ούτε εμείς, είτε συστημικές είτε μη συστημικές, οι τράπεζες ως βασικός πυλώνας του καπιταλισμού υπάρχουν για να στηρίζουν οικονομικά τον καπιταλισμό, τη διαπλοκή και την εκμετάλλευση. Όπως είπε και o Μπρέχτ, «Τι είναι η ληστεία μιας τράπεζας μπροστά στην ίδρυσή της;».

Ούτε βήμα πίσω!

Αναρχική Συλλογικότητα Ρουβίκωνας

Αναρχική Συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας»

« Προηγουμενη
Επομενη »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου