Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΕΓΑΛΟΙ ΜΑΓΚΕΣ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ: ΤΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΕ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΕΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΗΝ ΓΑΖΑ ΚΑΙ ΟΥΔΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΓΙΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟ!..

Το Πολεμικό Ναυτικό του Ισραήλ αναχαίτισε, χωρίς να κάνει χρήση βίας, το «πλοίο των γυναικών», το οποίο κατευθυνόταν προς τις ακτές της Λ...

Φωτογραφία: Twitter @ajplus

Το Πολεμικό Ναυτικό του Ισραήλ αναχαίτισε, χωρίς να κάνει χρήση βίας, το «πλοίο των γυναικών», το οποίο κατευθυνόταν προς τις ακτές της Λωρίδας της Γάζας.

Οπως ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, η αναχαίτιση έγινε στο πλαίσιο μιας πρωτοβουλίας για να καταγγελθεί ο ισραηλινός αποκλεισμός του παλαιστινιακού θύλακα.

«Το ισραηλινό ΠΝ ανακατηύθυνε το πλοίο αυτό για να αποφευχθεί μια παραβίαση του νόμιμου ναυτικού αποκλεισμού», αναφέρει η ανακοίνωση, στην οποία προστίθεται ότι άνδρες του ΠΝ έκαναν έρευνα στο πλοίο, η οποία «ολοκληρώθηκε χωρίς κάποιο επεισόδιο».

Νωρίτερα, μια εκπρόσωπος της ομάδας των γυναικών που επιβαίνουν στο πλοίο είχε αναφέρει ότι το Zaytouna-Oliva, ή «πλοίο των γυναικών για τη Γάζα», είχε φθάσει σε απόσταση «55 ναυτικών μιλίων» από τις ακτές του θύλακα στην προσπάθειά του να σπάσει τον αποκλεισμό.

Από την πλευρά τους ισραηλινά ΜΜΕ προεξόφλησαν, επικαλούμενα αξιωματούχους, που δεν κατονομάστηκαν, ότι οι ισραηλινές αρχές, καθώς δεν είχαν δώσει άδεια στο πλοίο να ελλιμενιστεί στη Γάζα, επρόκειτο να το αναχαιτίσουν και να το οδηγήσουν συνοδευόμενο στο ισραηλινό λιμάνι Ασντότ, όπως είχε συμβεί και τον Ιούνιο του 2015.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα μετέδωσε εξάλλου εικόνες από τον απόπλου ισραηλινών πολεμικών που θα αναχαίτιζαν το «πλοίο των γυναικών».

Από το 2008 έχουν γίνει πολλές απόπειρες να σπάσει διά θαλάσσης ο αποκλεισμός της Γάζας, ο οποίος επιβάλλεται από το Ισραήλ στον παλαιστινιακό θύλακα το 2006, όλες όμως έχουν αποτραπεί. iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.