Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΓΙΟΥΧΑΡΑΝ ΤΟΝ ΡΕΝΤΣΙ ΚΑΘΩΣ ΑΠΟΧΩΡΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΗΔΕΙΕΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΦΟΝΙΚΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ

Εκτός από τον πόνο και την οδύνη, στις πρώτες κηδείες των νεκρών από τον σεισμό στην Ιταλία ξεχείλιζε και η οργή. Και μεταφράστηκε σε ...


Εκτός από τον πόνο και την οδύνη, στις πρώτες κηδείες των νεκρών από τον σεισμό στην Ιταλία ξεχείλιζε και η οργή. Και μεταφράστηκε σε φωνές και γιουχαΐσματα προς τον πρωθυπουργό της χώρας Ματέο Ρέντσι.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, βρέθηκε στο Άσκολι Πιτσένο για να παραβρεθεί στις κηδείες 35 θυμάτων του σεισμού. Προσπάθησε να παρηγορήσει συγγενείς των θυμάτων και επιζώντες αλλά δεν περίμενε πως τη στιγμή που θα έβγαινε από το γυμναστήριο όπου έγινε η τελετή θα γινόταν στόχος εξοργισμένων πολιτών.

Κι όμως έγινε. Τη στιγμή που ο Ματέο Ρέντσι αποχωρούσε από την τελετή, κόσμος που είχε συγκεντρωθεί έξω από το γυμναστήριο άρχισε να του φωνάζει και να τον γιουχάρει.

Δείτε τη στιγμή των αποδοκιμασιών στο 02:00 του video


Δεν είναι μόνο η αποκάλυψη πως η ιταλική κυβέρνηση είχε κόψει τα αντισεισμικά κονδύλια. Είναι και το δημοσίευμα της εφημερίδας L' Espresso σύμφωνα με το οποίο υπήρχαν έγγραφα που ανέφεραν ότι το χωριό Αματρίτσε, όπου σημειώθηκαν οι περισσότεροι θάνατοι και έχει ισοπεδωθεί σχεδόν ολοσχερώς, κινδύνευε από έναν σεισμό!

Στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της L' Espresso, τονίζεται ακόμη πως τα περισσότερα κτίρια χρονολογούνται από τον 19ο αιώνα και όποιες παρεμβάσεις ανακαίνισης έγιναν, ήταν τον... προηγούμενο αιώνα.

"Είναι όλα γραμμένα στη σελίδα 18 του εγγράφου που κάθε δημοτική αρχή πρέπει να προετοιμαστεί. Ήταν γνωστοί οι κίνδυνοι. Και, όπως είδαμε με τον σεισμό της 24ης Αυγούστου, δεν έγινε τίποτα για να αποφευχθούν", ανέφερε ο συντάκτης του άρθρου, για να προσθέσει πως οι κίνδυνοι ήταν ορατοί "ειδικά σε μικρές πόλεις ακόμη και στην πρωτεύουσα, η οποία χαρακτηρίζεται από στενούς δρόμους χωρίς ανοιχτούς χώρους".


http://www.newsit.gr/kosmos/Italia-Seismos-Gioyxaran-ton-Retsi-stis-kideies-ton-thymaton-vid/645038

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.