Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΕΙΝΑΝΕ: ΚΙ Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΠΡΟΣΦΥΓΩΝ!

Τα συναισθήματα που βίωσε από την επαφή που είχε με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στη Λέσβο, μία επαφή που τον συγκλόνισε, όπως παρα...

Τα συναισθήματα που βίωσε από την επαφή που είχε με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στη Λέσβο, μία επαφή που τον συγκλόνισε, όπως παραδέχεται, αποκάλυψε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών μίλησε για την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στη Λέσβο, που αποτέλεσε δική του πρωτοβουλία, και εξέφρασε την οργή του για τη στάση των Ευρωπαίων που “κλείνουν πόρτες και φράζουν δρόμους”, με αποτέλεσμα “η θάλασσα να ξεβράζει παιδιά πεθαμένα”.

Δακρύσαμε σε πολλές περιπτώσεις, εξομολογείται ο κ. Ιερώνυμος, αναφερόμενος ειδικά στα μικρά παιδιά και τους ανθρώπους που ήταν καθηλωμένοι σε αναπηρικά αμαξίδια που προσέγγισαν τους τρεις Ιεράρχες κατά την επίσκεψή τους στη Λέσβο.

“Ήταν από τις λίγες στιγμές της ζωής μου που ένιωσα τέτοια ένταση, τέτοιο συγκλονισμό, τέτοια συγκίνηση. Και σκεφτόμουν, βλέποντας αυτές τις εκατοντάδες των ανθρώπων πώς ξεκίνησαν εγκαταλείποντας τα σπίτια τους, έχοντας στο μυαλό τους μια ελπίδα, ένα όραμα και να είναι κλεισμένοι σε ένα περιτείχισμα και να εκλιπαρούν, να κλαίνε, να πέφτουν στα πόδια μας και να μας λένε 'δώστε μας λύση, βοηθήστε μας'”, αναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών.

Προσθέτει, δε, ότι αυτό που τον συγκλόνισε περισσότερο ήταν η επαφή και η επικοινωνία που είχαν με αυτούς τους ανθρώπους: “Μιλήσαμε, απευθύναμε λόγους, ακούσαμε τον καθένα που όλη του η ζωή περικλειόταν σε ένα αίτημα να τους δώσουμε τη δυνατότητα να πάνε εκεί που έχουν συγγενείς. Είναι οικογένειες διαλυμένες, που έχουν συγγενείς στην ξενιτιά και τους περιμένουν”.

Αν δεν σταματήσει ο πόλεμος, τόνισε ο κ. Ιερώνυμος, αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να γυρίσουν στα σπίτια τους και καταλόγισε ευθύνες σε εκείνους που έχουν δημιουργήσει όλο αυτό το πρόβλημα και οι οποίοι κλείνουν τις πόρτες και φράζουν τους δρόμους, “βλέποντας τους πονεμένους ανθρώπους που τους κατάντησαν σε αυτή την κατάσταση να τρέχουν προς αυτούς για προστασία”.

Ο κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε και στις “γιαγάδες της Λέσβου”, τονίζοντας ότι αυτή η εικόνα των ηλικιωμένων γυναικών που τάιζαν με μπιμπερό ένα βρέφος που μόλις είχε βγει από τη θάλασσα, “αυτό είναι η Ελλάδα, αυτό είναι η ανθρωπιά της Ελλάδας. Μέσα σε τόσες δυσκολίες και τόση φτώχεια συνεχίζει να έχει ανθρωπιά”.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.