Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΡΟΣΟΧΗ, ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΝΕΙ ΣΧΕΔΙΑ ΔΡΑΧΜΗΣ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΔΝΤ!!! ΤΟ ΛΕΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΣΤΗΝ TELEGRAPH!!!

Η Ελλάδα κάνει σχέδια για εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος και εισαγωγή παράλληλου νομίσματος, εκτός κι αν η Ευρωζώνη κάνει βήματα ...

Η Ελλάδα κάνει σχέδια για εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος και εισαγωγή παράλληλου νομίσματος, εκτός κι αν η Ευρωζώνη κάνει βήματα προς την εκτόνωση της κρίσης και απαλύνει τα αιτήματά της, σημειώνει η Telegraph.

Το δημοσίευμα με τίτλο «Η Ελλάδα κάνει σχέδια δραχμής και ετοιμάζεται να μην πληρώσει το ΔΝΤ», επικαλείται πηγές κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες υποστηρίζουν πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να καταβάλει συντάξεις, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι θα κάνει το απροσδόκητο βήμα της απώλειας μιας πληρωμής προς το ΔΝΤ την επόμενη εβδομάδα.

Όπως αναφέρει η Telegraph, η Ελλάδα δεν έχει αρκετά χρήματα για να πληρώσει τη δόση των 458 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ και για να καταβάλει μισθούς και συντάξεις στις 14 Απριλίου, εκτός και αν η Ευρωζώνη αποφασίσει να καταβάλει έγκαιρα την επόμενη δόση του δανείου.

«Είμαστε μια αριστερή κυβέρνηση. Αν πρέπει να διαλέξουμε ανάμεσα σε πτώχευση προς το ΔΝΤ ή σε πτώχευση προς τον ελληνικό λαό δεν θα προβληματιστούμε», δήλωσε έλληνας αξιωματούχος.

«Μπορεί να χρειαστεί να προχωρήσουμε σε μια σιωπηρή διαδικασία καθυστέρηση της πληρωμής στο ΔΝΤ. Αυτό θα προκαλέσει παραλήρημα στις αγορές και θα σημάνει ότι το ρολόι θα αρχίσει να χτυπά γρηγορότερα», προσθέτει η ίδια πηγή.

Η εικόνα που έχει η Αθήνα είναι ότι οι ευρωπαίοι πιστωτές δεν έχουν αντιληφθεί ακόμα πως το πολιτικό τοπίο έχει αλλάξει δραματικά μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

«Θέλουν να μας περάσουν μέσα από ένα τελετουργικό ταπείνωσης και να μας υποχρεώσουν σε κατασχέσεις. Προσπαθούν να μας βάλουν σε μια θέση στην οποία είτε θα πρέπει να πτωχεύσουμε απέναντι στον ελληνικό λαό ή να υπογράψουμε μια συμφωνία που είναι πολιτικά τοξική για εμάς. Αν αυτός είναι ο στόχος τους τότε δεν θα πρέπει να υπολογίζουν σε εμάς», σημείωσε η ίδια πηγή.

Πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζουν πως έχουν πλήρη επίγνωση ότι μια σκληρή στάση απέναντι στους δανειστές ρισκάρει την πρόκληση μιας αλυσιδωτής αντίδρασης. Επιμένουν, γράφει η Telegraph, ότι προτιμούν να εξετάσουν το χειρότερο σενάριο από το να εγκαταλείψουν τις εκλογικές δεσμεύσεις.

«Θα κλείσουμε τις τράπεζες και θα τις εθνικοποιήσουμε και μετά θα εκδώσουμε IOUs αν χρειαστεί και όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει αυτό. Αυτό που δεν θα κάνουμε είναι να γίνουμε προτεκτοράτο της ΕΕ», αναφέρει πηγή της βρετανικής εφημερίδας.

Επίσης, ένας αξιωματούχος ανέφερε:

«Θέλουν να κάνουν ένα παράδειγμα από εμάς και να δείξουν ότι καμία κυβέρνηση στην ευρωζώνη δεν έχει το δικαίωμα να έχει δική της βούληση. Δεν πιστεύουν ότι θα αποχωρήσουμε ή ότι ο λαός θα μας στηρίξει αλλά κάνουν λάθος και στους δύο υπολογισμούς τους», προσθέτει.

1 σχόλιο

  1. Του Σ. Κατσούλη

    Ξυπνώ απο τον λήθαργο...

    1 ΣΤΑΜΑΤΩ ΑΜΕΣΩΣ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ. Ενημερώνομαι από τα μικρότερα κανάλια και το διαδίκτυο, γνωρίζοντας όμως, ότι το ψέμα και η παραπληροφόρηση είναι πλέον παντού γύρω μας.

    2 ΣΤΑΜΑΤΩ ΑΜΕΣΩΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΩ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ. Ενημερώνομαι από τα μικρότερα έντυπα και το διαδίκτυο, γνωρίζοντας όμως, ότι το ψέμα και η παραπληροφόρηση είναι πλέον παντού γύρω μας.

    3 ΣΤΑΜΑΤΩ ΑΜΕΣΩΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΜΕΣΩΣ ΟΤΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, είτε αυτά είναι στατιστικά στοιχεία ή άλλες πληροφορίες. Ελέγχω τα στοιχεία πριν τα αποδεχτώ.

    4 ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ. Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.

    5 Κλείνω τον υπολογιστή ΤΩΡΑ και βγαίνω έξω να επικοινωνήσω με τους συμπολίτες μου. Η επανάσταση ΔΕΝ θα γίνει απο το διαδίκτυο!

    Κατανοώ...

    6 Κατανοώ πλήρως ότι: Ο εχθρός δεν είναι ο κάθε συμπολίτης μας. Ο εχθρός είναι τα ιδιωτικά, εγχώρια και εκ του εξωτερικού συμφέροντα, κρυφά και φανερά, που θέλουν να εφαρμόσουν ένα ολοκληρωτικό καθεστώς κορπορατικού φασισμού σε όλους τους Λαούς, μέσω οικονομικής αλλά και πραγματικής-υλικής υποδούλωσης.

    7 Κατανοώ πλήρως ότι: Ο αγώνας είναι κατ εξοχήν ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΣ. Δεν είναι απλά και μόνο ταξικός, ή μόνο αγώνας για δικαιοσύνη ή οτιδήποτε άλλο.

    8 Κατανοώ πλήρως, ότι: Όποιος δεν αναφέρεται συγκεκριμένα στην σημερινή κατοχική χούντα που δια μέσου του Ευρώ πρωτίστως, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθούν να καταλύσουν όλα τα κράτη της ΕΕ, για λογαριασμό συγκεκριμένων συμφερόντων, όποιος αποφεύγει αυτό το ουσιαστικότατο γεγονός είτε είναι "αριστερός", "δεξιός", "ανένταχτος", "εθνικιστής" είτε αποκαλεί τον εαυτό του "Πατριώτη" είτε οτιδήποτε άλλο, τότε αυτός ΔΕΝ είναι μέρος τη λύσης.

    9 Κατανοώ πλήρως ότι: Το τελικό ποθούμενο είναι μια ευνομούμενη πολιτεία, όπου μεμονωμένα ή/και ιδιωτικά συμφέροντα ΔΕΝ θα μπορούν να πάρουν την εξουσία, είτε έμμεσα, είτε άμεσα ακόμα και εάν οι προθέσεις τους είναι παροδικά καλές για τον Λαό. Στην Νέα, πραγματικά Αναγεννημένη Ελλάδα, Ο Λαός συλλογικά θα έχει την εξουσία και την ευθύνη. Ο στόχος λοιπόν, είναι η πραγματική Δημοκρατία, που δεν έχει δει ποτέ ο κόσμος εδώ και χιλιάδες χρόνια.

    ta ipolipa sto links kato deite axizei


    101 Διαδίδω αυτήν την λίστα σε όσους περισσότερους μπορώ.

    http://www.katohika.gr/2013/08/101-pragmata-pou-mporo-na-kano-tora-gia-na-voithiso-na-pesei-i-katoxiki-evro-xountara.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.