Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

"ΟΙ ΣΤΑΡΟΥΜΠΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΤΟΥ ΚΑΣΙΔΗ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ... ΚΑΙ Η ΑΚΡΙΤΗ ΠΙΣΤΗ ΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΟΥ GREXIT "

Γράφει η Amodini Κωστάκη_ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑΚΙΑΣ Η πολιτική φλυαρία περί Grexit και δραχμής, που δεν είναι καν επιλογή, αλλά ιδεοληψία ανεγκέ...


Γράφει η Amodini Κωστάκη_ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑΚΙΑΣ

Η πολιτική φλυαρία περί Grexit και δραχμής, που δεν είναι καν επιλογή, αλλά ιδεοληψία ανεγκέφαλων, μου θυμίζει χουλιγκάνους πριν απο ντερμπυ ΟΣΦΠ-ΠΑΟ: αν δεν ήσουν άρρωστος οπαδός κινδύνευες να τις φάς και από τους δύο. Aκόμη και αν υποστήριζες τη μια ομαδα, αν δεν ησουν τυφλά φανατικός με τους μεν ήσουν...με τους άλλους!

Οι οικονομολόγοι που έγιναν πολιτικοί, έχτισαν όλοι καριέρες στου κασίδη το κεφάλι... Ανδρέας, Σημίτης και άλλοι πολλοί μέχρι να φτάσουμε στους σημερινούς αστέρες Λαπαβιίσα και Βαρουφάκη.

Παρακαλώ θερμά όποιος βρει μια αξιοπρεπή ανάλυση που να δείχνει καθαρά και ξάστερα τις συνέπειες ενός Grexit για τον Ελληνα, που είναι είτε στο ενοίκιο , είτε μικροιδιοκτήτης, άνεργος ή απλός μισθωτός, ας μου γράψει!

Αλλο οι ευσεβείς πόθοι για μια διαφορετική οικονομία βασισμένη στην αλληλεγγύη, στην ανταλλαγή και στις τράπεζες χρόνου, που βρίσκονται στα σπάργανα στην Ελλάδα ειδικά, και άλλο η επιβίωση μιας χώρας σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία εκτός ευρωζώνης. Αλλο δρω καινοτόμα οικονομικά σε τοπικό περιβάλλον και άλλο βασίζω την εθνική οικονομία σε ονειροκρίτες και στην επιστημονική φαντασία.

Είπαμε όμως... όταν οι οικονομολόγοι κάνουν πολιτική χρησιμοποιώντας την επιστήμη τους, τον λογαριασμό τον πληρώνει ο... λαός που τους πιστεύει άκριτα! Με την αγαστή συνεργασία των ΜΜΕ πάντα, στην ενημέρωση των υπέρτιτλων και της διαστρέβλωσης της αλήθειας, με σκοπό το... κέρδος τους!

Η πολυφωνία του Ιντερνετ είναι εργαλείο, χρειάζεται όμως κρίση, διά-κριση και ευρυμάθεια, για να βγάλει ο μη γνώστης και μάλιστα μη-οικονομολόγος, άκρη με όσα ακούγονται!

Καλή μελέτη!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.