Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ Ο... ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΜΑΤΕΟ ΡΕΝΤΣΙ!!! ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΕΣΚΑΒΑΝ ΤΟΝ ΛΑΚΚΟ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΚΑΙ ΤΟ '22 ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ!!!

Τη στήριξή του στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκ...


Τη στήριξή του στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα. Σε οικονομικά κίνητρα αποδίδει ο ιταλικός Τύπος, τη στάση του Ρέντσι.

«Ελπίζουμε το 2015 να είναι χρονιά καθοριστικής σημασίας για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στην Τουρκία και διαβεβαίωσε ότι η χώρα του θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για το σκοπό αυτό, σύμφωνα με εκτενές δημοσίευμα στην εφημερίδα Ιλ Μεσατζέρο (Ρώμη).

Η εφημερίδα σχολιάζει ότι ο Ρέντσι τήρησε την στάση αυτή παρά το ότι ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ κατέστησε σαφές, πρόσφατα, ότι για τα επόμενα πέντε χρόνια δεν προβλέπεται η ένταξη νέων κρατών-μελών.

Όμως η Ιλ Μεσατζέρο προσθέτει: «Οι μπίζνες είναι μπίζνες», υπενθυμίζοντας ότι η Ιταλία είναι ο τέταρτος εμπορικός εταίρος της Τουρκίας, μετά από την Γερμανία, την Ρωσία και την Κίνα, με 1.200 ιταλικές επιχειρήσεις να δραστηριοποιούνται στην χώρα και ετήσιο τζίρο 20 δισεκ. δολαρίων.
Ο Ρέντσι, τόσο μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, όσο και πριν από το δείπνο το οποίο του παρέθεσε ο πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στους δημοσιογράφους υπογράμμισε ότι η Ιταλία έλεγε πάντα με σαφή τρόπο ότι θεωρεί κεφαλαιώδους σημασίας το να συνεχιστεί η πορεία της Τουρκίας προς την Ευρώπη.

«Ως χώρα η οποία ασκεί και την εκ περιτροπής προεδρία της Ένωσης καταβάλλουμε προσπάθειες ώστε η διαδικασία ένταξης να προχωρήσει» είπε και πρόσθεσε ότι «η Ιταλία θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η Ένωση να ανοίξει τα νέα κεφάλαια διαπραγμάτευσης».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.