Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΤΥ ΟΙ ΚΙΛΟΒΑΤΩΡΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΑΣ ΑΡΜΕΓΕΙ Η ΔΕΗ, ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ..

Ποια πιστεύετε ότι είναι η ηλεκτρική συσκευή που καταβροχθίζει περισσότερο ρεύμα στο σπίτι και «φουσκώνει» το λογαριασμό της ΔΕΗ; Μην β...


Ποια πιστεύετε ότι είναι η ηλεκτρική συσκευή που καταβροχθίζει περισσότερο ρεύμα στο σπίτι και «φουσκώνει» το λογαριασμό της ΔΕΗ; Μην βιαστείτε να απαντήσετε το σίδερο…

Ένα ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο με τίτλο «Αντίστροφη μέτρηση για κατοικίες χαμηλού Άνθρακα», κατέγραψε τις συνήθειες που μπορούν να εξοικονομήσουν χρήματα στο πορτοφόλι από το λογαριασμό του ηλεκτρικού. Στην Ελλάδα η έρευνα έγινε στη Θεσσαλονίκη καταγράφοντας την κατανάλωση ρεύματος σε 20 κατοικίες που έχουν ήδη προβεί σε ενεργειακή αναβάθμιση και άλλες 20 που δεν έχουν, αλλά επιθυμούν να το κάνουν.
Εξοικονόμηση από έξω προς τα μέσα
Με ένα ειδικό σύστημα παρακολούθησης της κατανάλωσης οι υπεύθυνοι της έρευνας κατάφεραν να χαρτογραφήσουν την ενεργειακή συμπεριφορά των 40 σπιτιών σε εικοσιτετράωρη βάση. Εκείνα τα νοικοκυριά που είχα αναβαθμίσει το σπίτι τους, είδαν διαφορά στην τσέπη τους από τα έξοδα θέρμανσης που έφτανε ως και το 65%. Με τον ίδιο τρόπο παρατηρήθηκε πως τα σπίτια που δεν είχαν κάνει κάποια ενέργεια, θα μπορούσαν να μειώσουν την ενεργειακή δαπάνη έως και 75%.


Πάντως, όπως αναφέρει ο αν. καθηγητής του Εργαστηρίου Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ, Γρηγόρης Παπαγιάννης και υπεύθυνος του έργου, πολλές φορές οι παρεμβάσεις που γίνονται για να αναβαθμιστεί ενεργειακά ένα σπίτι είναι άστοχες. “Η εξωτερική θερμομόνωση μίας κατοικίας είναι η παρέμβαση που μπορεί να οδηγήσει στη μεγαλύτερη εξοικονόμηση και όμως οι ιδιοκτήτες κατά κανόνα επιλέγουν ως προτεραιότητα να αλλάξουν κουφώματα, μάλλον γιατί η αλλαγή αυτή είναι πιο ορατή στο μάτι”, αναφέρει ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ο καθηγητής, προτρέποντας όσους σχεδιάζουν να αναβαθμίσουν ενεργειακά το σπίτι τους να συμβουλευτούν κάποιον ειδικό μηχανικό, για να τους καθοδηγήσει.
Μην αλλάξετε πορτοπαράθυρα… αλλάξτε ψυγείο



Σπάνια υπολογίζουμε το ψυγείο στις συσκευές που θα μπορούσαν να καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια, όμως η έρευνα έδειξε πως παλιά ψυγεία είναι ιδιαίτερα ενεργοβόρα. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ένα ψυγείο λειτουργεί 24 ώρες το εικοσιτετράωρο. Σε γενικές γραμμές η επιλογή ηλεκτρικών συσκευών ανώτερης ενεργειακής κλάσης μπορεί να περιορίσει αισθητά την κατανάλωση ρεύματος.
Δεν είναι το σίδερο, είναι το πιστολάκι μαλλιών
Από τις πιο εντυπωσιακές ανακαλύψεις, που αφορούν κυρίως τις κυρίες του σπιτιού είναι πως σε αντίθεση με όσα μπορεί να πιστεύουμε, το πιστολάκι μαλλιών καταναλώνει περισσότερο ρεύμα από το σίδερο. Στα αξιοσημείωτα είναι και η κατανάλωση της ηλεκτρικής σκούπας, αφού τα παλαιότερα μοντέλα κυκλοφορούσαν με χιλιάδες Watt, το οποίο πρακτικά σημαίνει αυξημένη κατανάλωση.


Τέλος, καλό είναι να μην αφήνετε υπολογιστές, τάμπλετ, τηλεοράσεις και λοιπές συσκευές σε κατάσταση αναμονής. Η έρευνα επιβεβαίωσε πως το stand by, κοστίζει και καίει όπως ακριβώς και το αυτοκίνητο που σας περιμένει με αναμμένη μηχανή.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ

- See more at: http://www.gkourou.com/2014/11/65.html#sthash.PQ0GN9Rh.dpuf

1 σχόλιο

  1. Φίλτατοι συνέλληνες καί φίλτατες συνελληνίδες, αυτό μπορεί να στοιχίζει ως προς την δαπάνη ενεργείας, αλλά δεν στοιχίζει ως προς την αληθή χρέωσιν των λογαριασμών καί άρα ψεύδονται. Χάριν οιασδήποτε απλής διερευνήσεως, ας ψάξουν τους λογαριασμούς τους, ενός τετραμήνου καί θα κατανοήσουν τί ακριβώς εννοώ. Μάλιστα, παραθέτω δειγματοληπτικώς, τον προσωπικόν λογαριασμόν μου, ώστε να μη διαβάσω ουδέποτε πλέον τέτοιες ανοησίες εκ μέρους της Δ.Ε.Η. Α.Ε.
    καί των ομοφρόνων της.
    Το διαμέρισμα εντός του οποίου οικώ, το αγόρασαν οι γονείς μου, χάριν εμού. Έτσι πλέον έρχομαι αποκλειστικώς επί των στοιχείων χρεώσεως.
    Περίοδος καταναλώσεως 17/02/2.014μ.α.χ.χ.-18/06/2.014μ.α.χ.χ.
    Συνολικόν χρεωστικόν ποσόν 73,00 ευρώ.
    Ανάλυση απαιτουμένου ποσού
    ΠΑΓΙΑ ΧΡΕΩΣΗ 2,78 ευρώ
    KWh 574 X 0,028 = 16,12
    ΠΑΓΙΑ ΧΡΕΩΣΗ ΝΥΚΤΑΣ 2,02
    KWh 290 X 0,661 = 19,17
    ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ Η/Ε 3,47
    ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ Η/Ε 13,06
    ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ 2,58
    ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΑΕΡΙΩΝ ΡΥΠΩΝ
    KWh 864 X 0,2439 = 21,07
    ΛΟΙΠΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ 0,40
    ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ(ΣΥΝΟΛΟΝ) 40,58
    ΜΕΙΟΝ ΑΞΙΑΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΕΝΑΝΤΙ 26,19
    ΕΙΔ. ΤΕΛΟΣ 5 0/00 Ν. 2.093/92(=ΔΩΡΟΝ ΕΚΤΕΛΕΣΕΩΣ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ) 0,31
    ΕΦΚ (Ν. 3336/05) 1,90
    ΠΟΣΟ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ 0,38
    ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΛΗΡΩΤΕΟΥ ΠΟΣΟΥ 0,38
    ΓΙΑ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ 57,45
    ΦΠΑ 56,38 Χ13% = 7,32
    ΔΗΜΟΥ
    ΔΤ -
    ΔΦ -
    ΤΑΠ 38τμ Χ 1.200 τιμή ζώνης Χ 0,80 παλαιότητα Χ 0,0003 συντελεστής ΤΑΠ Χ 64/365 συνελεστής ημερών = 1,92
    ΝΕΡΙΤ 36,00 ετήσια χρέωση Χ 121/365 συντελεστής ημερών - 5,62 έναντι ΝΕΡΙΤ = 6,31

    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΡΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΡΩΤΩ ΜΕ ΩΜΟΤΗΤΑ, ΚΥΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ, ΜΑΚΡΑΝ ΑΧΡΗΣΤΩΒ ΗΘΙΚΟΛΟΓΙΩΝ:
    Έστω να πληρώσω τα 16,12 της ημερησίας καταναλώσεως +19,17 της νυκτερινής καταναλώσεώς μου, άρα συνολικώς 35,29 ΕΥΡΩ, ΔΙΟΤΙ ΟΝΤΩΣ ΤΑ ΔΑΠΑΝΗΣΑ. Να φορολογηθώ καί με ΦΠΑ 13% επί των 35,29 ευρώ καί άρα να πληρώσω καί άλλά 4,59 ευρώ καί άρα να πληρώσω συνολικώς ένα ποσόν της τάξεως των 39,88 ευρώ. Ακόμα καί με υποθετικό ΦΠΑ 23%, το ποσόν θα ήταν μόλις 43,41 ευρώ, δηλαδή κατά πολύ μικρότερον των επιβληθέντων 73,00 ευρώ.
    Αλλλά πείτε μου τίνι λόγω, θα πρέπει να πληρώσω τα κάτωθι ποσά:
    (1) Τις πάγιες χρεώσεις, ημέρας καί νύκτας;
    (2) Τις χρεώσεις των συστημάτων διανομής καί μεταφοράς της ηλεκτρικής ενεργείας σας; Άλλης εταιρείας είναι;
    (3) Τις υπηρεσίες κοινής ωφελείας, καταργηθείσες διά του νόμου 4.001/2.011μ.α.χ.χ.;
    (5) Το ειδικόν τέλος περί μειώσεως των ρύπων;
    (6) Το ειδικόν τέλος 5/1.000 του νόμου 2.093/1.992μ.α.χ.χ περί δώρου εκτελέσεως τελωνειακών εργασιών, πολλώ δέ μάλλον, όταν δεν εξέδωσα ούτε κάν διαβατήριον χάριν εκτελέσεως οιασδήποτε μορφής εξωτερικού ταξιδιού μου καί δεν εισάγω προϊόντα εξ άλλων κρατών καί ούτε παραγγέλλω προσωπικώς;
    (7) Τίνι λόγω θα πρέπει να πληρώνω τη ΝΕΡΙΤ ή πληρεστέρως Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία ΊντερνετΤηλεόραση; Προσωπικώς επιθυμώ την άμεση, οριστική καί αμετάκλητη εκπομπή του σήματός της επί του διαμερίσματός μου καί την έντοκη επιστροφήν των χρημάτων μου, ενώ προσωπικώς θα βλέπω μόνον ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς καί διαδικτυακούς πορνοταινίες.
    (8) Τίνι λόγω θα πρέπει να πληρώνω Τέλος Ακίνητης Περιουσίας, Δημοτικά Τέλη καί Δημοτικό Φόρο, ενώ ετησίως φορολογούμαι χάριν των δήμων καί της περιουσίας μου, μέσω του ετησίου φόρου εισοδήματός μου;
    Άρα, προφανώς καλώ τους ομόφρονες των ανωτέρω θέσεών μου σε οργάνωση ομάδος περί δικαστικής προσφυγής, εναντίον αυτών ακριβώς των απαραδέκτων πρακτικών, καθώς είναι αδύνατη μία μεμονωμένη δικαστική προσφυγή. Επομένως, πλέον εσείς επιλέγετε τί θα γίνει καί όποιοι επιθυμούν, διαθέτω ανά πάσα στιγμή καί τα στοιχεία επικοινωνίας μου περί του θέματος.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.